Reklama

Reklama

První republika

(seriál)
  • angličtina The Manor House (více)
Trailer
Drama / Rodinný / Historický
Česko, (2014–2018), 43 h 46 min (Minutáž: 52–61 min)

Hudba:

David Solař

Hrají:

Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Jan Vlasák, Veronika Arichteva, Radek Holub, Viktor Dvořák, Robert Urban, Tomáš Töpfer, Zdena Studenková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Sága mapující atmosféru první republiky od r. 1918 do r. 1945... V centru dění jsou pestré osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do Prahy, do Podolí. V této části Prahy jsou zatím jen louky, pár starých továrních komínů a poválečná chudoba. Podnikaví Valentovi však Podolí změní. Ovšem ne sami a ne lehce. V jejich rodině panuje rivalita mezi bratry. Je zde tajemství, které s sebou nese pátrání po staré předválečné vraždě, a postavy prožívají také své osudové lásky. Seriál by měl být příběhem první (a také druhé) republiky, který sice vypráví očima rodiny z vyšších vrstev, tedy třídy, která nejvíce formovala tvář naší republiky a nastavila politické a společenské standardy, ke kterým se dodnes odkazuje, avšak spektrum hlavních i vedlejších postav je velmi pestré. Seriál tak pokryje různé vrstvy společnosti, od elit až po dělnickou a rolnickou třídu. Osudy hrdinů se také budou prolínat s událostmi tehdejší doby a připomenou divákům některé významné momenty naší historie. (Česká televize)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (306)

sallyann

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu ještě hodnotit hvězdami nebudu, protože se mi to zdá ukvapené, předčasné a nefér. Pokud jde o exteriéry, interiéry a hudbu, vše je kvalitní. Chybu spatřuji v soudobé mluvě, tykání rodičů a dětí. Ale na druhou stranu nechápu, že se najednou objevilo v národě tolik znalců historie - echm, echm. :D ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Telenovela v kostýmech. A ty zamlžené flashbacky do minulosti... U těch jsem vážně nevěděl, zda se smát, nebo brečet. Vadily mi zbytečně rychlé změny scén, ač se v podstatě nic nestalo. Ale body za neokoukané herce (Robert Urban coby mladý bohém je vynikající, evidentně si to užíval) a pár hlášek ("Pical jsem ji zezadu jako Karel Hynek Mácha."). ()

Reklama

mandlova 

všechny recenze uživatele

U úvodních titulků jsem se nadchla, při prvních dialozích mi nálada klesala - neočekávala bych a nevyžadovala archaickou mluvu, ale tohle? Tohle byl zase ten druhý extrém... Počkáme, uvidíme.__2.díl - ty dialogy tahají až moc za uši...v tomto díle jsme se naučili nové slovo, defraudant, a taky jsme si ho řádně zopakovali, minimálně tak 100x....jo a začínáme, po návratu z války, hledat vrahy 8let starého zločinu! Alergie na slova ségra a brácha dosahuje vrcholu.__3.díl - konečně trochu záživné. Útok španělské chřipky.__Nemám už sílu vyjadřovat se ke každému dílu, už tu totiž máme předem jasný způsob vyřešení vražd - holčičku, co skoro umřela na španělskou chřipku, která teď mluví s mrtvými!!!! OK, tohle je fakt feler a mišmaš stylů.....telenovela se odkopala v celé kráse. *** EDIT po shlédnutí posledního dílu - neviděla jsem vlastně 15 dílů, ale i to bylo příliš. Závěrečný navíc ani nijak nepřekvapil. Děkuji a nikdy více. Pokud se ČT rozhodne pro nějaké pokračování, tak se mu vyhnu velkým obloukem. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Po pilotním dílu se zdálo, že nám Kavčí Hory budou servírovat další kvalitně uležený vagón seriálové močůvky, ale po pár dílech uznávám, že koukatelné to je. Více se mi k tomu ani moc vyjadřovat nechce. Shrnout by se to ale dalo takto: místy dobré, místy blbé... Dodatek (2.5.2014) Neustále a donekoneča natahovaný děj kolem vraždy začíná být více než nudný a totálně mě irituje použítí současné hantýrky a domácích zvyklostí, které by před 100 vzbudily skandál. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších českých seriálů poslední doby vůbec a zde pochopitelně nemístně podhodnocený :( ten kdo je schopný tomuto dát odpad, toho je mi upřímně líto.... zajímavý komentář mira007. Ještě si neodpustím poznámku, že průměrné hodnocení na ivysílání je 4,5* a celkové nikdy neklesne pod 4*, tak to mi tedy řekněte, kdepak bude asi chyba.....???? ()

Galerie (1 353)

Zajímavosti (35)

  • Při každém natáčení před vilou Valentových musel štáb vysypat pískem asfaltovou komunikaci a následně ho po natočení musel odstranit. (Zdroj. ahaonline.cz) (oli009)

Reklama

Reklama