Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 2
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele kenkaku k tomuto seriálu (16)

Fargo (2014) 

1.řada: **** nechápu jak z takového paskvilu mohl vzniknout tenhle seriál. Po všech stránkách fantastické. 2.řada: ** série vypráví o událostech zmíněných v první řadě. Bohužel scénář si už dělá co chce, hra na “podle skutečných událostí” je výsměch a kouzlo jaké nastavila první řada je pryč. 3.řada: odpad! Debilita dějových zvratů dosáhla maxima a navíc zábavností klesla řada na úplné dno. 4.řada: * Zcela jiné pojetí (a zařazení do jiné doby). Prakticky se to může jmenovat jakkoliv. Souvislost nula. 5.řada: *** Po letech konečně obrat. První polovina řady povedená (s výhradami), druhá už táhne zase řadu ke dnu (a standardu předchozích let). Závěr? Vyloženě odpad. ()

Season 1 (2014) (S01) 

Série se chlubí “pravnivým příběhem”, který je pravnivý tak na 80% (stačí google). Billy-Bob zachraňuje co se dá (plusové body) a díky té rozumné uvěřitelnosti se na sérii i dobře kouká. ()

Season 2 (2015) (S02) 

Série vypráví o událostech zmíněných v první sérii. Je napěchovaná známými tvářemi (což je fajn) a zábvnosti přidává i propojenost postav s první řadnou (propojení indiána bylo asi nejlepší). Bohužel z diváka dělá tvrzením “skutečná událost” idioty a korunuje to příletem UFO (ne tohle není spoiler, tohle je debilita). A to mě osobně uráží a sundává sérii hodnocení. ()

Season 3 (2017) (S03) odpad!

Nejen, že v urážení inteligence diváka se pokračuje (no přesně takhle se to stalo - true story!!!), ale navíc zábavností klesl na úplné dno. Nezachraňuje to ani Ewanova dvojrole, ani ještě větší nátřesk známých tváří (asi nejvic potěšila dcera Clinta Eastwooda, kdy její “starší verzi” zahrála její matka Frances Fisher. Propojení na první Fargo opět máme (no podle skutečné události přece) a debilita zvratů (v druhé polovině série) je neskutečná. Nenažranost producentů se prostě projevila v plné síle a vyprodukovali pod značkou Fargo brutální shit. ()

Season 4 (2020) (S04) 

Tak nějak úlet (nejen zasazením děje, ale i spoustou “náhod”). Lepší než minule, ale otravné stále dost. ()

Season 5 (2023) (S05) 

Od první řady konečně koukatelná podívaná. Tedy občas. Je znát, že v druhé polovině došly “skutečným událostem” nápady a ze scénáře se stane solidní stoka (korunovaná imbecilním závěrem). ()

The Tragedy of the Commons (2023) (S05E01) 

1) uráží mě ty kecy o “true story”, když je to celé vymyšlené. 2) naprosto nedává smysl, když pipka ví o “problému” neřeší to , že ji sebrali otisky. 3) její vystupování působí vyšinutě a nelogicky. ()

Trials and Tribulations (2023) (S05E02) 

Jako vážně je problém tu fotku obnovit z koše? To mě doslova naštvalo…. ()

Insolubilia (2023) (S05E04) 

Fantastická scéna doma, zakončena neskutečně debilním způsobem. ()

The Tiger (2023) (S05E05) 

Když opomenu ten výsměch na začátku každé epizody (ta lež o pravdivém příběhu), hlava mi nebere jak se dostala z okna v třetím patře… ()

The Tender Trap (2023) (S05E06) 

Taková divná nevýrazná nuda pro tentokrát. ()

Linda (2023) (S05E07) 

Fakt ne. Po všech stránkách. Ne loutkovému divadlu, ne snovým sekvencím, ne náhodám s kamionem… ()

Blanket (2024) (S05E08) 

A zas je to tady. Proč ta náhlá idiocie “přebliku” v chování? To jako nevěděla co jí čeká? Jako debata byla fantastická, ale vše okolo je divná nelogická přepálená groteska. Už jen ten několikaminutový artový záběr na šerifa jak “si jde a je děsně drsnej”… to samé jednooký právník. Jako čekal co? ()

The Useless Hand (2024) (S05E09) 

V té vteřině, kdy odložila pušku (co s sebou hrdě 1/2 epizody tahá) na zem, zaleze a vymění ji za kost(!?) si to epizoda pohnojila. A když o pár chvil později zase vesele upalovala do mlhy se stejnou puškou v ruce, scénář se proměnil v žumpu, co předvádí přešlapy jen na efekt. Mám pocit, že se blíží scénáristické fiasko biblických rozměrů. ()

Bisquik (2024) (S05E10) odpad!

Devět minut. Jen 9 minut to běželo a začal scenáristický průjem formou “zatmívaného střihu” se snahou zamaskovat neschopnost solidně vést příběh (včetné toho, že debílek s dírou v játrech běhá jak laňka a samozřejmě zdrhne z jasně vyřešené situace). Kěž bych tak věděl, že to je jen odvárek z toho co bude následovat (o rok později). Pozn.: dluh šerifovi evidentně odpustil, ale jinde prudí kvůli vlastní blbosti? Sorry jako… ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama