Reklama

Reklama

Assassin's Creed: Embers

Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 2011, 21 min

Hudba:

Jesper Kyd

Obsahy(1)

Tento animovaný film definitivně uzavře příběh assassina Ezia Auditore da Firenze. Starý Ezio se se svou rodinou usadil v rodné Florencii. Ezio ví, že se jeho čas krátí, ale tahle věc ho netíží. Někdo ho chce totiž zabít. (TwoFace)

Recenze (80)

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nemám s tímto dílkem problém. Složitější je to až s vlastním dějem: Je sice zajímavé, jak klidně nechali tvůrci velké jméno odejít, ale čekal jsem více akce a téměř už "kanonických" scének. A byť je čínský motiv v zásadě nosný, celek působí jako nudný prolog k něčemu dalšímu, co bohužel nepřichází (nepočítám-li kratičkou zmínku v AC III). ()

lukaskon1 

všechny recenze uživatele

Nejprve je nutné říci, že tento filmeček navazuje na hru Assassin's Creed. To znamená, že kdo nehrál alespoň tři předchozí hry, tak nebude vědět o co jde. Samotný filmeček je graficky ztvárněn velice dobře, ozvučení a dabing jsou rovněž skvělé. Po příběhové stránce to sice není nic moc ale za 20 minut se těžko dá něco většího stihnout. Kromě toho film nemá být přeplněn nějakou akcí ale spíše jde o posledních pár dnů života jednoho starého muže, který hodnotí to co v životě dokázal a jaký po sobě zanechal odkaz. Závěr je silně emotivní a má skutečně nebývalou hloubku. Myslím, že ti co sledovali poctivě celý Eziův život by si neměli nechat tohle ujít. ()

Reklama

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, je to jen "kravinka" přiživující se na úspěších hry. Ale pro fandy herní předlohy je to počin, na který se rádi podívají a jsou rádi za každý posun v příběhu. Taky jsem rád za každý Silent Hill, či Hitmana, který vyjde. Tak to prostě je, já to chápu, nu a proto, a také pro celkem povedené akční scénky a srdceryvný konec, hodnotím kladně. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Assassins Creed patří mezi moje nejoblíbenější série a Ezio mezi moje nejoblíbenější hrdiny. Skrze tři perfektní hry jsem prožil celý Eziův životní příběh, a viděl jak vyrostl z toho náctiletého florentského floutka v muže, který si vydobyl můj hluboký obdiv a respekt. Vědomí, že už jsme dorazili na konec cesty mě drtí, ale zároveň jsem opravdu rád, že se Eziovi dostalo tak důstojného konce a mě zůstaly na celou sérii tak krásné vzpomínky. Potěšilo mě, že konec autoři nepojali přehnaně akčně a Ezio odešel ze světa neporažen. Slzička mi na konci taky ukápla a nemohu než také napsat obligátní "Requiescat in Pace, Ezio Auditore da Firenze." Nikdy nezapomenu :) /85% a 4*/ P.S.: Tu jednu hvězdičku srážím za animaci, která mě zklamala a vypadá hůře, než samotná hra. Ale zásadní problém to není, tady jde hlavně o obsah. :) ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní rozloučení s postavou Ezia Auditoreho. Dostala mě zejména závěrečná scéna, a Eziův poslední dopis. Shao Jun jako zpestření funguje moc dobře, možná mě to dokonce i donutí zahrát si nepříliš dobře hodnocené AC Chronicles. Opěvovanému AC II jsem nikdy moc na chuť nepřišel, tudíž mi ani Ezio tehdá nepřišel kdovíjak super, ale postupem času, zejména v Revelations, mi už celkem přirostl k srdci a proto mě tento krátký, ale emočně silný snímek tak odrovnal. 90% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • Assassinka Shao Jun sa objavila v hre „Assassin's Creed Chronicles: China“. (ČSFD)
  • Odkaz na film, konkrétně na asasínku Shao Jun, se objeví ve hře "Assassin's Creed III". (TwoFace)
  • Hra „Assassin's Creed Chronicles China“ navazuje na tento krátkometrážní film, kdy se Šao-Jun vrací do Číny a hráči dostávají odkazy na to, jak Šao-Jun Ezio cvičil apod. (DragonnCZ)

Reklama

Reklama