Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4. díl série přinesl zase o něco slabší podívanou. Samozřejmě bych mohl chválit, že i 4. dílem se nekoná úprk na video kvalitu nebo nějaký průser. Spíše cítím že se začíná dostavovat únava materiálu a herecké esa už o účast v téhle sérii valný zájem také nemají. Duo Wilson/Byrne nenávratně pryč. Sledujeme tedy osudy paranormální trojice lovců démonů a tentokrát to bude pro Elise hodně osobní. Lekaček je málo, ale občas nějaká docela funguje. Hlavní padouch s klíčema je poměrně zajímavý. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvrtý Insidious sa môže bez problémov porovnať s prvým dielom série. Nechýba v ňom dávka dobre načasovaného desu, zdatná kamera, ktorá miestami preberá prvky z Paranormal Activity a Bisharova hudba ťahajúca divákov na škále desu sem a tam ako handrové bábiky. Zápletka má nečakané originálne prvky, ktorým navyše napomohla prekvapivá kruhová kompozícia, do ktorej Posledný kľúč sériu stavia. Aj napriek drobným nedostatkom, kedy sa aj majster tesár utne, je Insidious slušným partom pre hororový žáner a môžeme len dúfať, že pomyselné pootvorené vrátka na piate pokračovanie nádejnú sériu nepochovajú. Tak ako sa to stalo sérií hororov Saw u pokračovania nazvaného Jigsaw. Snáď ju zdatný tím naopak pozdvihne ešte o priečku vyššie. Pokiaľ si režisérsky post udrží Adam Robitel, mohlo by to vyjsť. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tahle série začíná bejt lehce InSHITdious a tak tu máme po trojce, která se odehrávala před jedničkou, čtyřku, která se odehrává po trojce, aby následně poukázala, že příběhově přesně ukazuje, že dál byla jednička, po který byla příběhově dvojka éééé co to do piče? No jo, prostě mi přijde vtipný, jak bába, co vytuhla už na konci jedničky, hraje hlavní roli i ve čtyřce a když si na začátku filmu sundavala košili, dostala jsem nefalšovanej strach, že bude hanbatá scéna a já vrhnu popkorn na dvojici přede mnou. Každopádně by to byla super lekačka a nefalšovanej děs. Krom toho, že film mě místo děšení uspával, jsem nemohla z těch dvou hovad co babce pomáhaj, jelikož ten pupkatej vousáč vypadal jak parodie Travolty z Pulp Fiction jak účesem tak vohozem a ten druhej zas připomínal toho lofasa z reklamy až jsem čekala kdy zahlásí "Air bank, i banku můžete mít rádi." Ostatní postavy taky parádní - mrdlej táta, zbabělej brácha, mrdlej týpek z baráku a korunu tomu nasadil děsivej "Paklíč" kterej měl být určitě velmi bubu, ale buddhožel byl jen k uzoufání trapnej flastr místo dokonalý psycho báby v černym z jedničky. Velký plus za to, že příběhově se to uzavřelo a pětka by tak neměla vzniknout...i když prachy jsou prachy, takže možná se dočkáme i InSHITdious 5: Doslov a InSHITdious 6: Předmluva ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z letošních novinek, do které jsem šel s velkými obavami. Ne, nejsem žádný strašpytel, ale pomalu uvadající kvalita jednotlivých dílů mi vysílala jasné signály. První Insidious byl velmi podařený filmeček, který si získal mé sympatie a ani dvojka nebyla vůbec špatná. Zaujal mě samotný příběh i tajemství okolo ženy v černých šatech a rovněž Parker Crane. I proto jsem se těšil na třetí díl, který už však spadl na samou hranici průměru a děj se stočil úplně jiným směrem, než by mi bylo milé. Takže do čtverky se mi popravdě už ani moc nechtělo, protože se dost často stává, že každý další díl už je jen příživníkem na slávě svých předchůdců. Tady se naštěstí ukázalo, že Leigh Whannell ještě nevypálil všechny ostré náboje a pokusil se již pomalu skomírající příběh ještě trochu oživit. Nápad s minulostí jedné z hlavních postav předchozích dílů byl super. Dokonce se mi líbila i přítomnost nové temné bytosti (KeyFace). Sice jsem se z ní neposral strachy, ale byla vcelku dobře zpracovaná a jistě nejednomu slabšímu jedinci pěkně pocuchá nervy. Dokonce jsem se tu několikrát setkal s velmi příjemnou atmosférou a nechybělo ani ono pověstné napětí. Bohužel nechybělo ani několik nezáživných pasáží a poněkud nelogických prvků. Dvojka pomocníků už nebyla tak vtipná a místy spíš připomínali páreček retardů, ale ani Specs se nevyhnul dramatickým okamžikům, což bylo fajn. Jinak co se hereckých výkonů týče, tak k těm nemám větších připomínek – většina odvedla slušný průměr – což jsem ani neočekával. Byla jen vážně škoda, že to v některých chvílích dost skřípalo. Dle mého je čtyřka na naprosto stejné úrovni jako trojka. Tudíž čistý průměr. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Duchařina proložená detektivním thrillerem, pár parádních lekaček, k tomu nějaké ty jemně komické vložky a laskavě hřejivý závěr... Tenhle popis vypadá na nějaký softhorrorový střední proud, ale pravda je, že tohle je z devadesáti procent hustoatmosférický plnotučný horror, z celé Incidious série určitě nejdospělejší. Zpracování skvělé, audio i video za jedna, herci taky (měl jsem radost z mého oblíbence Joshe Stewarta, který si střihl hodně hnusáckou roli), takže pokud bych měl z téhle skvělé tetralogie jeden díl "vypopředit", byl by to tenhle. Čtyřka končí tam kde jednička začíná, kruh se uzavřel, ale myslím, že udělat z téhle tetralogie pentalogii by pro dobrého scénáristu neměl být problém. Budu se těšit na příště. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama