Reklama

Reklama

Sinister

Trailer 2

Ellison, autor detektivních románů, objeví na půdě svého domu staré filmové pásy, související se záhadnými vraždami, jež se tu kdysi staly. Pátráním po vrahovi však zkříží cestu celé své rodiny s neznámou nadpřirozenou bytostí a uvrhne ji tak do obrovského nebezpečí. (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (1 716)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

To, co fungovalo už v Kruhu, Paranormal Activity a podobných aneb "home video děsí nejvíc" po stopadesáté. Zdaleka nejlepší složkou Sinistera je kakofonická skrumáž plná letmých skřeků, proseb o smrt a znepokojujících ruchů, která se při troše fantazie dá označit hudbou (soundtrack jen pro psychopaty). Postavy jí logicky nemůžou slyšet, ale pro diváka by to bez ní nebylo ani z poloviny tak intenzivní a mrazivé. Frekvence šoků (než se to trochu okouká) v první polovině je velmi nadstandardní a nepamatuju si, kdy jsem byl naposled v kině takhle nervózní a přál si, aby si postavy povídaly a proboha chodily po domě hlavně ve dne, kdy by bubáci měli spát :-) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Super 8 v roli mocného kultického artefaktu a brány mezi světy, zbloudilý člen kapely MAYHEM v roli Pana bubáka... I když je to opět recyklace všech známých ingrediencí, jejich spojení není vůbec tuctové a hloupé. Motiv spisovatele posedlého zašlou slávou, který zaprodá duši a zpronevěří se principům (všichni víme, co pak následuje...), motiv filmu, který "pije z tvorů život", zvuková složka oscilující mezi industriálem a poruchou rozhlasu na tureckém minaretu... škoda, že si Derrickson neodpustí pár laciných momentů "teď si zařve celé kino" a nepracuje jen s tou táhlou nervní atmosférou, která tak krásně graduje. Vůbec marný není ani motiv sériové vraždy, který divákovi umožňuje sledovat film i jinak než jako "pure sinister adrenalin". Alespoň mě to "mystérium" (jakkoli ujeté) dokázalo solidně zaháčkovat. Jak US horory obecně nemusím, tak tenhle má hodně do sebe. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co se atmosféry týče, tak můžu říct jediné: bravo! Takto napínavý film se vidí jen málokdy. Atmosféricky je to teda úplně na špici, kam se hrabe nějaký Insidious. Dějově mě to ovšem zas tolik nevzalo a to hlavně vzhledem k závěrečnýmu dění. Kromě toho, že konec byl mírně urychlený a odfláklý, tak u mě kvůli závěrečnýmu vysvětlení mírně klesl i předchozí děj. Každopádně čtyři hvězdy si to rozhodně zaslouží, protože se jedná o výborný horor, který dokáže skutečně vyděsit (samozřejmě pokud máte u sledování ideální podmínky). 80% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: C. Robert Cargill, Scott Derrickson | Hudba: Chtistopher Young | Produkcia: Jason Blum | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: Summit Entertainment, Alliance Films, Blumhouse Productions, IM Global | Rozpočet: 3 miliónov $ | Tržby: 87,702,460 $ || Zaslúžený trhák, kde najlepšiu prácu odviedol skladaťel. Ta hudba je tak ponurá a atmosferická, že by som si ju ako sountrack určite nepúšťal, leda že by som chcel mať temné sny. Na to však, aby bol tento film výnimočným, je to až príliž veľký blábol, mixujúci duchovno so zombie a nadprirodzeno so sériovou vraždou. Tieto prvky sú miešané samoúčelne, a pre mňa nemali šancu zafungovať. Hlavne ku koncu. Prvá pólka nadpriemerná. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době horor, který má myšlenku a ta myšlenka děsí! Dobrý scénář, hlavně co se týče vražd (všichni musí uznat, že sekačka neměla chybu) super kamera, úžasná atmosféra.. Jediný problém který u mě nastal byl, že s postupnou gradací jsem věděla, jak to skončí.. Což mi trochu ubralo na zážitku, ale nezabránilo tomu, že bych nechtěla vidět znovu! SPOILER: Další důkaz toho, že horory s dětmi jsou opravdu ty nejstrašidelnější!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (24)

  • Výzkumníci z britské agentury Broadband Choices nechali 50 lidí různých věkových kategorií více než 100 hodin sledovat strašidelné filmy a měřili jim přitom srdeční tep. Na základě výsledků byli následně schopní horory seřadit podle toho, jak moc diváky vyděsily. Na prvním místě se umístil právě Sinister. (ČSFD)
  • Natáčení snuff filmu "Pool Party '66" ve filmu Sinister bylo velmi obtížné. Herci, kteří hráli rodinu odsouzenou k záhubě, byli ve skutečnosti přivázáni k židlím a vtaženi pod vodu. Filmaři museli být nesmírně opatrní, aby se při natáčení scény nikomu nic nestalo. Další komplikace nastaly při natáčení vraha pod vodou. Nicholas King (Bughuul) musel při natáčení nosit závaží a zůstat několik vteřin pod vodou. Jelikož se scéna natáčela výhradně na super 8mm film, bylo třeba dbát na správné nastavení kamery, jinak by se scéna musela mnohokrát opakovat. (pornogrind)
  • Had, ktorého objaví Ellison Oswalt (Ethan Hawke) na povale pod vekom od krabice, je nejedovatá Hadiarka (lat. Lampropeltis), medzi teraristami bežne označovaná ako Korálovka. (Sancty)

Související novinky

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Scott Derrickson zpátky u hororu

Scott Derrickson zpátky u hororu

02.11.2020

Režisér Scott Derrickson před pár měsíci opustil pokračování Doctora Strange kvůli kreativním neshodám, a nyní se zdá, že se místo toho vrátí ke svému milovanému žánru – plnokrevnému hororu.… (více)

Sinister se vrací

Sinister se vrací

17.08.2014

První Sinister byl před třemi lety velký hororový úspěch. Film s rozpočtem 3 mil. dolarů utržil z amerických kin milionů téměř padesát a pokračování tak bylo jen otázkou času. To je odklepnuto již… (více)

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Reklama

Reklama