Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 1. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (více)
Trailer 4

Katniss Everdeenová prožívá nejtěžší období svého života. Ačkoli z Her čtvrtstoletí jakžtakž vyvázla se zdravou kůží a máma se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Capitol srovnal se zemí Dvanáctý obvod, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou nepřátel. Na čelo odboje se postavil Třináctý obvod, i když jen donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Válka přináší oběti na obou stranách, rozdíly mezi dobrem a zlem se stále více stírají. Vítězství se sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city ... (Forum Film CZ)

(více)

Diskuze

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Oneill85

ja si myslim že v HG je to všechno rozvedený tak jak má.... kdyby to rozvedli ještě víc bylo by to ještě víc ukecaný a hodnocení by šlo ještě niž...

na příspěvěk reagoval Oneill85

Oneill85

Oneill85 (hodnocení, recenze)

j.linhi

Ano ale filmy se nedělají jen pro ty kteří četly předlohu. Neni potřeba tam dávat něco navíc jen stačilo rozvést to co se tam už dělo a ne to vyřešit za 5 min. A co se týká Hobita přidané části jsou to nejmenší co je na těch filmech špatně.

na příspěvěk reagoval j.linhi

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

Oneill85

co to znamená "bejt rozumější"... to jako aby si tam přidali něco navíc? podivej se na Hobita, Jackson si přidal něco navíc a lidi by ho pomalu za to lynčovali... třetí díl je opravdu spíš psychologickej, než akční i když ta akce tam je taky, hlavně v druhý pulce která nás ječtě čeká... pokud si nečet knížku tak je pochopitelný že seš zklamanej.... pro neznalce předlohy je jasny že tenhle díl bude "nuda" ale ten kdo to čet, jako já, si tenhle díl vcelku dost užil ;)

na příspěvěk reagoval Oneill85

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak já spíš čekal, že se v první části dostanou o nějakou tu kapitolu dál a víc zapracují na finále. Takhle to vezmou hopem.

Oneill85

Oneill85 (hodnocení, recenze)

j.linhi

Tak to je ale dost smutný že se tak moc drželi knihy kdyby byli rozumnější mohl to být zajímavý film. Takhle to je jen nuda předcházející to hlavní.

na příspěvěk reagoval j.linhi

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

SeTTi

tak pokud si opravdu čet knížku tak víš že všechny akční pasáže teprve přijdou.... ptz v ty první pulce krom sestřelení těch vznášedel nic není ;) takže knížka zatím na 95% odpovídá filmu a to se časo nestává aby film takhle věrně kopíroval předlohu

na příspěvěk reagoval Oneill85

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

M.a.t.t.

No já tuhle poslední knížku četl a vyplatí se ji rozdělit. Jenže v téhle první části jsou ty akční pasáže hodně ořezány, takže celkem s obavami očekávám jak moc ořežou i ty z druhé půlky filmu. Vše ostatní, co šlo levně natočit tu ale nechali. Hlavně nemůžu pochopit kam se ztratilo těch 130mil usd. Ve druhém díle byl ten rozpočet celkem vidět, ale tady ne.

na příspěvěk reagoval j.linhi

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

SeTTi

Prave objektivne je to podla mna natocene velmi dobre, Francis Lawrence je schopny reziser, subjektivne to ale podla mna trpi rozdelenim na dve casti, pricom v tej prvej sa fakt nic zasadne nedeje.

na příspěvěk reagoval SeTTi

Oneill85

Oneill85 (hodnocení, recenze)

Doufal jsem že když konečně začne revoluce tak se to rozjede. Opak je pravdou je to nudné a hloupé. Z hlavní hrdinky je jen ubrečená loutka která se za celý film zmohla jen na sestřelení dvou letadel to je fakt výhra.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Mno tak podle mě je hodnocení  odpovídající. Objektivně to není nijak extra natočené (myšleno, že i knížka to popisuje mnohem lépe) a ani předloha není pevná v kramflecích. Celé to táhnou herci.

na příspěvěk reagoval M.a.t.t.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Hm, dalsi kto vobec nepochopil myslienku celej serie. Potom sa ani netreba divit tym hodnoteniam.

j.linhi

j.linhi (hodnocení, recenze)

roning85

ona nechce bejt vůdce... to chtěj ostatni ptz se stala, symbolem revoluce ;) navíc vlastně nechtěla ani tu revoluci

roning85

roning85 (hodnocení, recenze)

3 hviezdicky davam aj to vela asi... Hlavna postava v tom filme neustale place ako decko ako moze byt niekto takyto vodcom?

na příspěvěk reagoval beba789, j.linhi

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Tak a jsme v modré, ale už mě to ani neštve, stejně to bylo lepší než většina toho, co letos jsem v kinech viděla (ano, mluvím i o Hobbitovi, nezlobte se, ale ten mi nedal to, co Mockingjay a to stejné vidím i s Gone Girl, prostě mohla vytvářet nějaký skvělý umělecký dojem, ale na mě nějak velice moc nezapůsobila :)) (Jen můj názor, protože takto to u filmů a vlastně celkově u umění většinou je)

 

Lepší filmy než je Mockingjay, tak ty jsem viděla jenom na Silvestra, Odpad (Trash) a s Láskou, Rosie u mě zabodovaly :)

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Paulie88

no nevím co pamatuju knížku, tak už teď tam pár věcí chybělo. Hlavně jsem čekal že se teď dostanou dějem ještě trochu dál a na poslední díl zůstane víc akce. Takhle tam bude buď méně akce (což je pravděpodobnější) nebo poslední úsek bude víc detailnější.

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak logicky no všechno by mělo bejt v tom dalším díle ale o to větší to může bejt průser.

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

No při čekání na poslední dvojdíl jsem si přečetl knížku, takže jsem dopředu věděl, v jakém duchu se tahle část ponese. Přesto bych řekl, že když už to natáhli na dva díly, tak se v tomhle prvním moc nepředvedli.

na příspěvěk reagoval Paulie88

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Ampi

Stydím, že jsem ten film nikdy neměla chuť zkouknout, musím to jednou v nejbližší době změnit :) Já celkově české filmy nevyhledávám, ale chtěla bych to časem určitě změnit, aspoň ty starší filmy.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Ampi

 :) Neříkej, že jste to ve třídě nebo někde spolu zpívali? To musel být pan učitel, pokud uměl anglicky fakt celý šťastnej :)

na příspěvěk reagoval Ampi

Ampi

Ampi (hodnocení, recenze)

Pane učiteli zaspívae si: Are you, are you. Coming to the tree. Where they strung up a man they say who murdered three. Strange things did happen here. No stranger would it be. If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you. Coming to the tree. Where the dead man called out for his love to flee. Strange things did happen here. No stranger would it be. If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you. Coming to the tree. Where I told you to run so we'd both be free.Strange things did happen here. No stranger would it be. If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you. Coming to the tree. Wear a necklace of hope (rope), side by side with me. Strange things did happen here. No stranger would it be. If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you. Coming to the tree
Where I told you to run so we'd both be free. Strange things did happen here. No stranger would it be.
If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you. Coming to the tree. Where they strung up a man they say who murdered three. Strange things did happen here. No stranger would it be. If we met at midnight in the hanging tree. Are you, are you. Coming to the tree. Where the dead man called out for his love to flee. Strange things did happen here.No stranger would it be. If we met at midnight in the hanging tree.

na příspěvěk reagoval yinloveyang

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Dnes se všichni řítili do kina téměř zadarmo (kromě mě, já vydělávala) a stále naštěstí aspoň chvilku ještě budeme mít 71%. Doufám, že nám to vydrží v červené aspoň do vydání DVD. :))

na příspěvěk reagoval Vxxx

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

j.linhi

Však mluvím o síle vzdoru, v první části měla být scéna s Snowem a Peetou a oni ji vystřihli ještě předtím než ji natočili asi. Jinak to bylo v Catching fire se scénou Peety a Katniss na střeše, to natočili, ale bylo to prý tak krátké, tak to ani nedali na dvd.

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

j.linhi

Ale ono to asi na dvd nebude, protože mám za to, že to natočené nebylo, jenom napsané, víš?

Mimochodem jestli jsi četl knihu Catching fire, tak možná víš, že je tam scéna Katniss a Peety na střeše, na tom stejném místě, kde večer před prvními Hrami si povídali, v druhém díle tam poté mají takový piknik nebo něco takového a oni to prý tu scénu natáčeli, ale byla velice krátká a tak jsme ji dodneška ještě ani neviděli.

na příspěvěk reagoval j.linhi

yinloveyang

yinloveyang (hodnocení, recenze)

Tak je to opět tady. Opět mě tvůrci trošičku (no dost) naštvali. Zjistila jsem, že ve filmu mohla být zajímavá scéna a oni ji vystřihli, protože nebyl na ni čas. Scéna se Sutherlandem a Hutchersonem, která sice není v knize, ale udělala by film lepší. Acchhh jjooo, nejlepší by bylo nekoukat nikde a nikdy na internet.

na příspěvěk reagoval j.linhi

Související novinky

Divergence se přesouvá do televize

Divergence se přesouvá do televize

21.07.2016

Půlení závěrů velkých sérií není zrovna populární trend. U Harryho Pottera nebo Stmívání se to ještě podařilo, Hunger Games ale docela klopýtaly a sérii Divergence tyhle čachry rovnou zlomily vaz.… (více)

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama