Reklama

Reklama

Extrémní rychlost

  • Francie Overdrive (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film vypráví příběh dvou bratrů, zlodějů aut, kteří cestují za novou zakázkou na jih Francie, kde se dostanou do hledáčku místního zločineckého bosse. Zloději Andrew a Garrett Fosterovi (Scott Eastwood a Freddie Thorp) se specializují výhradně na nejdražší luxusní auta. Byli najati na krádež nádherného Bugatti z roku 1937 v hodnotě několika miliónů eur a tak za touto zakázkou směřují na jih Francie. Ale Jacomo Morier (Simon Abkarian), místní zločinecký boss a majitel Bugatti, je chytí a nebere to vůbec na lehkou váhu. Výměnou za své životy budou muset oba bratři ukrást auto Morierovu úhlavnímu nepříteli Maxi Klempovi (Fabian Wolfrom) – a to nejen nějaké auto, Morier chce, aby Klempovi ukradli jeho nejcennější auto, Ferrari 250 GTO z roku 1962. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (102)

malylada 

všechny recenze uživatele

Dva bratři se díky krádeži auta dostávají do problému a mají nůž na krku, aby do týdne obrali mafiána o luxusní káry.Tak ve všech aspektech o dva levly horší, pokud bych měl srovnávat s Rychle a Zběsile. Praktiky je to vykrádačka uplně všeho, co jsme viděli ve slavné sérii. Krom hlavních postav bratrů jsou všichni otravní a zbyteční. Akční scény kolem aut příliš nenadchnou a před digitálními efekty radím zavírat oči, nicméně se pořád něco děje a film rychle utíka. Závěr je docela povedený a zvraty ke konci fungují slušně. Srovnal bych to tak s Need for Speed......5/10 ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást nízkým hodnocením, není to vůbec špatné. Jasně, že herecké výkony skřípou a příběh je občas toporný a v závěru překombinovaný, ale dá se to přežít. Máte tu totiž víc luxusních aut než v Rychle a zběsile a ty veterány! Akce je dávkována rozumně a rozhodně se není za co stydět. Tempo je přesně akorát a ženské herecké role? Radost pohledět. Solidní 4*. ()

Reklama

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi, keď sa vo filme primárne zameranom na autá nemusím pozerať na po*ebané Mustangy, resp. iné americké šroty, ale na naozaj vzácne kusy (hoc väčšina z nich boli repliky, ale to neva), takže minimálne za túto snahu dávam palec hore. Celkovo to vizuálne vyzeralo veľmi lahodne, akcia vydarená, ale... scenáristi skrátka pri písaní nemali svoj deň a navyše sa snažili svoju neschopnosť kamuflovať rôznymi zvratmi, až to nakoniec úplne pochovali. Herci akože strašná slabota - mladý Eastwood, keby sa nevolal Eastwood, tak si v žiadnom filme v živote nezahrá, ale nie je to len o ňom. Zo všetkých zúčastnených som mal pocit, že to majú ťažko na háku, jedine Ana de Armas so svojou peknou tváričkou to ako-tak zachraňovala. 40 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že Overdrive svými třemi * nadhodnocuji, ale jednou za čas se prostě setkám s filmem, u kterého sice vím, že ve většině ohledech nepatří zrovna mezi ty nejkvalitnější podívané, ve mně osobně nicméně i tak vyvolá pocit velmi příjemné lehkosti, nenáročnosti a zábavnosti, a to se mi stalo právě v tomto případě. Říkám si totiž, proč za každou cenu kritizovat a shazovat něco, co sice není úplně na nejvyšší úrovni, ale své zásadní poslání plní na výbornou, a to kvalitně pobavit. Extrémní rychlost je tudíž opravdu svižná jízda, která se navíc nemusí stydět ani za svou zápletku, jenž má spád, pár solidních zvratů, atmosféru, a nenudící a výrazné postavy, obsazené mladými, atraktivními herci, na čele se Scottem Eastwoodem, kterému přicházím čím dál víc na chuť a minimálně v mých očích svému tatíkovi Clintovi zatím ostudu v branži rozhodně nedělá. Příznivci automobilů zde pak navíc jistě prožijí nejeden orgasmus, a to i díky velice zdařile zpracované akci, odehrávající se též právě převážně na čtyřech kolech. Celé to pojetí je pak takové lehké, veselé, barevné, snažící se být neustále cool, a nutno podotknout, že se mu to i úspěšně daří, a tak mi nedělalo ani vůbec žádný problém, že je to i plné klišé, naivity a v mnoha scénách i nesoudnosti, pokud ale divák prostě hodí logiku za záda, odměnou mu bude opravdu funkční, povedená jízda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,793Tržby Celosvetovo $9,646,000▐ Mixnúť Rýchlo a zbesilo + Dannyho parťákov sa vždy nemusí podariť podľa fádnych predstáv. Vsadiť len na pekné tváričky, takmer nehercov, nejakých trochu drsňákov a postaviť to na plno suchých kecov spadá len do priehľadnej rutiny. Máme tu aspoň v celku slušný vizuál, pekné lokácie, autá. Ináč len zbytočný šunt. /40%/ ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V partě kolem bratrů Fosterových se vyskytují auta jako Porsche 911 GT3, Nissan GT-R, Honda Civic Type R, Renault Mégane RS, Ford Focus RS nebo Mini John Cooper Works. (FIAT 500)

Reklama

Reklama