Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (450)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Normálně bych asi tuhle „novinkové“ krimi prozatím minul bez povšimnutí, ale celkem pozitivní ohlasy, zajímavé herecké obsazení a vysoké hodnocení zapříčinili, že když už to dávali večer na Primě, tak jsem na to mrknul. Žádné „galapředstavení“ se sice nekonalo, ale Christian Gudegast natočil opravdu vcelku snesitelný film. Skloubením hned několika prvků – akčnosti, vtipnosti, mazanosti a drsnosti, jsem se na to dokázal dívat až dokonce bez toho, abych se u toho nudil. Reklamy jsem využil k cigáru, mělo to místy opravdu povedené grády i zajímavé charakteristiky postav, takže ve finále to vidím na lepší průměr. Jen škoda, že některé věci tam byly dost přehnané a ani samotný závěr se mi zas až tolik nelíbil…60% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Hloupá napodobenina Heatu, která se tak strašně snaží na legendární kriminálce parazitovat, že i Butler má potřebu předvádět gesta a grimasy Al Pacina - a diváka to sere od úvodu po závěr. Přitom film nemá ani pětinový napětí oproti Mannovo tvorbě, chybí nosný charaktery, nefunguje tu chemie mezi postavami, natož pak psychologickej souboj mezi dobrem a zlem, přičemž ani akce nemá moc co nabídnout. Film je sice zemitej i relativně drsnej, ale nechytá se ani coby pocta (to si raději dejte Affleckovo The Town), ani jako kopie. Přehodnoťte radši Triple 9 - mnohem lepší, svižnější a údernější "oldschool" kriminálku! ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nelze popřít viditelné paralely s "Nelítostným soubojem", "Dokonalá loupež" stojí pevně na vlastních nohou. Zatímco Mann přišel se stylově vytříbeným portrétem dvou antagonistů s profesním respektem vůči sobě a zabývá se etikou světa zločinu a spravedlnosti, Gudegast nabízí divákům precizní heist biják s důmyslným scénářem, který záměrně stáčí pozornost diváků. --- NÁSLEDUJÍ SPOILERY --- Zdejší vyprávění má tři ústřední postavy, které nám v průběhu snímku nějak prezentuje, ale to jen proto, aby nás po konci nechal si sami vše přehodnotit, byť již v průběhu stopáže nám dává dvojznačné indicie, že asi vše nebude tak, jak se zdá. Překvapivě k tomu tvůrci využívají elementy přepáleného machismu, kdy před zraky diváků nechají defilovat zasmušilé mastodonty, které ale současně v žádném případě nevykreslují coby sympatické figury. Ačkoli automaticky jsme dle žánrových konvencí nastaveni k tomu, abychom sympatizovali se strážcem zákona a současně oceňovali důvtip a coolness jeho antagonisty, postupem času je film oba ukazuje jako nesympatické zatvrzelé kokoty. Kdo se zprvu jevil jako frajer, vyjeví se jako fanatický workoholik, protřelý a mazaný smypaťák se ukazuje jako tragický pěšák a odhalení mozku celé operace ukazuje, že kdo dokáže stereotypní maskulinní role jen hrát, vždy bude mít navrch oproti těm, kteří je tupě žijí. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Gudegast se bezskrupulózně vydal na lup a oběť si vybral vskutku směle. Ono totiž vyloupit Nelítostný souboj, jeden z nejlepších žánrových počinů všech dob, přičemž se neobávat, že skončím prošpikovaný vlastníma kulkama a poplivaný roztomilou sadou žalostných vulgarismů na verbalově pranýři, to se dá kvalifikovat minimálně jako pokus o společenskou sebevraždu. Musím však konstatovat, že to frajer k mému velkému přeqapení vcelku důstojně přežil. DzHýt to sice není, tam huhňavý slizák nehonil partičku bukanýrů ze speciálních homojednotek a chybí tomu větší dějová rozmanitost a zkušenější režie, nicméně uplácané je to velkoryse, baví to, odsejpá a v žádném případě neuráží. Žérár Řiťler je mačističtější než MačuPikču, při tom skupinovém honění si šlape zaníceně na jazyk ještě důsledněji, než když hnal bojůvku polonahých fparťanských buverantů do termopylfké foutěfky na kopí roftoužených Perfanů, a jeho nesympatickému testosteronovému kokotovi v kundě z boženky a s umaštěným plnovousem k dokonalosti chybělo snad jen to, kdyby ještě ležérně žvýkal střepy a zastřihoval si bradku hasičskou sekyrou. Nicméně i tak se jedná o dosud nejsugestivnější výkon v jeho panoptiku hormonálně nevyvážených maskulinních megadrsoňů, u kterých si nejedna otylá hospodyňka s gustem mne slimáka jen při představě, že by ji takový krutopřísný ultrabouchač určitě zvládl i úplně sám přetočit na břicho. Ne jako ten proplešlý zženštilý vychrtlý chcípák, co si ho v pominutí míchy před patnácti lety omylem vzala. Prostě solidní, zábavný a dobře zahraný rymejk, kterému slušně rozptýlený verbal odpustil i další, téměř neodpustitelnou do pekla volající čorkařinu, a sice Verbala Negrokinta! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Absolutně neoriginální film s velmi slušnou akcí a s nesnesitelně namachrovaným Gerardem Butlerem, jehož "Big Nick" O´Brian si ve chvílích, kdy zrovna nepronáší děsně chlapské hlášky, nebo děsně chlapsky negestikuluje, vyrábí žvýkačky z přebytečného testosteronu. To, že příběh není zrovna originální, bych v klidu vydýchal, problém jsem měl spíše s tím, že mi tvůrci neumožnili, abych si vytvořil jakýkoli vztah k jednotlivým postavám. Jejich osudy mi tak byly víceméně ukradené, a tím pádem jsem nemohl pocítit žádné napětí. A akční film bez napětí, to na mě prostě nefunguje. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • V úvode filmu je na obrazovke napísané, že v L.A. prebehne jedna lúpež každých 48 minút, čo je 2400 za rok, a že je Los Angeles hlavným mestom bankových lúpeží. Táto prezývka mestu prislúchala v 60. rokoch minulého storočia. A v roku 2016 prebehlo v celej Kalifornii "len" 462 bankových lúpeží. (Real Tom Hardy)
  • Scénář k filmu byl napsán už v polovině roku 2000 a film byl ve vývoji zhruba 14 let, než se jej podařilo zrealizovat. (griph)
  • Keď Nick (Gerard Butler) na začiatku filmu šoféruje ráno domov, v aute mu hrá skladba "What It's Like" od kapely Everlast. Skladba je obsahovo vlastne empatiou voči odpadlíkom spoločnosti, čo sa určitým spôsobom hodí na postavu Nicka. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama