Reklama

Reklama

Thor: Ragnarok

  • USA Thor: Ragnarok (více)
Trailer 4

Thor je uvězněn na opačném konci vesmíru bez svého mocného kladiva a je nucen pustit se do závodu s časem, aby se vrátil včas do Asgardu a zastavil Ragnarok - zkázu svého domova a konec asgardské civilizace - který se snaží rozpoutat mocný nový nepřítel, nemilosrdná Hela. Předtím ale musí přežít smrtící gladiátorskou soutěž, v níž se ocitá tváří v tvář svému bývalému spojenci z řad Avengers - neuvěřitelnému Hulkovi. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (1 280)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

uaáá áá áh.. Uáá ááá áh. We come from the land of Ice and Snow... Ok, není moc lepších songů, které by se hodily jako doprovod k bitce komiksovejch, severskejch božstev víc, než Immigrant song, budiž mu chvála neskonalá. A tvůrcům taky, protože se, jak vidno, už fakt nebojí hodit do AAA filmu totální stylizaci osmdesátkového komiksu, který je sice osvěženej dnešním budováním příběhu, ale pořád s dost neonovou a barevnou duší. Je to zábavné, vtipné a perfektně fungující (ovšem klidně bych si do žil dal zas nějakou marvelovku, která bude trochu vážnější) a jestli tu něco hapruje, tak je to trochu jalové finále, které má poměrně málo zapamatovatelných momentů a zejtra na ten digitální bordel zapomenu /a přesto o dva řády lepší, jak gigibordel u Batman v Superman/. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Už bych pomalu zapomněl, jak je Marvel strašně rád infantilní a výrazně mi to zkazilo výsledný dojem, ačkoliv je možné, že se s dalšími shlédnutími můj názor ještě změní. Pro mnohé to jistě bude nejlepší Thor, ale přiznejme si, že laťka nebyla příliš vysoko a jakmile se Feige a spol vytasili s hvězdným obsazením a spojení v polotýmovku Planet Hulk, bylo rozhodnuto. Novozélandský talent Taika Waititi se před premiérou nechal slyšet, že zakončení asgardské trilogie bude nejvtipnější marvelovkou a bohužel nekecal. K veletragické události jakou je Ragnarök mi to absolutně vůbec nesedělo, ale jsem rád, že jsem alespoň nebyl zklamán závěrem, který je patřičně kataklizmatický a napravuje nadsázkovou popcornovou zábavu o falešném nebezpečí na Asgardu. A nenechte se zmást trailery. Víc než kdy jindy všechny epické záběry v samotném filmu vyzní do melodramatu a ačkoliv režisér ve správných momentech umí přitlačit na pilu a když už dojde na nějaké nápaditější akční scény, tak to stojí za to (úvodní dovádění s kladivem mě bavilo hodně). ale např scéna v gladiátorské aréně, na kterou jsem se hodně těšil, mě napoprvé velmi zklamala (napodruhé už jsem si to překvapivě užíval), naproti tomu scéna s náletem Hulka na Surtura mohl být stejně megaepický jako v traileru. Co se týče nových postav, určitě nejvíc zaujme Tessa Thompson (od slečny záhadné z Westworldu urazila dlouhou cestu a drápe se na výsluní) a z cameí nejvíc potěšil Sam Neill s jedním ještě překvapivějším cameem, které se naštěstí (přede mnou) utajit podařilo. Celkově Marvel bezpochyby splnil své zadání, překvapivě extra nevykládá moc oslích můstků na velké vyvrcholení 10 ti leté existence MCU a fanoušci dosavadního stylu se budou královsky bavit a už aby tu byl ten Black Panther. PS : Moc mi nesedl synťákový osmdesátkový soundtrack ve stylu Blood Dragon, to spíš pobavila písnička z epického prvního traileru od Led Zeppelin, jež se jen zřídkakdy objeví i v samotném filmu a zde se to povedlo. PPS : Korga pro mě díky dabingu samotného režiséra naprosto zabili. PPS : Hela v prvním záběru je super a sexy. Velký EDIT : Napodruhé už jsem věděl, do čeho jdu, přistoupil jsem na pravidla hry a jenom jsem se nechal nést skvěle vtipnou akční jízdou, která paroduje nejen předchozí Thorovky, ale i ostatní postavy z MCU (jako např Hulku), nacož jsem napoprvé vůbec nebyl připraven. 130 minut uteklo jako voda a jelikož už jsem napodruhé samozřejmě přesně věděl, kdy co přijde, hezky od srdce jsem se zasmál a snad se mi ještě nestalo, že bych někdy při druhém a dalším shlédnutí měl tak zásadně jiné a lepší pocity. A ani ten Korg už mi nevadil..Napoprvé 3,5*, napodruhé 5* ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

O nositeli ceny Zlaté maliny za nejhorší filmový počin roku 2017 je definitivně rozhodnuto a Thor: Ragnarok patrně zaboduje hned ve všech soutěžních kategoriích. Tato slabomyslná adaptace severského mýtu o konci světa vyústila v očekávaný Ragnarok. Scénáristé motají páté přes deváté a působí dojmem školáka vařícího z vody. Publikum se musí připravit na zkomolená jména (Hel, nikoliv Hela), zásadní neznalost příbuzenských vztahů (Hel není sestrou Thora a stejně tak nemá za otce Odina, jelikož jde o dceru Lokiho), ale i na neomluvitelné překroucení samotné příběhové osy. Přestože zde zaznívají slova o nevyhnutelnosti Ragnaroku, tvůrci vůbec netuší, o čem vlastně mluví, a že tato nevyhnutelnost mimo jiné obnáší smrt Heimdalla, Lokiho a samozřejmě i Thora. Do nebe volající hloupost týkající se obohacení severského panteonu o postavu Hulka už raději ani nekomentuji a přičítám ji zjevnému absintovému opojení scénáristů. Schopnější režisér by takto slibný námět přetavil v temnou fantasy s prvky hororu a pomyslným vrcholem v podobě strhující epické bitvy bohů s obry a Wagnerovou Jízdou valkýr coby hudebním doprovodem. Taka Waititi se však o vybudování ponuré atmosféry ani nepokusí, jelikož od úvodních minut ubíjí diváky "troškovským" humorem, který absolutně nekoresponduje s vážností dané látky. Mytologickou vyprázdněnost snímku lze názorně dokumentovat i na multikulturním Asgardu, do kterého černý strážce brány Heimdall vpustil černou valkýru. Odpad! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neskutečně sympatická šílenost, u které potěší hlavně to, jak je nepředvídatelná. Jasně, humor jde často cestou nejmenšího odporu, ale Odin je taky člověk, tak proč by ho potomek nemohl šoupnout do domova důchodců? Bavil jsem se výborně a i když je tu znatelný vliv Strážců Galaxie, vůbec mi to nevadí. Ty dvě hodiny utekly tak rychle, že jsem se v duchu ani nestihl během projekce vysmát Lize spravedlnosti. Jinak je zajímavé pozorovat, jak velkou prestiž si Marvel v Hollywoodu buduje. Dřív bychom podobný nátřesk cameo rolí čekali u Tarantina, Allena nebo Rodrigueze. Dnes si to šéfuje Marvel. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině, dvakrát na blu-ray a s jistotou mohu napsat že se jedná o nejzábavnější marvelovku. Waititi je strašnej úchyl, ale to už vím od What We Do in the Shadows. Stylizace inspirovananá osmdesátkami byla příjemným osvěžením, vizuální efekty byly vypiplané, jak už je u Marvelu zvykem. Pobavily mě nové postavy jako Valkýra, Korg nebo Goldblumuv pošuk. Hemsworth, Hopkins, Ruffalo, Hiddleston a Blanchett jako vždy hráli na výbornou. Potěšilo mě vhodné použití Immigrant songu od Zeppelinů. Za mě 85 %. ()

Galerie (385)

Zajímavosti (107)

  • Na konci filmu střílí Skurge (Karl Urban) s útočnými puškami M16. Avšak v jednom ze záběrů je vidět, že nemají otevřený prachový kryt závěru. Zbraň v takovémto módu střílet nemůže, jelikož pohyb závěru automaticky tento kryt otevře. (ČSFD)
  • Na začátku prvního dne natáčení v Austrálii uspořádal místní maorský kmen obřadný tanec, který měl zajistit hladký průběh celého natáčení. O osmačtyřicet natáčecích dní později se členové tohoto kmene vrátili a uspořádali závěrečný obřad. Režisér Taika Waititi (Korg) je také Maor. (Zdroj: Falcon)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 315,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 855,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

Chris Hemsworth naznačil konec v MCU

24.11.2022

Od té doby, co bylo Chrisu Hemsworthovi (Thor, Vyproštění) v dokumentárním seriálu Tělo nezná hranic s Chrisem Hemsworthem na Disney+ naznačeno, že má předpoklady k vážné formě Alzheimerovy choroby,… (více)

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

Je Thor 4 úspěch nebo ne?

17.07.2022

Uběhl první týden od uvedení novinky Marvelu Thor: Láska jako hrom, což znamená zhodnocování jeho trvanlivosti u publika. A to není vůbec jednoznačné. Lord (tedy bůh) hromu za první víkend… (více)

Taika Waititi natočí Star Wars

Taika Waititi natočí Star Wars

04.05.2020

…a scénář mu napíše Krysty Wilson-Cairns, jež získala nominaci za 1917 a naposled pro Edgara Wrighta napsala thriller Last Night in Soho. Zprávu potvrdil samotný Lucasfilm v Den Star Wars. Informace… (více)

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

Taika Waititi dostal nabídku na Star Wars

17.01.2020

Zpráva, která nejspíš nikoho, kdo sleduje dění okolo Lucasfilmu, Star Wars i režiséra Taiki Waititiho, nepřekvapí. Disney teď totiž talentovanému filmaři nabídlo možnost natočit si vlastní Star Wars… (více)

Reklama

Reklama