Reklama

Reklama

Ďábel v těle

  • USA The Devil Inside (více)
Trailer 1

Isabella (Fernanda Andrade) má trauma. Z její matky se před několika lety tři lidé pokusili v amatérských podmínkách vymést ďábla a ona (nebo zlá bytost v ní) je brutálně připravila o život. Jako mimořádně těžký případ byla ze Spojených států převezena do psychiatrické léčebny v Římě, kde od té doby živoří v neustálém utlumení sedativy. Isabella se rozhodne vyřešit tragickou kapitolu v rodinné historii a v doprovodu kameramana se za matkou vydá, aby zjistila, co se tehdy doopravdy stalo. První setkání po letech ale její trauma ještě víc prohloubí. Matka je očividně nepříčetná a nepoznává ji, a proto se Isabella rozhodne proniknout do tajů exorcismu, aby ji a také sebe zachránila. Seznámí se se dvěma knězi, kteří navštěvují přednášky na vatikánské církevní škole, jež se tomuto temnému oboru věnuje. Ti se jí rozhodnou pomoci a díky tomu se ocitnou v předpokoji míst, kde se dějí věci tak kruté, že se jim lidský mozek zdráhá uvěřit. Oni dostanou šanci vyzkoušet si je na vlastní kůži. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (255)

tom88 

všechny recenze uživatele

Ďalší exorcistický horor, ktorý síce má niečo málo do seba, ale opäť príliš neohúril. Nie je to strata času, rozhodne sa dá na to pozerať a aj napriek krutej kritike diváka zaujme. Navyše je tu veľmi prijateľná stopáž, takže určite sa pri tom nedá nudiť. Škoda, že tento horor nedokáže poriadne vydesiť diváka. 60% ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tých exorcistických found footage tu už pár bolo a dopadli ešte omnoho sračkoidnejšie, ale aj tak to asi nie je veľká útecha. Takže žiadna sláva, ale viacmenej som to čakal, ešte že som na to nešiel do kina. Čo tam vlastne bolo, dve scény vyháňania démona a celkom slušne zvládnutá koncovka. Toť vsjo. Jedinou originálnou vecou tu bolo preskakovanie démona z jedného tela do druhého. Ináč klišé, otrepané a stokrát videné. Proste nie, mám taký pocit, že studňa pobožnej handycam tématiky už definitívne vyschla. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Film natočený stylem Blair Witch. Amatérská, trochu roztřesená kamera, ale nebyla na škodu. Nebylo to špatné ani příliš krátké, protože kdo ví, kam všude by se démoni ještě rozlezli :-/. Žádné přehnané ani zbytečné efekty, pár zajímavých praktických faktů o posedlosti ďáblem, exorcismu i úloze církve, slušný průměr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Skoro jsem chtěl dát odpad. Film, který nenabídne vůbec nic nového, plný okoukaných frází. Líbit se může, to nepopírám, ale ve své hluboké podstatě je úplně o ničem. Nic mě nevyděsilo a spíš jsem se bál obrovských porcí nudného tlachání. Vůbec je divné, že to tento nímek dotáhl až do českých kin. Blba, co to schválil bych nechal posednout Ďáblem a pak upálil. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takový docela normální film o nějak neobvyklém hororovém tématu: exorcismus - vymítání ďábla. Zajímavé na tom všem je, že všichni vidí zlého zrovna Ďábla, nebo jakého si jiného démona. A kde je tedy ten Bůh? Ještě jsem nezažil film, ve kterém by byl zobrazen Bůh? Bojí se ho snad každý? A nebo raději si nikdo nedokáže představit, co by způsobil on? Tak proč tedy musí hned být ten Ďábel tak krvelačný? Koho se tedy ve skutečnosti lidé bojí? Boha, nebo Ďábla? Takovéto filmy mi dávají do hlavy obrovské množství otázek. Lidé se bojí Ďábla právě proto, že nechtějí, aby je při páchání hříchů Bůh opustil. Bůh, kterého nikdo nikdy neviděl a ani si ho nikdo nedokáže představit. Proto existuje ten Ďábel. Zlý, nemilosrdný a krutý. Proto existuje Ďábel, aby člověk mohl na někoho svést svojí vlastní vinu. A v tom ho víra v Boha jen utvrzuje. Bůh káže, že za zlem spáchané člověkem, stojí Ďábel. Ve skutečnosti je to ten Bůh, který je zlý a špatný. Křesťanství učí člověka nenávidět Ďábla, ale přitom si samo vypěstovalo jeho hrůznou podobu. Lucifer, Satan... se jen stal výplodem křesťanské fantazie, představou hrozného a nepochopitelného. Skutečnost, co je ve skutečnosti zlo, je pak tím pádem naprosto jasná. To křesťanství a Bůh nenávidí ty, co se trochu liší a nevěří v ně. Za všechno to co se v lidském světě děje nemůže Ďábel. Může za to v první řadě Člověk sám a jeho stupidní víra v něco, co vymyslel lhář, který potřeboval k páchání hříchů svalit na někoho vinu a zastírat to vírou v Boha. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Na mieste činu v roku 1989 agent CSI používa pero na ukazovanie stôp. Toto pero vzniklo o viac ako desať rokov neskôr. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 5. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)
  • Natáčanie začalo v roku 2010 na niekoľkých miestach vrátane Bukurešti (Rumunsko), Ríma (Taliansko) a Vatikánu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama