Reklama

Reklama

Ring

Trailer

Obsahy(1)

Během týdne zemře za zvláštních okolností skupina teenagerů, která sledovala tajemné video. Jejich těla byla nalezena podivně zkroucená a jejich oči vypovídaly o tom, že viděli něco hrůzostrašného. Video se ve městě stane mýtem. Pozvolna ale neviditelná síla začne svým smrtícím prstem ukazovat na několik lidí, kteří nejsou schopni odolat své zvědavosti. Jednou z nich je cynická novinářka Reiko, která se brzy proti své vůli octne ve spirále nočních můr plných strachu z nespatřené všudypřítomné hrozby. Další ze strhujících hororů od dob filmu Vymítač ďábla plný nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla, je výtvorem zcela odlišného druhu. Kritikové ho nazvali jedním z nejděsivějších hororových filmů posledních let. Ring přináší tísnivou a napínavou atmosféru naplněnou nepřekonatelnou hrůzou a přesvědčivou přítomností nadpozemského zla. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Nemohu film srovnávat s americkou verzí, ale mohu ho srovnávat s knihou od Kodži Suzukiho, kterou jsem naštěstí četl ještě před jeho shlédnutím. Pro film ovšem bohužel. Všechno je velice zjednodušené, a to včetně závěrečné pointy. Místa, kde se kniha měnila ve slušně rozjetou a ponurou detektivku, kdy se oba hlavní hrdinové (oba muži) mravenčí prací propracovávají k potřebným informacím, filmaři nahradili jasnovidcem, který na všechno přijde sám. Ve filmu tím vznikají podivná místa, kdy jsem tušil o co teda jde jen díky předloze, protože překotnost vysvětlování celého příběhu byla nadměrná. Představitelka hlavní role byla dosti nepřesvědčivá atd. Nicméně se přesto nemohu ubránit 4*, neb sem se po dlouhý době u televize zase solidně bál. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Americké remake patří mezi moje nej. horory/thrillery.A tak není divu že jsem byla zvědavá na originál verzi,mnou zbožňovaného Kruhu.Originální verzi nelze upřít celkový námět,jednoduchost scén a celkem sympatické herce,ale vedle dokonalého remake pokulhává.Ten disponuje více propracovanějším vizuálem,neuvěřitelným nábojem,břitkostí scén ostrých jako žiletka a depresivněji brnká na emoce.Jak už napsal POMO - Jeden z mála případů kdy remake,předčil originál. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak se mi poštěstilo vidět originální verzi hororového "Kruhu" a hned na začátek musím pochválit Verbinského za to, jak dokonale americkou verzi pozměnil a z té původní použil, jen to nejzákladnější. Tato původní verze má také slušnou atmosféru, ale ve srovnání s remakem se jedná o podprůměrný horor s pár lekačkama, ale dokonalým nápadem. Říká se, originál je originál, ale v tomto případě píši, remake je remake. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tak tento film odpálil dlhú (možno až pridlhú) éru ázijských hororov, plných prekliatej techniky (videá, mobily, televízory, foťáky...) a čudných duchov vydávajúcich zvláštne zvuky, ktorých končatiny sa nachádzajú v neprirodzených polohách. Nebyť Ringu, nemali by sme strach zo studní, ani z dlhých, čiernych, ženských vlasov. Hideo Nakata, adaptujúci román Kodžiho Suzukiho, ktorý vyšiel aj v češtine (vrátane oboch pokračovaní), stvoril ukážkový, nervy (a všeličo ďalšie) trhajúci horor. Tempo sa odvíja v mrazivo (a zdanlivo) pokojnom duchu, ale ako zistíme vo finále, o to mocnejšie to na nás v obludnom vyvrcholení dopadne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

A znova, moje první a zároveň poslední noc s asijskými originály dávno viděných amerických remaků skončila a já spáchal tři sebevraždy, znásilnil sousedovic kočky a vyhlásil válku asijské filmové tvorbě. Milujme a oslavujme Verbinského, který sice nenatočil taky bůh ví jak scénáristickou lahůdku, ale o proti týhle píčovině to je doslova, ale doslova horor století.Když pominu opět ty nudné a zdlouhavé rozjezdy Japonských filmů, nemůžu nevidět tu režisérovu tupost, s jakou se snaži vyprávět jakýsi příběh.Sadako na začátku nevyleze, jen se zapne týfka a holčička umře...úúú bojím bojím.Potom se jedna nesympatická rejžožroutka vydá po stopách kazety a já koukám jak debil, kde se vzala na tomhle místě a co najednou dělá na tomhle místě a kdybych neviděl originál, nerozuměl bych tomu japonskýmu vyprávění ani piču.Zase nulová atmosféra, toporné herecké výkony jak z divadla pro autisty, dialogy monumentálně debilní a ty scény, u kterých prskáte smíchem, to asi rejža nechtěl.Když otec praští Sadako po hlavě u studny a ozve se to papundeklový "duc", vyprsknul jsem křupky až k televizi a možná mi jedna nebo dvě vylezly nosem.Potom když tahaj ty kýble, tak boreček vleze do vnitř a křehkou a vyděšenou ženu nechá tahat kejble s vodou, pak se diví, že nemůže a ještě jí dá dělo :D Při scéně kdy běží hrdinka do bytu svýho bejvalýho a říká tady bydlí můj muž a ten polda jí oznámí, že je mrtvej a už ho odvezli s takovou vervou, jako když v krámě objednává deset deka lovečáku, musel jsem se už propleskout a ujistit se, že to fakt dramaturg asi myslel vážně a na konci, když veze video svýmu vlastnímu tátovi...už jsem definitivně sýpal vzteky a znechuceně dvd označené jako "japonský origoše" vzal a vyhodil do hajzlu.Díky bohu, že existují opravdoví lidé, kteří vědí, co to je točit fillm a díky bohu i děsivé horory.Děkujeme harakiri soudruhům za nápady, ale teď už to vezmem my, jů? 15%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Detail oka Sadako na konci filmu patří muži. (TomikZlesa)
  • Scéna, kdy Sadako vylézá ze studny, byla natočena pomocí divadelního studenta Rie Ino, který ke zvýraznění emocí používá zvláštní trhavé pohyby těla. Tyto pohyby byly natočeny, když Inou jde směrem dozadu, a poté pušteny obráceně, tím se docílilo velmi nezvyklých pohybů Sadako. (TomikZlesa)
  • Postava Yamamura Shizuko je založena na skutečné postavě Mifune Chizuko, která se narodila v roce 1886 a měla dar předvídání. Když byla v roce 1910 prohlášena za šarlatánku, vzala si o rok později život. (TomikZlesa)

Související novinky

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

Remaková smršť: Oldboy, Poltergeist, Kruh...

03.12.2011

Producent Roy Lee v tom umí chodit. Živí se téměř výhradně remaky a jejich sequely. Mezi jeho nejbližší projekty patří americká předělávka kultovního korejského Oldboye. Spike Lee začne natáčet v… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama