Reklama

Reklama

Jack Ryan

(seriál)
  • USA Jack Ryan (více)
Trailer 1
USA, (2018–2023), 25 h 20 min (Minutáž: 40–65 min)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

John Krasinski, Wendell Pierce, Michael Kelly, Abbie Cornish, Betty Gabriel, John Hoogenakker, Ali Suliman, Nina Hoss, Dina Shihabi, Jordi Mollà, James Cosmo (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(30)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (104)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Víc než dobré kočkování s teroristy, které sice po stránce příběhové příliš nepřekvapí a nad některými náhodami se nejde neusmát, ale to zcela vynahrazuje solidní akce a tempo, které nepolevuje po celých osm dílů. John Krasinski je sympaťák, takže se dá jeho Ryanovi to správňáctví odpustit, fajn byl i představitel hlavního záporáka a dá se zvyknout i na Pierceovu postavu. Na seriálovém poli se sice najdou mnohem sofistikovanější žánrovky, ale mě se to líbilo a na druhou řadu se s chutí podívám. 80% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Hodnotím 2*. Důvod je prostý.. nedokázal jsem to dokoukat. Skončil jsem po třetí epizodě. Seriál mě sice tématem celkem chytil, ale všechno mi přijde tak nějak nuceně provedené a dost často za vlasy přitažené. Žánrově jsem viděl dost podobných seriálů, a v tomhle jsem nenašel nic, co by nějak vyčnívalo nad ostatníma. Naopak je to o třídu horší. Pokud vás seriál chytil přidejte si k hodnocení 1 max. 2 hvězdičky. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Po vlažném začátku prvních dvou dílů se rozjíždí návyková věc plná korespondujících událostí ze současné politické a válečné doby. John Krasinski se sice velice často tváří jak přecitlivělé desetileté dítě, ale i přesto jsem mu vojáka ze šrámem na duši uvěřil, už jen proto jak velký to je sympaťák. Povedený projekt, který budu rád sledovat dál. 80% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní politický Thriller, kde vládne sympaťák John Krasinski. Toho chlapa mám film od filmu raději, ale více mi sedí s vousy, zde byl až moc uhlazený, přesto celou sérii odvádí mimořádný výkon a strhává na sebe plnou pozornost. Povedl se i záporák Sulejman a hodně se mi líbilo aktuální válčení s Islámem.Vizuálně to působí spíš na filmovou produkci než seriálovou a za to velké plus. Akce zde sice moc není a ta nejlepší přestřelka příjde hned v prvním díle, přesto mi to až tak nevadilo, jelikož se zde neustále řeší zajímavé záležitosti viz. závěrečné díly s ebolou a hezky zde šlape napětí i tempo. 8 Dílů jsem sjel na dva zátahy a určitě nelituji stráveného času. Druhou sérii si dám s radostí. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck, Chris Pine. A nově John Krasinski, který byl pro tenhle projekt s hrdinou románů Toma Clancyho výbornou volbou. Analytik Jack Ryan je chlapík, který sedí u stolu za počítačem a černou práci za něj dělají jiní. Tedy dělali. Tenhle Ryan si jde totiž srdnatě za svým. Určitě by i nyní raději vypustil ještě nějakou jízlivou poznámku k novému šéfovi Greerovi nebo pomrkával na narozeninové oslavě na sympatickou epidemioložku (Abbie Cornish), než aby zpocený držel v ruce odjištěný granát a děsil se, zda se dožije následujícího rána. Holt tahle verze slavné literární postavy se ponese v modernějším a poněkud akčnějším hávu. Úkol je od té doby jasný: hledání konkrétního teroristy a rozklíčování jeho plánu. A právě tady vnímám značný rozdíl mezi oběma sériemi – v té první rozhodně není kápo teroristů Suleiman jen černobílým záporákem, jeho motivace nespočívají pouze o tom, že je prostě zlý. Ve DRUHÉ SÉRII (která se odehrává ve Venezuele) je to se zápornými postavami podstatně horší, ta nejzajímavější navíc brzy zmizí ze scény. Naštěstí obě hlavní postavy se dál slušně špičkují a mají stejný cíl, protože ve venezuelské vládě je evidentně cosi shnilého. Ryan má zatraceně bystrý čumák (holt jsme v seriálu), až mu všechny vyšetřovatelské kapacity musejí tiše závidět. Série mají skvělý vizuál a dokonalý tah na branku. Za mě svižná thrillerová podívaná. Ve TŘETÍ ŘADĚ rovnou hrozí třetí světová válka. A třeba takovou Alenku Kováčovou (českou prezidentku) čekají těžké chvíle. Nakonec mi z toho skrze třetí sérii vypadly „jen“ tři hvězdy, protože: seriálový popcorn se vším všudy jen občas, víc se spoléhá na náhody, politiky je zbytečně moc, tempo místy ospalé a Krasinski zbytečně utlumený. No, a konečně ČTVRTÁ SÉRIE mi sice „vyšla“ na čtyři hvězdy, ale drhlo to solidně. První polovina série byla nezáživná, zamotaná, plná příběhové vaty. Ta skvělá a úžasná Amerika zase jednou čelí bezprecedentní hrozbě. A ač je kupříkladu akce na mexických hranicích moc fajn, jsem upřímně rád, že to celé končí. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (35)

  • V seriálu se dozvídáme o projektu Sokol, plánu původně z 60. let použít malé nezjistitelné jaderné zbraně stejnojmenného jména s cílem vytvořit chaos pro projekt „Sedm dní k řece Rýn“. Ve skutečnosti existuje systém Sokol-Echelon, jehož počátky začaly v 80. letech. Jde o protiraketový systém laserových zbraní, které dokáží zničit či oslepit nepřátelské satelity. Rusko má nicméně jiné rakety, které mohou dosáhnout toho, co popisuje seriálový Sokol. (tom.nosek)
  • Silnice u Nymburka, po které jede americká kolona, je ve skutečnosti slovenská dálnice D3 a tunel je Svrčinovec. (pocket22)
  • Projekt „Sedm dní k řece Rýn“ je skutečný. V seriálu se dozvídáme, že šlo o plán destabilizace střední a východní Evropy s cílem držet a rozšířit území Sovětského svazu. Ve skutečnosti to byl plán zemí Varšavské smlouvy z roku 1979, jak postupovat v případě jaderné války mezi Východem a Západem. Východní vojska měla v plánu i přes zamořené území vyslat vojáky až k řece Rýn a obsadit tak Západní Německo. (tom.nosek)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

Poslední řada Jacka Ryana dorazí už v létě

10.05.2023

Amazon oznámil, že čtvrtá a zároveň poslední řada seriálu Jack Ryan dorazí na obrazovky oficiálně už 30. června. V rámci projektu se jedná o nejkratší mezeru mezi jednotlivými sériemi – mezi první a… (více)

Filmový Rainbow Six je na cestě

Filmový Rainbow Six je na cestě

17.01.2023

Studio Paramount čerstvě oznámilo novou adaptaci Toma Clancyho. Tentokrát se bude jednat o román Rainbow Six, jenž bude navazovat na snímek Tom Clancy: Bez výčitek a tudíž se v něm vrátí i Michael B.… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama