Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (234)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Když se půlka rozpočtu vytříská na naprosto zbytečnou, logicky neopodstatněnou explozi, místo toho, aby se koupila pořádná kamera, je to pak hold na hovno. O to víc, když se látky ujme režijní nula a obsadí do vedlejší role Selenu Gomez. Bez nápadu, technicky podprůměrný a scenáristicky vyvanutý dílo, který by natočilo za dvě tři odpoledne i dítě. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

I přes zjevnou zhovadilost zápletky muselo konstantně akční béčko, kde se vlastně nevyleze z auta, vypadat na papíře jako slibný materiál. Jen by po nadějném úvodu nesměla záhy nasednout otravná přechytralá teenagerka, ďábelská padouchova ústa usrkávající suché Martini by nesměla působit tak trapácky a především by jednotlivé honičky nesměly splynout do monotónní, nezáživné přehlídky poletujících policejních aut. Ale zase jich zničili hodně, to jo, závěrečná naháněná přece jen vystoupila z řady a i ta spolujezdkyně postupně přestala lézt na nervy. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem rád bych se aspoň na pár minut chtěl podívat do hlavy Ethana Hawke, abych konečně pochopil, podle čeho si sakra vybírá své nadcházející projekty. Nějak mi totiž nejde do hlavy, jak člověk, který hraje ve skoro bezchybném Před půlnocí, může ještě ten samý rok hrát v hororové břečce Očista a ještě více odpadovém Getaway. Dyť tady se jenom celou dobu jezdí po hnusným Bulharsku s ještě ošklivější (a v ději naprosto zbytečnou) Selenou Gomez do pr...!! Příběh nepřekvapivě dementní až na půdu, akce i přes její obrovské množství naprosto nevýrazná a ničím nápaditá a celé to navíc vypadá jako nějaký direct-to-dvd shit. Jen aby v nich chudák Ethan podobným výběrem rolí opravdu neskončil. 30% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Tohle prapodivně vystavěné - a nebýt autobusů Student Agency, tak i nelítostně zapomenuté - béčko je něčím bez nadsázky výjimečné. Nepodařilo se mi totiž do dnešního dne objevit celovečerní film s brutálnější kanonádou střihů: s více než 3,25 tisíci záběrů na ca. 80 minut stopáže střihá Getaway průměrně každých 1,5 sekundy! (A to má v samém závěru jeden velmi dlouhý záběr, takže je ve skutečnosti ještě rychlejší.) Jakkoli by podobná poznámka mohla znít dost sarkasticky, fakticky vzato jde o důvod k obdivu, protože navzdory výše řečenému si zachovává sled rychle nastříhaných obrazů dostatečnou kontinuitu, aby se divák prostorově neztrácel. Dosahuje toho jednoduše tím, že opakuje několik relativně snadno osvojitelných střihových vzorů (padouch u počítače / hrdina v autě; hrdina v autě / hrdinka v autě; několik kamer vně auta), protože na skutečně globální pokrytí akce z různých úhlů měli tvůrci zjevně málo kamer. Střihovou kanonádu navíc mnohde vytvářejí dost uměle střihy po ose, když se z nájezdu a odjezdu kamery/transforkace tam a zpět odstraní několik desítek okýnek. Tak či onak, z hlediska porozumění některým stylovým postupům akčního či automobilového filmu stojí Závod z časem za analytickou pozornost. Škoda, že vypravěčsky je tak ubíjející... s nepříjemně exaltovanými herci. ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

tento film má iba 80 minút naplnených naháňačkami na autách v rôznych zaujímavých lokalitách (denná sofia, nočná sofia, opustený sklad, park...), kopec výbuchov, "búračiek", prestreliek, kaskadérskych kúskov - navyše sympaťáka a hviezdu v hlavnej role, mladučkú krásku ako jeho sekundanta, geniálneho záporáka a prekvapivú pointu... ach, aké úžasné by to bolo, keby všetko, čo som napísal, nebolo myslené ironicky... akcia je nudná, zmätená, zle zrežírovaná, ani ten lacný efekt tu nefunguje, lebo je to otrava... hlavná postava je suchá, plytká, prázdna, nezaujímavá a hawke nemá charizmu a karmu na to, aby takéhoto hrdinu utiahol (na porovnanie ponúkam hlavných hrdinov fimov CRANK a Drive), "kráska" je otravná nezaujímavá a iritujúca pipka, záporák je slabý až chabý, prekvapivá pointa vycucaná z prstu a o ničom, nič tu nefunguje, je to nemožne spreneverených 18 miliónov amerických dolárov, áno?! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Film se začal natáčet v květnu 2012 v hlavním městě Bulharska v Sofii. V září 2012 bylo natáčení zahájeno v Atlantě v americkém státě Georgia. (Neffy)
  • Shelby Super Snake Mustang je také zriedkavé auto, že Shelby ich muselo vyrobiť špeciálne pre potreby snímky. Pre film bolo zhotovených 7 áut Shelby. Veľa z nich bolo zničených niekoľkokrát a diely z nich sa použili na vytvorenie nového auta. Dokopy bolo vo filme zničených 13 Shelby áut. (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama