Reklama

Reklama

Gangster Squad – Lovci mafie

  • USA Gangster Squad (více)
Trailer 2
USA, 2013, 113 min

Mafián Mickey Cohen platil v polovině 20. století za nejmocnějšího a také nejbrutálnějšího bosse na západním pobřeží Spojených států. Učil se od Al Capona a v Los Angeles kontroloval kšefty s drogami, prostituci i odbory. Město se tak ocitá pod jeho nadvládou. Má pod palcem skoro všechny, včetně policie a soudů. Jedinou výjimku tvoří policejní náčelník, který pověří seržanty O'Maru a Wooterse sestavením speciálního týmu pěti nebo šesti mužů, kteří se pokusí zničit Cohenovo impérium, aniž by měli oficiálně něco společného s policií. (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (1 214)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

L.A. - Přísně marné. Jako rána Thompsonem do hlavy. Nejdříve záblesk, potom rychlý průchod mozkovou tkání a opuštění lebky z druhé strany - na rozdíl od kulky však žádné trvalé následky. Uspěchaná plážová gangsterka - zjizvená parodickým nádechem, ztrácející kredit v casinu tupého scénáře, střílející slepými stejně jako Hillcoatovo Lawless. Sice zajímavě nasvícená a komiksově vystylizovaná, ale s postavami jak z šestákových románů, (tím pádem) rozpačitými hereckými výkony a až přílišným lpěním na vymezené cestě žánrových klišé. Někdo to vezme jako klad, to beru. Jenže když je špičkování kovboje T-1000 s hispánskými Vánocemi nakonec jediná záležitost, která utkví v paměti a zbytek se v ní drží stejně dlouho, jako panictví nové štětky v bordelu Mickeyho Cohena, nemůžu si pomoct.. Jestliže Penn byl namaskovaný jako Marv, pak Gosling musel být podle hlasu Goldie.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju hranou Mafii. Stylizovaný, přímočarý blockbuster plný nářezové akce, ve které se nešetří olovem, zpomalovačkami a drsnými pózami. Ruben Fleischer má akční scény v malíku a celé to frcí dopředu nehoráznou rychlostí, jen ty dialogy mu bohužel malinko drhnou. Herci si to ale totálně užívají (Sean Penn!!) a Emma Stone je zatraceně hot. Každá gangsterka nemusí být oscarově napsaná záležitost, někdy stačí jen pořádná zábava, plná drsných chlapů. A to Ganster Squad splňují bohatě. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Plytký popcorn, kterému chybí duše, atmosféra i jediná zapamatováníhodná scéna, které činily gangsterský žánr vždy tak atraktivním a divácky vděčným. Mnoho momentů z filmu a posledních deset minut psal scenárista asi podle poučky "Jak sesmolit nechtěnou parodii na žánr snadno a rychle." Nad vodou to drží pouze chlapácké charisma Joshe Brolina. V globále je to stejně rutinní a hloupé, jako Zombieland, což jsem ale u Fleischera čekal, takže o zklamání nemůže být vůbec řeč. S ohranou hláškou "Inspired by a True Story" mě nekrmte, páni producenti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevedeme tady vyšetřování, ale válku." Nemám čas po večerech oslabovat mafii tím, že jí kulišácky schovám kuličku od rulety, ale dost se mi líbil snímek o poldech, kteří si na to čas našli. Takže si beru ponaučení, rychle se stavím do pravýho gardu, abych mohl lépe reagovat na dávky ze samopalu, který sice nijak zvlášť neublíží, ale asi by je štvalo, kdybych si jich vůbec nevšímal. Do příběhu se zkrátka tu a tam zatoulal lehce dezorientovanej logickej nesmysl, ale to mi tentokrát nevadí, protože střílecí pohádky mám rád a lovci mafie ho trumfli svým černobílým bojem spravňáckýho dobra s bohatým zlem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lovci gangstrov majú okamihy na 80%. Úvodné predstavenie drsného Brolina, scény s tehotnou manželkou, pasáž s vaňou alebo okamihy, v ktorých sa kladné postavy „normálne rozprávajú“ (či už Gosling s Brolinovou manželkou alebo Brolin s Ribisim o tom, aký, a či vôbec, je rozdiel medzi nimi a mafiou). Obstojné sú tiež akčné scény (bitka vo väzení, prestrelka CEZ vianočný stromček) a atmosféra dobové songy, zafajčené nočné bary, kostýmy, účesy, výprava, autá či rekvizity, to všetko pôsobí bombasticky). Na zahodenie nie je ani kasting. Brutálne naplno do úlohy išiel hlavne Sean Penn, čo ale s pribúdajúcimi minútami pôsobí absurdne. Herec evidentne dúfal, že z toho bude udalosť roka a nakoniec je z toho "áčkárské béčko". Nanešťastie celkovo to nie je žiadny zázrak a dosť tomu ubližuje aj blbý scenár resp. veľmi zvláštny strih (hoci sa pokiaľ viem prestrelka na ulici odohráva len pár metrov od baru, v ktorom Penn tancuje so Stoneovou, keď Gosling o niekoľko sekúnd vstúpi dnu, všetci tancujú a bavia sa, hoci museli počuť krik a streľbu). ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Jerry Wooters hovorí, že jediný slávny Mickey, ktorého pozná, je Mickey Mouse. Ako dieťa hral Ryan Gosling v MMC (Klub Mickeyho Mousa). (Spilvo)
  • Prvá veta Mickeyho Cohena (Sean Penn), "The children of the night, what music they make" je citátom z knihy "Dracula" spisovateľa Brama Stokera. (Trip)

Související novinky

Justice League? Možná za deset let!

Justice League? Možná za deset let!

14.02.2013

Starý scénář se opakuje. Pokusů o zfilmování týmovky Justice League of America (Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman a spol.) už tu bylo několik, třeba digitálně animovaný film v režii… (více)

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

Sean Penn jako „agent s povolením zabíjet“?

30.01.2013

A bude na to dohlížet Pierre Morel, který se v 96 hodinách postaral o definitivní vstup Liama Neesona do síně slávy největších bad-ass borců? Vypadá to, že Penn potřebuje vydělat na nájem, protože si… (více)

I duchům se líbí Emma Stone

I duchům se líbí Emma Stone

21.01.2013

Guillermo del Toro pilně pracuje na postprodukci své novinky Pacific Rim (to víte, do filmu o souboji obrovských robotů s obrovskými monstry je potřeba dodělat „pár“ triků), ale už se pozvolna… (více)

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

Spy Hunter našel režiséra, ztratil Rocka

27.09.2012

Ten totiž zřejmě vyrazí na lov démonů. Ale popořadě. Studio Warner Bros. se už několikrát pokoušelo rozjet filmovou adaptaci stařičké videohry Spy Hunter. O režii se zajímali třeba John Woo či Paul W… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno