Reklama

Reklama

Captain America: Občanská válka

  • USA Captain America: Civil War (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2016, 147 min

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (1 239)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Konflikt probíhá trochu jinak než jsem si asi představoval (klasický problém větších eventů v MCU), ale pro potřeby filmu fungoval naprosto dokonale. Záporák překvapivě funkční, motivací uvěřitelný chlápek, kterému došlo, že Avengers nezničí sám. Je to zarážející, ale většině řadových záporáků prostě tohle nikdy nedojde. Russoovi si navíc stejně jako ve Winter Soldierovi s přehledem dávají veškeré akční sekvence, které nenudí a mají nápad. Scéna na letišti je tak třešničkou na dortu, kterou i v roce 2022 překoná jen minimum podobných konfliktů. Každá postava dostává svůj adekvátní prostor, humor sedí na jedničku a uvedení Spideyho a Black Panthera bylo epesní. To všechno je důvodem, proč mám Civil War v MCU na prvním místě. Nehledě na Endgame a všechny díly Avengers - tohle je nedoceněná srdcovka. #TeamIronMan ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po tom všeobecném nadšení jsem asi čekal trochu víc, nebo něco jiného. Ano, je to lepší než Avengers 2 nebo Thor 2, ale zároven mi málokdy tak výrazně přišlo dělení na předehru a akci. Z té hodiny a půl, která předcházela řežbě na letišti, si vlastně nevybavuju skoro nic konkrétního, a hlavně proč to proboha muselo trvat tak dlouho. Akce samotná je pak super, nicméně i u ní mi nějak chybí hloubka, postavy si prostě po tlamě dávají nějak moc snadno na to, kolik toho mají za sebou. A rozhodně potěšily nové postavy, jak Spider-man tak Black panther. 7/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšia Marvelovka. Anthony Russo a Joe Russo nám naservírovali perfektného druhého Capa, ktorý už vtedy bol označovaný ako Avengers jeden a pol. Captain America: Civil War ma toľko hrdinov, že keby som nevedel názov filmu, hádam, že je to ďalšia Avengerovka. Príbeh pokračuje tam, kde skončil CA: Winter Soldier a Avengers: Age of Ultron. A veľmi jednoducho a šikovne sa posúvame k príbehu Civil War. Medzi Capom a Tonym to pomaly iskrí a každý si vyberá svoj tábor. Najlepšie na tom všetkom je, že každý ma pravdu a zaporak sa nestava nikto. Jedného tu síce máme, ale ten len nenapadne ťahá v pozadí za nitky v svojou prefíkanom pláne. A to je tak trochu problém. Film ma vynikajúce akcie a neskutočne premakanú choreografiu súbojov po celý čas, ale že by tu na nás číhala nejaká hrozba sa nedá povedať (veď sú to všetko klaďasi), tým pádom aj pár percent ubúda z napätia. Klincom do rakvy je aj humor, ktorý sa zas podaril, ale scéna na letisku nech je akokoľvek choreograficky vymakaná, postráda napätie a tak trochu atmosféru. Našťastie dvaja typci za jednou kamerou vedia čo robia a finále dokáže pekne prekvapiť a naplno strhnúť a upútať vašu pozornosť. Aby sa film tváril vážne bez zaporaka, to tu fakt nefunguje, no napriek tomu sa snaží (scény s Winter Soldierom) ale aj tak sa jedna o prvotriednu zábavu s množstvo vynikajúcej akcie, nechýbajú noví hrdinovia, ktorý majú čo ponúknuť (Black Panther, Spider - Man) a kopec prepojení na ostatné filmy (Ant-Man, Howard Strak v podaní Johna Slaterryho z Iron Mana 2 a Ant-Mana). Trošku ma sklamala aj hudba. Henry Jackman v predošlom filme bičoval film v pred, no tu sa prekvapivo lepšie melódie vytrácajú a nepodtrhujú scény, tak ako v predošlom filme. Aj tak sa ale jedna o jeden s najlepších filmov v Marvel Cinematic Universe. Civil War aj keď nepredbieha skvelý predošlý diel, minimálne sa mu aspoň vyrovnáva. P.S.: potitulkove scény su dve. Obľúbený soundtrack: Making Amends, Cap's Promise. 95% - 5* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jako celek by to rozhodně sneslo ještě "větší pád na držku", na druhou stranu je třeba ocenit to, že motivace obou stran dává smysl a twist s minulostí je hodně silné kafe, kdy divák u plátna zatrne, protože ví, že v tuhle chvíli jde vážně do tuhého. Je fajn, že má záporák chytrý plán a potěší nový Spider-Man, kde se povedla úžasná věc - jeho profilace je na hony vzdálená tomu, co jsme v předchozích filmových verzích viděli a přesto neztrácí nic z toho, co dělá Spider-Mana Spider-Manem. A finále konečně někam směruje, nastavuje nové zítřky a není to ubíjející návrat do bodu nula, jako v případě obou dílů Avengers. Asi bych to neoznačil za nejlepší marvelovku (ale přiznám se, že ani nevím, kterému filmu ze série bych tuhle nálepku dal), určitě je ale nejzásadnější a ukazuje, že to může jít i trochu temnějším směrem. Přístě by to snad chtělo jen nějaký osobitější soundtrack. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŽDY SE SNAŽÍME ZACHRÁNIT CO NEJVÍC LIDÍ. NĚKDY SE TO ALE NEPOVEDE. A KDYŽ SE S TÍM NENAUČÍME ŽÍT, TAK PŘÍŠTĚ NEZACHRÁNÍME UŽ NIKOHO…“ /// Avangers ve stropách X-Menů (Batmana, Supermana…). Jenže tenhle boj se škatulkou „masoví vrazi“ mě moc nebere. Bitky (mezi nima) postrádaj emoce (prostě jim fandím fšem!) a tak je tohle nabušený superhrdinský obsazení vlastně přítěží. Když k tomu přidám ty prokecaný pasáže, vyjde mi z nabubřelý stopáže Marvelovská kvantita, která brzo přestane bavit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem rád, když Tony Stark nehláškuje. 2.) Mým snem vidět mrtvý Avangers. 3.) Thx za titule „pablo_almaro“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (267)

Zajímavosti (122)

  • Když se herci poprvé potkali na natáčení, Chris Evans (Steve Rogers) chtěl po každém kolegovi, aby zatancoval na písničku z filmu Pomáda (1978). Video prý nikdy nesestříhal, samotné záběry si však nechal nastálo uložené v mobilním telefonu. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 250 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

Natočí režisér Johna Wicka marvelovku?

04.08.2022

Chad Stahelski (John Wick, 2, 3) má – jak vidíte – plné ruce práce s řízením jedné velmi populární akční série, to ale neznamená, že se mu mezitím v Hollywoodu nehrnou další projekty. Zejména po… (více)

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Black Widow nabírá starého známého?

Black Widow nabírá starého známého?

18.09.2019

Následující článek obsahuje spoilery k Avengers: Endgame, pokračujte tedy na vlastní nebezpečí. Už příští rok se dočkáme první sólovky pro postavu Black Widow v hlavní roli se Scarlett Johansson. Ve… (více)

Reklama

Reklama