Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 1
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (2 421)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jak to napsat co nejlíp... Mám dojem, že za tím podivným nadšením stojí jen slepá nostalgie a sebeobelhání se z dlouze vytoužených přání, protože co já jsem právě viděl v kině, nebyl nic než obratem zapomenutelnej plochej akční popkorňák. Abrams to natočil chytře najisto, přesně v kolejích 40 let starýho originálu, takže to má všechno (včetně starých ksichtů) až na maličkost co nezaplatíš ani nijak nevypočítáš - duši. Ale to většina fandů zapře. Stejně jako fakt, že záporák bez masky vypadá jak ubohá verze zmijozelskýho šprta (kam se hrabe Marvel), nebo že příběh je tristně bez nápadu a ohranej, nebo že to v sobě má emocí asi jako já ve středu těsně po ránu. M R D K A za 2*, ovce poserte se. Chybí mi Jar Jar a souhlasím s Vatikánem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pravá esence Hvězdných válek, sypaná na základě nových postav, které jsou zábavné, zajímavé a v první řadě trojrozměrné, což je něco, co bych po věčném rozdělování na světlou a temnou stranu nečekal. O to víc ale potěší dojemnost všech návratů, vzpomínek a obecné nostalgie. Největší výhrou je důraz na velký dobrodružný příběh o poznání sebe sama na prazákladě intimního rodinného dramatu. Pryč jsou tak prázdné řeči o politice, které ve všech předchozích epizodách působily nepatřičně a nuceně, díky čemuž je Síla se probouzí s výjimkou Pomsty Sithů jedinou epizodou, kterou si dokážu beze zbytku užít. Abrams totiž přináší lehce podvratný humor, který příjemně shazuje i jinak vážné scény a nechává největší sílu okamžiku až pro nejklíčovější výjevy. A když v nich skloubí archetypální obrysy staré trilogie s tesknou náladou trilogie nové, přistihnu se, že chci vidět a vědět víc. Mnohem víc. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl jsem si užila zřejmě nejvíce ze všech. Hezky navazuje na ty starší, jen má lepší dialogy a efekty (tady se není čemu divit). Vše je samozřejmě naprosto průhledné, ale zřejmě jsem fanoušek Star Wars, tak mi to nevadilo, naopak jsem si to užívala a vyloženě to vyžadovala. Z kina jsem odcházela spokojená. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI SE SKYWALKER VRÁTÍ, POVSTANOU NOVÍ RYTÍŘI JEDI…“ /// Abramse provází sci-fi síla, vo tom není pochyb. Navíc je skvělej vypravěč, drží tempo a nezdržuje slizkejma kecama. I když mám dojem, že oproti Star Trekům se držel při zemi. Střílí se, lítá, dojde i na mečíky… já se bavil. A to ani nejsem extra velkej fanda. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Opustila mě síla. 2.) Rád koukám na veterány v novým hávu. 3.) Thx za titule „Bladesip“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je velmi příjemné, že Abrams ctí atmosféru původní trilogii a velmi příjemně ji upgraduje. Absolutně ale selhává ve vývoji hlavních postav a nedokáže využít ty vedlejší, příběh je neskutečně předvídatelný, hlavní záporák zabitý a finální souboj je nejenom neskutečně dementní, ale především režijně i choreograficky absolutně nezvládnutý. Ve finále bohužel spíše zklamání. Jsem velmi zvědavý na finanční výsledky... ()

Galerie (685)

Zajímavosti (161)

  • Kelvinův hřbet (oblast, kde se nacházejí tekuté písky na Jakku), před kterými varuje Rey (Daisy Ridley) robota BB-8 při prvním setkání, je režisérem J.J Abramsem často používaný skrytý odkaz na jméno jeho dědečka Harryho Kelvina. (Charpy)

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama