Reklama

Reklama

Živí mrtví: Počátek konce

(seriál)
  • USA Fear the Walking Dead (více)
Trailer
USA, (2015–2023), 86 h 10 min (Minutáž: 40–65 min)

Režie:

Adam Davidson, Kari Skogland, Stefan Schwartz, Michael Uppendahl (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Alycia Debnam-Carey, Kim Dickens, Frank Dillane, Mercedes Mason, Colman Domingo, Rubén Blades, Lennie James, Cliff Curtis, Danay Garcia, Garret Dillahunt (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(113)

Svět živých mrtvých není světem pouze Ricka Grimese, ale i čtyřicetiletého učitele angličtiny Travise Manawa, který žije v Los Angeles. Společně s družkou Clark Madison s jejími dětmi Nickem a Alicii, byvalou Travisovou manželkou Lizou Ortiz, jejich synem Christopherem a dalšími se snaží přežít pandemii chodících mrtvých, která vypukla. (Vanilla77)

(více)

Videa (127)

Trailer

Recenze (297)

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

První řada nebyla žádný zázrak. Pro fandy WD fungovala jako nucená výplň a pro fanoušky zombie žánru jako zajímavá možnost vidět téma z úplně jiného pohledu. Spin-off svou absencí logiky, sympatických postav a práce s tempem vyprávění stojí svému staršímu bratříčkovi po boku. "Mrtvolné" tempo, protivné postavy, jeden walker za epizodu a ke všemu dějová vata. Úvodní série naštěstí měla příjemnou atmosféru nastupujícího zoufalství a excelentně vygradované finále. Druhá řada se svým konceptem alá "zombie-opera" na vodě mohla uspět. To by ale tvůrci nesměli celý koncept po pár dílech zazdít absolutní imbecilitou valící se ze všech stran. 1. série: 60% ____ 2. série: 40% (Dějově se to nikam neposunulo. Od seriálu upouštím po páté části). ()

ManusiaLiar 

všechny recenze uživatele

Niektoré série boli pozerateľné, ale napríklad štvrtá a piata bola doslova utrpením a diely som preklikával. V každom diely každej série je minimálne jeden taký WTF moment, že nechápete, či to mal byť vtip, alebo scenárista bol nafetovaný. Každopádne tam nie je žiadna normálna postava, všetci sa správajú ako retardovaní, jediný normálny bol asi John, aj keď aj o ňom som niekedy pochyboval. Občas sa dalo pozerať na Aliciu a na Sherry a aj to bol možno dôvod, že som to zvládol až do poslednej série. V skratke, väčšiu nelogickú tuposť bez pointy som už dlho nevidel. ()

Reklama

honzii 

všechny recenze uživatele

Kdyby to přišlo před Walking dead, možná bychom byli nadšenější. Jenže místo toho, aby zde tvůrci pracovali s našimi znalostmi a snažili se nás zaujmout něčím novým, jsme frustrováni, protože veškeré zombie napětí i situace známe, jen je neznají postavy, které nám jsou více méně jedno (heroinový kluk jednoznačně nejzajímavější - a ani ten není vůbec rozvíjen). Pocit totální apokalypsy, který to celé začal držet nad vodou, byl totálně rozředěn v tom "nejlepším", tudíž jakákoli naděje na něco zajímavého opět pryč. Psychologie postav nic moc, scénář nepřináší nic extra ani co se zápletky týče a celé to působí jako by to někdo napsal jen tak na koleni hlavně aby to bylo. Mělo to víc šokovat, víc tlačit na pilu a víc táhnout na branku. Průměrná nuda a frustrace pro ty, kteří milují WD. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Nebyla to zase taková katastrofa, jak jsem se obávala, ale ani mě to nějak extra nechytlo. Postava Nicka (plus herec, co ho hraje) mi přišla tak příšerná, že se to jen tak nevidí. Vlastně celkově se podařilo vytvořit tvůrcům skupinu šíleně nesympatických postav. Čekala jsem nějaký postupný začátek, vysvětlení jak to všechno vzniklo (asi se nikdy nedozvíme jak je možný, že najednou v sobě všichni mají ten virus) a celkově jsem od toho asi čekala něco krapet jiného. Jediný díl, který alespoň mírně naplnil moje očekávání bylo ten s nepokojem v ulicích, takhle nějak si představuju počátek apokalypsy. A zároveň jsem v závěru řady čekala alespoň trošku víc mrtvol. No, ale na druhou sérii se dívat budu. Zatím 3* ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi fajn. Hlavným pozitívom je, že sa Fear the Walking Dead dostatočne líši svojim prístupom k látke oproti materskému seriálu. Aj keď stretnutia so zombies sú obmedzené na minimum a za jednu epizódu dôjde tak k dvom, tak sa darí vynikajúco budovať znepokojivá atmosféra, vykresliť zmätok a celkovo podať predzvesť blížiacej sa apokalypsy a pocitu, že čo chvíľa sa tu niečo veľmi nepekne pokašle. Miestami mi to svojou atmosférou pripomínalo až úvodnú časť v meste vo World War Z. Hlavné postavy neotravujú a tým pádom funguje aj mierne zdĺhavá rodinná línia, a navyše sa darí podať aj strach so zombies, ktorí tu nie sú iba mäso na porážku ako v pôvodnej sérii, kde im každý z tristo metrov dokáže trafiť rovno do hlavy, ale pre postavy predstavuje skutočný problém aj jeden zombík. Samozrejme, na výborný pilot pôvodného Walking Dead v réžii Darabonta Fear the Walking Dead nemôže dosiahnuť, no všetci vieme aká „telenovela“ sa z toho postupne stala. No vzhľadom k tomu, že Fear bude mať iba šesť epizód je tu záruka, že minimálne kvality prvej Walking Dead série dorovnať bez problémov môže, ba ju pri troche snahy aj presiahnuť. Za mňa zatiaľ spokojnosť, aj keď obava, že to ďalšími rokmi a sériami pôjde skôr k priemeru tu je vzhľadom na ... no, na ten Walking Dead. Edit: finále našlápnuté ako nič iné, škoda tých slabších epizód štyri a päť. / Season 1 = 3,5* (7/10) ()

Galerie (4 108)

Zajímavosti (67)

  • Aby se Frank Dillane připravil na roli Nicka Clarka, přečetl autobiografii Thomase de Quincyho (vydanou roku 1821) „Zpověď poživače opia“. (Sayko)
  • V 9. minutě hraje písnička „Let the Devil Pour the Wine“ od Peter Sivo Band. V 16. minutě pak hraje „Baby I've Got It“ od King George And The Fabulous Souls. (Duoscop)

Související novinky

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

Seriál Živí mrtví končí, zombie ale zůstanou

10.09.2020

Stanice AMC oznámila konec populárního seriálu Živí mrtví. Kabelovka završí současný seriál jedenáctou rozšířenou sérií, která bude mít celkem 24 epizod. Prvních dvanácti se pak dočkáme už příští rok… (více)

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

Komiks Živí mrtví nečekaně končí

03.07.2019

Spisovatel a tvůrce slavné komiksové série Živí mrtví Robert Kirkman tento týden šokoval fanoušky. Jeho sága totiž nečekaně dospěla do finále, a to bez jakéhokoli předchozího upozornění. Posledním… (více)

Živí mrtví dostanou další spin-off

Živí mrtví dostanou další spin-off

09.04.2019

Stanice AMC oznámila třetí seriál vycházející z komiksu Živí mrtví Roberta Kirkmana. Zatím nepojmenovaný projekt by se měl točit okolo dvou mladých dívek, které patří k první generaci, jež dospívala… (více)

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

Prahu zaplaví zombíci z Fear the Walking Dead

27.05.2017

Léto se blíží a spolu s ním i zombie apokalypsa, která se tentokrát nevyhne ani pražské náplavce. Pokud se chcete zchladit a pocítit mrazivé z mrtvých vstání na vlastní kůži, vyrazte v podvečer 31.… (více)

Reklama

Reklama