Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Videa (28)

Trailer 11

Recenze (1 091)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, kterému jsem nepřišel na chuť tak, jak jsem si představoval, přichází Strážci znovu. K mému překvapení se všechno zlepšilo a já jsem se skvěle bavil. Baby Groot mě v trailerech celkem iritoval, ale tady potěšil (scéna s čírem mi připomínala Stoletého staříka). Star Lord nemá moc prostoru pro gagy jako v jedničce - řeší hlavně rodinné trable, které však mají váhu a nejsou povrchní. Celkově interakce s Egem (jeden z nejlepších záporáků poslední doby) fungovaly. Rocket opět skvělý, Gamora beze změny - linka s Nebulou je slabší, ale asi vytvoří oslí můstek k Avengers. Hudba v mnoha motivech - když zrovna nejede na oldies hitech - připomíná Mad Maxe. Náladu skvěle zvedá duo Drax/Mantis. Jejich dialogy plné humoru (který má dost blízko k tomu britskému) byly brilantní. A nakonec Yondu... Dostal lepší scénář a skvěle konkuroval Quicksilverovi z X-Menů. Shrnul bych to jedním slovem. Paráda! (Po druhém shlédnutí se prožitek překvapivě nevytrácí, ale prohlubuje). Chápu, jestli se to někomu nelíbí, ale já v tomhle filmu našel nečekané zalíbení a je to opravdu pecka. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jak jsem se na tenhle film těšila do kina to si nedokážete představit. Mluvila jsem o tom se všema kámoškama nebo lidma ve frontě v hypermarketu či chodila zcela zdravá k doktorovi jen abych o tom mohla tlachat s důchodcema v čekárně. Mezi nima jsem měla největší úspěch ty jsou vděčný za každý téma a když už napůlmrtvá stařenka zjistila že existuje mluvící mýval s raketometem údivem jí z toho vypadla zubní náhrada. Jenže pak film konečně šel do kin a já se na něj nedostala z blíže nejmenovaných důvodů. Luxusně mě to nasralo, pohrdala jsem špatnou verzí a s brekem čekala na nějakou hezkou kvalitu kterou by znalkyně mojí třídy dokázala ocenit. Dočkala jsem se včera a s nadšeným řevem hodila film na USB, šoupla ho do TV, udělala se...teda udělala si popcorn, opřela se o Alíka a zcela se ponořila do svého oblíbenýho světa. A že to byla opět brutální jízda o tom už netřeba pochybovat. Takže jsem prskala popcorn z huby při záchvatech smíchu při debatě o hovně (doslova) či u medvídka mývala a jiných chujovinách. Z nových postav si mě získala ta šukézní retardka co se nádherně hodí k Batíkovi a která mi velmi připomíná mě na trávě. Jelikož jsem na trávě pořád, tak jsem vlastně neustále stejně šílená kráva jako ona s tím, že jsem z toho nadšená. Není nad zelenou realitu, ale chci ty šnečí tykadla. Akce je vymazlená a libovější víc než pička mojí 12ti letý sestřenky. Teda...kamarádky. 21ti letý...I když film má dvě a čtvrt hodiny stejně utek šíleně rychle a já chtěla víc a víc jako při dobrý jebačce. Na konci jsem si teatrálně pořvala plná chvilkového citu (jako po dobrý jebačce) a už teď se těším na další díl ve kterém bych měla mít vedlejší roli ve scéně, kdy budu šnečici lízat ulitu. Jupíííí ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Je to jako vykuchat jádro Červeného trpaslíka, natáhnout jej na dvě hodiny, hodit do kouzelné krabičky, kde makají trikoví otroci a pak si nechat vygenerovat „film“. První půlka je ještě vcelku snesitelná, především Rocketovi se daří to, co v prvním díle nedovedl nikdo, tedy sázet osobité momenty a úderné hlášky, ale v momentě, kdy se definuje záporák, mi blesklo hlavou: „A je to v hajzlu!“, protože pak už jenom poctivě odškrtáváte všechny propriety standardního marveláckého menu. Dezert se nekoná, překvapení jakbysmet. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na mě to působilo tak, že Honza Gunn si přečetl moje hodnocení jedničky a podle toho se zařídil. Škrtly se kecy, přestalo se hrát si na pupek světa a začala zábava. A na to já slyším, protože tak jako je i dvojka chujovina všech chujovin Matka, mě oproti první záchraně Galaxie nenutila trhat si chlupy v nose, abych neusnul. A v příští lekci už se snad konečně dozvím, jestli je Zoe zelená úplně všude. Napíšu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Marvel to opět rozjel na plné koule! Už jsem si myslel, že ta formule, kterou před 9ti lety Kevin Feige sestavil, na mě nefunguje, trailery mě nijak zvlášť nebavily, očekával jsem pouze "more of the same" v tisíckrát viděné formě. Jenže James Gunn klame tělem opravdu neuvěřitelným způsobem, když mě nejprve vyloženě uzemnil úvodní scénou, která je naprosto vymazlená, prošpikovaná nápady a umně snímaná z neuvěřitelných kamerových úhlů, až by se jednomu zatočila hlava na jaký mišmaš to vlastně kouká. Jenže Gunn je v kramflecích naprosto suverénní a vůbec nezadá k pochybám k natáčení třetího dílu stejným tvůrčím týmem. Ať už se jedná o akční scény (respektive naprosto megalomanské finále, tenhle film má triků asi jako celá 3.fáze dohromady!) či rozmělnění příběhu cca od půlky do mnohem osobnějších rovin a nebo vyloženě momenty útočící na bezbranné emoční ústrojí, fungovalo to na mě prostě všecko. Jako obvykle až na momenty, které vyloženě zdecimují jakýkoliv náznak vážněji míněné scény nebo zkrátka veskrze ten nejjednodušší přiblbě dětský humor (ačkoliv tedy vtípků a natážek je neuvěřitelná kadence a veskrze jsem zíral, kolik jich na mě zapůsobilo), což je ale už takový marvelovský trademark. Co se ale týče těch tíživých momentů, ty prostě a jednoduše z člověka vydření emoce a pokud nejsem úplný pařez, tak to funguje. Ani jednička, ani žádný jiný film neměl takovou duši a poselství. Zejména, když tempo poleví a rozvíjí se příběh, tak právě tam jsem si to užíval nejvíc. A ten Chris Pratt už je tentokrát emocionálně trošku výše, což jen kvituji. PS : Co je na filmu úplně nejlepší? No samozřejmě Dave Bautista a onen funus (samozřejmě ne Draxův). PPS : Bradley Cooper je boží a Vin Diesel naopak ještě zaměnitelnější než minule. ...9,5/10 ()

Galerie (181)

Zajímavosti (87)

  • Komiksový scenárista Stan Lee se ve filmu objeví v malé roli muže, který si povídá s mimozemšťany, když Rocket (Bradley Cooper), Yondu (Michael Rooker) a další proskakují vesmírnými okny. (necisty)
  • Kapesní radar Petera Quilla (Chris Pratt) je ve skutečnosti lehce upravená kapesní elektronická hra „Classic Football“ od firmy Mattel Electronics z roku 1977. (efenberger)
  • Jde o první film zaznamenaný na kameru s rozlišením 8K. (M.B)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama