Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem od toho více, ale nakonec to nebyla tak špatná podívaná. Mel Gibson, Gary Sinise i Renee Russo předvádějí takové své spíše průměrné výkony, a ani ostatní herci nejsou nijak zvlášť výrazní. Drama to nakonec bylo, ale přece jen tak nějak kalkulované a předem očekávané, tudíž nepřekvapivé. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když myš začne mňoukat, sklapne i nad kočkou občas pastička.. Eloi Gibson, Morlock Sinise a Howardův dobře namazaný stroj když ne času, tak poctivě budovaného napětí, kterému možná odpustíte i ty polámané zoubky v kolečku ryze hollywoodského konce. Není se co divit, že po těch rolích špinavých poldů si musel G.Sinise „vylepšit profil“ Kriminálkou New York.. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé asi před sedmi lety, tak mé nadšení neznalo meze. Po dlouhé době jsem se na to podíval znovu a nadšení téměř stejné. Možná, že některým lidem se to zdá jako pouhý rutinní thriller o únosu. Ale mně to tak rozhodně nepřijde. Je to hlavně díky tomu, jak to Ron Howard dokázal skvěle a napínavě natočit. Jeho režie u tohoho snímku je výborná. A herecké obsazení? No, lépe být vybráno nemohlo. Mel Gibson dokáže opravdu zahrát vše naprosto excelentně a tady jen potvrzuje, že je to jeden z nejlepších herců a jeho role multimilionáře mu tedy sedla . K němu se krásně hodí stará známá ze Smrtonosné zbraně Rene Russo, která je velmi krásná ale umí i hrát. Ovšem role padoucha v podání Garyho Sinise nemá chybu. Kdoví, jestli to není nejlepší role Siniseho a také nejlépe zahraná . A do toho všho má snímek působivou a strhující hudbu. Scéna, kdy Gibson vytáhne na stůl peníze a nabízí je jako odměnu je super. Jako třešnička na dortu je pro mně konec. Většina filmů má konec zkažený, že to potom sráží celkové hodnocení. Ale podle mně Výkupné mezi ně nepatří. Tomuto thrilleru jsem zatím nenašel nic, co by se dalo vytknout a proto nemůžu jít pod 5*!! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o únosu. Příběh je skvělej, má vynikající herce, vedle dvou skvělých herců Mela Gibsona a Garyho Sinise se mě zaujaly Rene Russo a Delroy Lindo. Ve filmu funguje perfektně napětí, skvělé hlášky, skvělá atmosféra, kdy se neví co se bue dít dále. Hudba ve filmu je naprosto prvotřídní - soundtrack, který patří mezi mé oblíbené. Nevadilo by mi kdyby byl film ještě delší. Mohlo být více akce, ale v rámci žánru mi bohatě stačí přesně tohle. Film hodnotím na 100%= ***** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahám z rukávu ještě nevyklepaný pavučiny a tak jsem se pustil do filmu Výkupné, ve kterém hraje můj oblíbenec Mel Gibson. Kolikrát si říkám oblíbenec, ale když si uvědomím, jaké důležité filmy jsem s ním neviděl, musím to okamžitě napravit. A tak jsem neváhal. Ve výsledku je Výkupné precizní kriminálka, která není vysloveně geniální, ale solidní je určitě. A to je podstatný. Napětí se dalo krájet celé dvě hodiny a tak zaručeně splnila svůj účel. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie bolo o niekoľko dní oneskorené z dôvodu Gibsonovej akútnej appendoktómie. (fishki)
  • Postavu Jimmyho Shakera mal pôvodne stvárniť Alec Baldwin, ktorý ale odmietol kvôli zlej povahe postavy a z dôvodu námetu filmu ohroziť dieťa. (fishki)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama