Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně blbé, jen na můj vkus přespříliš umělecké. Neposedná kamera, umělecky amatérské záběry, světla, filtry, zvuk... a místy pěkná nesmyslnost dění a rozuzlení. Oproti Případům 1. oddělení mi to celkově přišlo jako slabota. Třeba to bylo ultrarealistické a do oddělení a do akce se fakt může dostat každé trdlo, co prodělá PT, základní výcvik a umí natáčet na digitální zrcadlovku, a jehož matka po smrti otce policajta svého syna raději nezabije sama, než aby šel umřít taky k policii. Přišlo mi to prostě poněkud nesmyslné, byť ty samotné případy nemusely být špatné - jen kdyby byly jinak zpracované. Bude-li nějaké pokračování, tak zřejmě již bez mé divácké účasti. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Prostě vynikající! Řehořek je jediný český režisér, který dokáže a) ukočírovat Kryštofa Hádka do polohy, kdy nesere, b) dělat věci jinak, nově a zajímavě a za c) vytvářet atmosféru pomocí jemnohmotných detailů. Díl 3 - Únos byl opravdu mistrovským kouskem, udržujícím diváka v realistickém napětí od začátku až do konce. Měl jsem po letech pocit, že koukám na případy 1. oddělení ještě navíc s bonusem v podobě mysteriózní, hutné atmosféry. Takhle nějak by měl vypadat žánr. Jo a, Rostislav Novák v roli drsnýho fízla je naprosto bezprecedentní. Pro mě objev roku! ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi dvěma a třemi hvězdičkami. Vyhrála moje slabost pro Rostislava Nováka a křehkou Vicu Kerekes. Parta okolo Viktora Preisse byla zajímavě poskládaná. Když jsem prvně viděla, co provádí Hádek s tou zrcadlovkou a jak jí drží, tak jsem myslela, že mě omejou. Proboha, proč jí pořád používá k natáčení.Dejte mu někdo kameru. Hodně jsem se těšila na Medveckou s Hartlem. Bylo moc příjemné je zase vidět na obrazovce. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem naprosto spokojený, dostávám, co jsem očekával. Herecky mi to vcelku sedí, i když občas jsou ty emotivní výboje na hraně a trochu mimo v kontextu toho, jak se herci prezentují jinde. Nicméně se mi to líbí a dostávám zábavu adekvátní mým potřebám a inteligenci korelující s únavou po prvním pracovním dni . Těší mě, že Kerekes tu hraje a není zde jakousi ozdůbkou a jsem zároveň rád, že mi Hádek prokázal čest stát se zajímavým kriminalistou a ne jen nudným, okoukaným, trochu komickým klukem. Takže co? Takže dobrý! ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Kde nic není ani smrt nebere. Není to nejhorší ale zdá se mi to zbytečně ploché a určité naprosto nelogické kroky pachatelů - např. v jednom z prvních dílů jak u Romana objevili zapnutou kameru a pak ji roztřískali ale SD kartu už nevytáhli!!! Ten scénář mohl být zřejmě daleko lepší.... škoda. Hold případy 1. oddělení nasadili laťku moc vysoko. Ještě by mě teda ale zajímalo, jak pan kapitán přišel ke své funkci, když to všecko vlastně vyřešil 25ti letý kameraman. Pokud ho fakt vzali na tu školu, tak mu tu mordpartu nechají rozpustit. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Nejedná se o profesní kriminálku, ale spíše o příběh mladého muže, který se řízením osudu ocitl v nesprávný čas na nesprávném místě,“ prozradil o seriálu Clona kreativní producent ČT Jan Lekeš. (SONY_)
  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)
  • Natáčelo se především v reálném prostředí, například v SaSaZu, vyhlášeném holešovickém nočním klubu, dále na letišti v Roudnici nad Labem a Bubovicích, na Nákladovém nádraží Žižkov i na uzavřeném úseku dálnice R7 či v depu stanice pražského metra Háje. Také na policejní akademii v Modřanech, v Břevnovském klášteře, na Slapské přehradě nebo v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nové budově Národního muzea. (Zdroj: TV mini) (Rodriguez)

Reklama

Reklama