Reklama

Reklama

Tři mušketýři

(seriál)
  • Česko Mušketýři (více)
Trailer 7
Velká Británie, (2014–2016), 27 h 59 min (Minutáž: 54–59 min)

Předloha:

Alexandre Dumas st. (kniha)

Hrají:

Luke Pasqualino, Alexandra Dowling, Emily Beecham, Tom Burke, Santiago Cabrera, Peter Capaldi, Tamla Kari, Hugo Speer, Ashley Walters, Jim High (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál zasazený do ulic Paříže 17. století je současným pohledem na klasický příběh o skupině speciálně trénovaných vojáků a bodyguardů majících za úkol chránit krále a vlast. Mladý šermíř d'Artagnan je se svým otcem Alexandrem na cestě do Paříže, když jsou přepadeni v hospodě. Alexandre je zabit mužem, který se vydává za Athose z Mušketýrů. D'Artagnan se v honbě za pomstou vydá do Paříže Athose vyhledat a vyzvat ho na souboj. Mezitím jsou Athos, Porthos a Aramis pověřeni Trevillem, aby vystopovali ztracený kontingent Mušketýrů. Na jejich návratu je Athos konfrontován d'Artagnanem, ještě předtím, než je uvězněn za vraždu. Král nařídí Athosovu popravu. Porthos a Aramis požádají d'Artagnana o pomoc při pátrání po opravdovém vrahovi - a d'Artagnan dostane za úkol získat zpět dopisy, které královskému kurýrovi ukradl člen rudé stráže vydávající se za Athose... (Filmbox)

(více)

Videa (58)

Trailer 7

Recenze (128)

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dá se, když se to tak vezme, je to takový příjemný, zábavný balast fungující jako vhodná letní vycpávka v době okurkové sezóny. U těchto Třech mušketýrů platí pravidlo, že čím déle se na to díváte, tak si na to čím dál tím více zvyknete, načež vám už ani nepřijde, že to není zase tak dobrý seriál. Každý díl se dá zábavnou formou dokonale rozporcovat na vtipné večerní revue. Ovšem i když nejsem divák zatížený či nějak poznamenaný literárním originálem, nemůžu prostě říct, že by to byl dobrý seriál. Má své plusy (hudba, někteří herci, zpracování titulků, které mě teda občas solidně matou), ale stejně je na tom, i přes veškerou snahu, vidět, jak je seriál český. Kdyby titulek zněl "Tři zbrojnoši" tak neřeknu ani bů a budu se královsky bavit, ale když trvají na Třech mušketýrech, přičemž je každý díl prošpikovaný spoustou historických blábolů a nesmyslů... Nejenom, že D'artagnan zná v roce 1630 pojem "exaktní věda", ale dokonce ho umí i správně použít (což v současnosti 90% lidí ani neumí, ale koňák z Horní Dolní někde v Gaskoňsku ano), zkrátka celkově ti mušketýři působí spíše jako "Profesionálové" a vyšetřovalé z CSI v light verzi o 400 let dříve.Po první sérii ze mě nevymáčknou víc než 3*, ale snaha se cení. Uvidíme, kam se dohrabu ve druhé řadě. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

II. série je ještě lepší než první, i když jsem musela oželit konec skvělého Capaldiho. Jediná věc, která dle mého názoru trochu skřípe, je duo d'Artagnan + madame Bonacieux, aka Luke Pasqualino + Tamla Kari. Jak jen tihle dva se k sobě nehodí! Celý seriál vidím jako možný návod, jak ze silného historického námětu vykřesat povedenou podívanou pro současného diváka. Je to odpočinkové téma se vším, co k tomu náleží, ale zároveň opravdu příjemná podívaná, které nechybí nápady, sympatická typologie postav i vtipné (až komické) "akční" scény. Radost, humor i pozitivní naladění z natáčení se tvůrcům povedlo přenést i na plátno. Těším se na III. sérii :) ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAŽDÝ HLEDÁME PRAVDU JINAK...“ /// Mušketýrů už tady bylo – a ještě bude - přehršle. (My staří můžem porovnávat!) Nejde ani tak vo příběh, v těch Dumasovejch bichlích je dobrodružství tři prdele (česky – na padesát seriálů). Spíš jde vo to, aby ti chlápci měli charisma a sympatie. A nejen klaďasové, nýbrž - a možná že i víc, ti zápornějc ladění. Během prvního dílu mám dojem, že si BBC uhryzla větší sousto, než dokáže užvejkat. Navíc – i ty příběhy jsou dost triviální (ten devátej se mi líbil, ale jinak…). Místy si to jakoby šlape svoji cestou, pak zase né… mušketýrský flashbacky připomínaj jejich ,,démony“, vobčas se chovaj jako idioti (a přitom by měli bejt vošlehaný bitvama), řeší se otroctví, bezpečnost národa, vzdělávání žen … Kdyby to nemělo připomínat zrovna ty známý postavy a byly to jakýsi historický kriminálky, asi bych tomu dal vo hvězdu víc. Ke scénáristický nudě si přidejte i průměrnou akci a (což sere nejvíc!) absenci ftipu. Všichni, co milujou Dumasovu předlohu a francouzský filmy – bič pryč! Tenhle anglicko – českej seroš nezachrání svojí starostlivostí vo klacky a pochvy ani deset Vrbů! (Natož jeden malej Libor…) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dumase neznám a filmovou klasiku neuznávám. 2.) Anderson je magor. To tihle Amíci jsou jinej kalibr! 3.) Thx za titule ,,haha.bimbi a xtomas252“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Nejnovější verze mušketýrských příběhů se pokouší o cosi, co v devadesátých letech dělala Xena nebo Herkules - pseudohistorická podívaná se sympatickými hrdiny, svižným dějem a fungujícími vtípky. Zkrátka show, která se nebere vážně. Popravně, od BBC bych čekala něco víc. Přitom potentiál tu je: solidní rozpočet, krásné české exteriéry, svižné souboje... a hlavně moc fajn herecké osazenstvo. Je vidět, že i herci ve vedlejších rolích si svoje party užívají (ďábelský, i když nevyužitý Capaldi coby Richelieu, nebezpečná osudová žena Milady de Winter, marnivý a dětinský král Ludvík). Ale největším trumfem je ústřední čtyřka mušketýrů, na které se velice hezky dívá, tři z nich mají velké charisma (Porthos, Aramis a Athos) a mají mezi sebou skvělou buddy chemii. Navíc jsou schopní v soubojích i ve fyzickém humoru. Co naopak Mušketýrům podráží nohy, to jsou laciné scénáře většiny dílů - mluvím tu o používání těch nejotřepanějších klišé a zkratek. Scénáristé si buď a) myslí, že jejich publikum je úplně dementní, nebo za b) jsou sami líní a neschopní. Jako sůl by tu byl potřeba showrunner se silnou vizí a příběh, který by spojoval celou první sérii. I přes tyhle výtky je tenhle seriál fajn oddechovna s přidanou hodnotou pro milovníky českých hradů a zamků. PS: Nemile mě překvapují až rasistické komentáře na etnický původ hlavních představitelů. Bravo, uživatelé ČSFD, bravo... ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jmenuje se to "Mušketýři", takže každý poloblb musí tušit o co jde. Nikoho nepřekvapí výskyt kardinála "Ryšelijé" a fakt, že je to hajz taky ne. Co překvapí je snaha se alespoň trochu vymanit a pobavit (viz "každý sám za sebe" :)). Co zamrzí, je debilita chování postav. Neříkám že furt a stále, ale to co někdy předvádí je tragedie. A může za to scénář, protože jakékoliv vynechání logiky je záminkou pro akci nebo následováno náhodou, která uvede vše na pravou míru a velmi často je základem pro nějaký ten vtípek. Od seriálu tedy nelze čekat žádný zázrak ani extra svěží přístup. Vše je tak nějak napůl a to asi zamrzí ze všeho nejvíc. 2. řada: škoda slov. Druhá řada pokračuje v přesně stejném duchu (stejné neduhy jako jednička...) ()

Galerie (642)

Zajímavosti (10)

  • Při přepadení v lese střelí Španěla do zad, až ho prostřelí skrz. Když je však záběr na ležícího padoucha v čase 0:26:18, není na plášti po průstřelu ani vidu, i když po otočení padouch krvácí. (Ace.A.T.L.)
  • Pozíciu majstra a učiteľa šermu pri produkcii seriálu zastával Roman Spáčil, vedúci českej profesionálnej šermiarskej skupiny Merlet. (Durgas)
  • Epizoda se natáčela na hradech Zvíkov a Křivoklát. Točilo se též na zámku Kačina. (Sominius)

Související novinky

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

Tři mušketýři se dočkají nové epické verze

14.02.2021

Klasiku Alexandra Dumase Tři mušketýři už jsme tady měli na mnoho způsobů. Mezi poslední adaptace se řadí například britský seriál od BBC, v němž si zahrála Emily Beecham nebo Peter Capaldi, a ještě… (více)

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

J. K. Rowling si našla nového hrdinu

08.09.2016

S Harrym Potterem jsme se rozloučili v roce v roce 2007 (respektive v roce 2011, pokud mluvíme o filmech), letošní rok je ale velkým magickým comebackem. V červenci jsme dostali divadelní hru Harry… (více)

Reklama

Reklama