Reklama

Reklama

Star Wars: Vzestup Skywalkera

  • Česko Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera (více)
Trailer 5
USA, 2019, 142 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, John Boyega, Naomi Ackie, Carrie Fisher (a.z.), Lupita Nyong'o, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Mark Hamill (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Lucasfilm a režisér J.J. Abrams znovu spojují síly, aby diváky vzali na epickou výpravu do předaleké galaxie ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera. Ve strhujícím závěru stěžejní Ságy Skywalkerů se zrodí nové legendy a odehraje se konečný boj za svobodu galaxie. (Falcon)

Videa (22)

Trailer 5

Recenze (1 424)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi tuctový a nezajímavý příběh. Těchto pseudozápletek se stále novými a novými záporáky a rádoby zvraty se dá napsat de facto nekonečné množství. Film je nabitý akcí a pěknými efekty, takže rozhodně nenudí, ale už zde rozhodně nejde o nějakou tajemnou atmosféru, či budování fikčního světa. 5/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Horská dráha. Našlapaná jízda od začátku do konce. Abrams už se nebojí jít svou cestou, ale má kurevsky málo času a jen jeden film na odvyprávění všech nápadů. A tak je tam sází jako Baťa cvičky. Akční scény jsou skvělé, pointa dost zajímavá, ale to sprintování a hodně zbytečného fanservisu to malinko sráží. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Čtyřmiliardová akvizice musí sypat, ale je z toho nejdražší pohřeb popkulturní ikony v dějinách, který v touze zavděčit se všem ustrnul na místě, a pateticky přešlapuje ve sračkách, do kterých jej dostala nulová dramaturgie a autorská bojácnost. Když jsem se po hodině kouknul na hodinky, neodvratně se dostavila otázka, jestli už se začne něco dít. A pak se zvedla stavidla patosu, banalit a nejsnazších řešení, u kterých někdo měl ještě ve fázi psaní praštit do stolu a zařvat, že přece takovou pí*ovinu nikdo nemůže myslet vážně. A namísto toho to skončilo na plátně. Johnson možná nerespektoval kánon a odvážně relativizoval vše, co tohle náboženství obnáší. Abrams nerespektuje nic a výsledkem je směšná nicota, které chybí dobré postavy i cool momenty, takže to vypadá jak genericka marvelovka, evidentně drahá, pestrobarevná, načančaná, ale bez vášně a jakéhokoliv ikonického pomníčku pro další generace. Shořte v pekle, Disney, i vy všichni, kteří s tím máte co dočinění! ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Nadržuju tomu hlavně proto, páč vím, jak těžký to Abrams musel mít. A fakt se snažil. Problém je, že všechno jede šílenou rychlostí a není čas se zastavovat, díky čemuž je snímek spíš roztěkanou ale zároveň i správně blockbusterovou mozaikou. Je to epický a hloupý zároveň. Ale to ke Star Wars patřilo vždy. Jsem spokojený, i přesto, že to mohlo bejt mnohem, mnohem lepší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na sérii Star Wars je zajímavé to, že mě samostatně vůbec nebaví, ale pokud výjde spin off ( Solo) či seriál (Mandalorian), tak jsem vyloženě nadšený, což je poměrně zvláštní. Opět mě to vůbec nebavilo, postavy mě nezajímaly, akce se mi nelíbila ani ty praktické efekty, takže jsem klasicky trpěl a prožíval dvou hodinové martýrium. Příběh**, Akce**, Humor*, Násilí>Ne, Zábavnost*, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí*. 2/10. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (60)

  • Tvůrci filmu spolu s Lucasfilmem rozhodli, že po smrti Carrie Fisher (Leia) již nepoužijí natočený materiál, ve kterém figurovala její postava Leiy. Později se však rozhodli, že Carrie Fisher se ve filmu přeci jen objeví, a to za použití záběrů, které nebyly využity ve filmu Star Wars: Síla se probouzí (2015). (Geralt z Rivie)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

Nové Star Wars mají synopsi a datum natáčení

22.06.2023

Nový Star Wars film pokračující příběh Rey (Daisy Ridley) má oficiální název, synopsi a také předběžné datum začátku natáčení. Tzv. Skywalker sága skončila v roce 2019 snímkem Star Wars: Vzestup… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

Další filmové Star Wars dorazí v roce 2025

08.03.2023

Ačkoli mají nejnovější informace z prostředí společnosti Lucasfilm a světa Star Wars daleko k oficiálním oznámením, lze je v současnosti považovat za velice pravděpodobné. Server Variety totiž… (více)

Reklama

Reklama