Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 3

Recenze (966)

konous 

všechny recenze uživatele

Nemám tu nic... Asi mě už opravdu začíná přestávat bavit série "marvel šablon". Nikdy v tom nebylo mnoho, abych některé díly/charaktery/originy netrpělivě vyhlížel, ale alespoň nějaký prvek mě lákal. Black Panthera jsem si užil skrz stylová gesta a hiphopové rytmy, Strange díky relativně originální akci a hraní si v dimenzích,... Začínám si v Marvelovkách hledat nějaké styčné body, blízká témata, věci co mám rád. A prskavky, ani kočky, ne tak nahláškovaní představitelé spravedlnosti či dobová atmosféra mě u kapitánky nezaujali. Příště si snad něco najdu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Zacnem pozitivne. Brie je super a rozhodne ma na to aby potiahla vlastny film. Teda ak by bol dobry. Toto ma nadupanu prvu pol hodinu a potom tomu uplne spadne retaz. Fakt nechapem, cim chceli tvorcovia zaujat. Od polky som sa sialene nudil, z Furyho spravili totalneho trtka a story ani nejdem komentovat. A filmarsky tiez peklicko. 90s atmosfera sa nevyraba tak, ze sa (velmi nevhodne) pouzije Nirvana alebo No doubt. Uz davno ma nic tak nestvalo a neprial som si nech to skonci. Po druhych Strazcoch najhorsie MCU. Udalost z toho mohla byt tak 15 filmov dozadu. 4/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No, titul nejdebilnejsiho MCU filmu to neziskava, precejen Homecoming je jeste vyssi liga (cti sracka), ale i tak to je o uroven niz nez Obcanska valka, Ant-Man a Wasp nebo Black Panther, kterejm jsem dal 3*, takze tady je to tak na 2,5*. V tomhle filmu totiz skoro nic nefunguje. Mozna kdyby to byl pilot k serialu, tak dejme tomu, ale na dve hodiny tady latky fakt neni, prislo mi to jako takova rychlospichnutina, jen aby se stihla predstavit dalsi postava dulezita pro Endgame. Brie Larson a Samuel jsou sice super sympataci, jejich dialogy jsou to nejzabavnejsi na celym filmu a sami dva tak vicemene tahnou film. Nic jinyho tu bohuzel uz moc nezbejva. Cely to vypada jak nic moc mix mezi Strazcema Galaxie nebo Green Lantern, ale zabavnosti ani jednoho to zdaleka nedosahuje. Akce je sice docela fajn a triky ocekavane v pohode, ale neni tu ani jedna zapamatovani hodna scena nebo nic, co by nebylo videt uz v jinym komiksovym filmu a nutno rict ze i v daleko lepsim provedeni. Navic, i kdyz nehrozi nuda, film se docela tahne, tady bych rek, ze je na vine naprosto nevyrazna hudba a silenej, neprehlednej strih. Celkove pro me naprosto zbytecnej film a popravde, kdybych nechtel mit komplet nakoukano pred Endgame, asi ho s klidnym srdcem budu ignorovat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tento film chystal, tak jsem byl jak nevěřící Tomáš. Vážně má Marvel v plánu celé superhrdinské univerzum zachránit jednou superhrdinkou, o které nikdy pořádně nebyla ani řeč? I na plakátu mi Brie Larson neseděla. Vypadalo hrozně…uměle. Jenže to jsem se sakra přepočítal. Kapitánka Marvel je skvělý film. Má od všeho trochu a ještě k tomu je slušným, v podstatě úvodem, do vzniku pojmu Marvel. Přitom jsem při sledování vůbec neměl pocit, že bych koukal na superhrdinku, jako spíš na nějaké slušné sci-fi. Mohly za to skvělé efekty, které nejenom, že vypadají jak z Hvězdných válek, ony zřejmě i kus ze Star Wars mít budou, když na nich dělalo stejné studio. K tomu přimíchejte nějaké ty emoce, nějaký ten vtípek, řadu narážek, které Vám tvůrci naservírují buď náznaky a nebo jen pohledem některého z herců a nějaký ten příběhový obrat, který se v případě tohoto filmu doslova povedl. Dokonce i u té Brie jsem si v půlce filmu říkal, že lepší superhrdinka snad ani nemohla být. Marvel zde dal opět na frak DC a já musím říct, že naprosto oprávněně. U mě ten vztah k Marvelu vznikal pomalu, ale o to intenzivnější teď je…Captain Marvel je takřka geniální vsuvkou mezi dvěma díly Avengers. Líp to naplánovat snad ani nešlo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na Captain Marvel se mi ohromně líbí, že se odehrává v devadesátých letech a je tedy natočená ve stylu tehdejších akčních/sci-fi filmů z kin i videopůjčoven. Akce tak není (moc) přeplácaná a akční scény nebývají dlouhé, dobré vtipy jsou proložené dobrými vážnějšími scénami, které se ale až tak úplně vážně neberou, na postavách a na tom, co dělají, mi pořád záleží. Zejména tedy na titulní supersympatické Carol, již Brie Larson pojala jako rozjuchanou mladou ženu, která je natěšená na akci a užívá si, že trénink skončil a ona může konečně něco dělat. Podobně jako nedávno u Ality - stačil jeden potměšilý úsměv a měla mě v hrsti. Její minulost navíc odkrýváme spolu s ní, je to zajímavé odkrývání a je dobře, že tak trvá, protože chytře odvádí pozornost od jiných postav, které se postarají o nejedno překvapení (ten největší dějový zvrat mi udělal děsnou radost). Vizuální stránku asi nemá cenu moc komentovat, protože je skvělá, nicméně vyzdvihnout musím digitálně omlazené postavy, které jsou stoprocentně realistické a kdo o těch tricích neví, ani si jich snad nemůže všimnout. Suma sumárum je mi tenhle origin o něco (konkrétně o jednu hvězdičku) sympatičtější než přece jenom tradičněji pojatý Doctor Strange, a těším se, co Captain Marvel předvede příští měsíc.____P.S. Je to první film, který mě dojal už během úvodního loga. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Pro roli kocoura Goose uspořádali tvůrci filmu konkurz, aby se nakonec rozhodli pro kocoura jménem Reggie. Reggieho doprovázel tým tří dalších kocourů – Archie, Gonzo a Rizzo – a každý z nich se specializoval na specifickou činnost. (Zdroj: Falcon)
  • Ve filmu sice nikdy nezazní spojení „Captain Marvel“, ale složka, kterou si Nick Fury (Samuel L. Jackson) na konci filmu ve své kanceláři prohlíží, nese název „kapitánka Carol Danvers“ (Brie Larson). (Andrew78)
  • Tvůrci původně nepočítali s tím, že se ve filmu objeví Teserakt, ale přišlo jim zbytečné, aby vymýšleli nový zdroj energie, díky kterému Carol Danvers (Brie Larson) získá své schopnosti, proto se rozhodli znovu využít Kámen prostoru. (Andrew78)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama