Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Pomozte mi, prosím, on mě chce zabít, jak je to možný, vždyť jsem jenom asi desetkrát utekla policejní ochraně, já blbá špína. Smradlavě americký 1,5*. Aspoň John "0 mimických svalů" Cusack nepatrně roztomilej... ani ne magor nebo psychopat, ale prostě z něj táhne takový chladný mdlý zlo. V nějaký dobrý záporný roli (náznak v Mapy ke hvězdám) by to mohlo bejt docela příjemný. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ještě před deseti lety bych byl z kombinace Cage-Cusack vzrušený, ale po sérii hooodně nepovedených pokusů o nastolení zašlé slávy musím nyní smeknout. Jejich role byly uvěřitelné, díky čemuž je tento thriller jako detektivka dle zkutečných událostí i zajímavý a napínavý. Plusem je lišácké rozuzlení...67% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Magor někde u Aljašky unáší holky, znásilní, zabije. Polda s traumatem po něm jde a má jen jednu svědkyni, protože magor je jinak vážený občan. Celou dobu jsem čekal nějaké ozvláštnění, vykolejení z rutinní jízdy miliónkrát vyježděnými kolejemi, ale nic nepřišlo. Nic, co by člověka donutilo nadskočit překvapením na sedačce. Všechno v jedné lajně a jedině zimní atmosféra tomu dodává nějaký feeling. Jenže ten máte i v Insomnii, ta však navíc pracuje s určitými zlomy ve vyprávění a nejednoznačnou postavou policajta. Tohle je prostě jen standardní kriminální thriller na tak provařené téma, až bolí. Všechny ty pokusy o prvky sociologie a rodinných motivů jsou tady pak navíc a působí jako pěst na oko. Je to podle skutečné události a v závěru defilují fotky všech zavražděných dívek - je to smutné, je to šílené, ale film má používat filmařské prostředky. Tenhle prostě od začátku jede pořád ve stejné lince, nikam nevybočuje, ničím nepřekvapuje. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jsem měl dojem, jako kdyby scénář psali obyvatelé Hovadova. V první třetině jsem se absolutně neorientoval v časových rovinách, nepochopil jsem jak Cindy Robertovi utekla (není spoiler, neboj se ) a vůbec, Cindy se chovala jak kráví vládkyně. Ono teda ani to policejní vyšetřování nebylo zrovna z výstavy inteligentních. Filmu nemůžu upřít docela vydařenou atmosféru, herci taky nejsou špatný, ale když je příběh natočen v duchu písně "blbství sem, blbství tam, nám už je to všechno jedno, nám už je to fuk." těžko z toho můžu být pif paf. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Aktuálnímu hodnocení 63% rozumím velmi dobře a téměř se shoduji. Z počátku to díky rychlejšímu střihu, zajímavé kameře a hudbě vypadalo na solidní krimi, bohužel postupem času to ztrácelo na tempu. Po skončení hodnotím film tak, že mu chybí lepší tah na branku, vygradovanější závěr a naopak přebývá chaotičnost. Dle místních hodnocení vidím, že nejsem sám, kdo se v těch dějových liniích ztrácel. Pánové Cage a Cusack, které budu mít vždy spojené s filmem Con Air, mi zde opět sedli, bohužel však výše zmíněného. Jinak bych po 4 hvězdičkách určitě nešel daleko. Takhle musím dát Zmrzlé zemi (až v samotném závěru jsem konečně pochopil, proč se film tak jmenuje) pouhé 3 hvězdičky. 67% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • V rámci prípravy na rolu Vanessa Hudgens strávila so skutočnou Cindy Paulson okrem prebiehajúcich konzultácií niekoľko dní navyše pre výskum a vývoj postavy. (Arsenal83)
  • Lietadlo typu Piper PA-18 Super Cub, ktoré vo filme používa Robert Hansen (John Cusack), je totožné s tým, ktoré v skutočnosti vrah vlastnil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama