Reklama

Reklama

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla katastrofa. Pouze sólová jízda Christophera Reevese. Neuvěřitelně slabý díl. Záporné postavy byly velmi pofidérní. Tenhle díl se snažil vyzařovat komediální nádech, ale potýkal se pouze s obrovskou trapností. A výkon Richarda Pryora ani nebudu komentovat, protože pro ten neexistují ta správně špatná slova. Tady je to jednoznačný odpad. ()

numi odpad!

všechny recenze uživatele

Napotřetí se konečně povedlo dostat Supermana až na úplného dno filmového bahna. Mohl bych se tady rozepsat proč, ale nevím kde začít. Na tomhle snímku není dobrého vůbec nic. Nejhorším omylem je samozřejmě scénář, který by měl možná úspěch pouze tehdy, pokud by byl film určen pro pravidelné diváky Teletubbies. To ale bohužel není. Humor (?!) je tragicky infantilní a zápletka vycucaná z prstu. Neopírá se ani o jeden jediný pravdivý schůdek, ze kterého by se dalo šplhat výše. A tohle já prostě "sežrat" nehodlám. Byla by to urážka všech ostatních scénářů, které se alespoň pokouší postavit zajímavou sci-fi zápletku na základě skutečnosti. A logické krtince drtí děj čím dál tím pravidelněji. Vrcholem absurdity je závěrečná půlhodinka, kdy je nejdříve Superman uškrcen, později je uvězněn ve vakuu a jen tak tak si zachrání holý život (jak je to vůbec možné, když byl předtím uškrcen, vysvětlovat nebudu, neboť by šlo o spoiler), a když je po všem, tak si v klidu lítá ve vesmíru (kde by samozřejmě kyslík pohledal, zatímco vakua je přebytek). Ne, děkuji, mozek už mi vymyli naši politici. [říjen 2006] ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? V příběhu se střídají nesmyslné scény se scénami, u kterých se člověk musí křečovitě smát nebo brečet, a pro zpestření se nám tu objeví i nějaký ten trapný humor. Jedna * za příjezd do práce ve Ferrari (sice to asi neměla být komedie, ale budiž) a druhá za střílení buráky. No nic, usedám k počítači a jdu ovládnout svět. Jen si kvůli tomu budu muset nechat snížit IQ na 50. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz infantilny zaciatok, jak z nejakej animovanej grotesky, naznaci v akom style sa bude niest cely film. Tento styl mi k Supermanovi vôbec nesedi. Uz tak dost detskeho hrdinu to znizuje na absolutne kvalitativne dno. Nastastie v prvej polovici filmu sa predsalen najde par scen, ktore su zajimave. Po rychlom odstaveni Lois Lane sa zacne Clark dvorit Lane Langovej. Chemia medzi nimi funguje perfektne. Dalej je pôsobiva akcna scena s horiacou tovarnou, ktoru musi Superman zachranit. Zo zaporakov ma obcas vtipne momenty Richard Pryor ako nezamestnany chudak z ktoreho sa vykluje genialny programator. Ovela menej zaujimavy je druhy zaporak nevyrazny Robert Vaughn ako megaloman s diabolskym planom na este väcsie zbohatnutie. Na podobnu postavu Luthora v podani Hackmana z predoslych dielov sa absolutne nechyta. V druhej polovici filmu naviac Superman zmagori, zacne chlastat a celkovo sa spravat ako hovädo. K tomu sa tam zacnu diat sialene veci ako bitka s megapocitacom alebo bitka Clarka Kenta so Supermanom. WTF? Druha polovica ma uz vôbec nebavila. Je mi to fakt luto, ze to tak dopadlo. Tento diel bol este stale evidentne dost drahy, Reeve bol jeden z najlepsich Supermanov, ale vysledok je detinsky film, ktory sa v druhej polovici stal absolutne nepozeratelny. 3/10. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval, jestli dát 2 nebo tři a zůstávám jaksi uprostřed :-)) Sice to není sračka, ale je to děsná blbost. Příběh je průměrný a většinu času docela nuda a nejvíc mě tam vadily ty rádoby humorné prvky. Několik výjimek vtipných bylo. Třeba to s tou šikmou věží anebo ta blondýnka, co si potají, když jí nikdo neviděl četla Kantovu Kritiku čistého rozumu, ale jinak to tam většinou působilo dost rušivě. Lois byla odsunuta na druhou kolej a objeví se na začátku a na konci. No zkrátka nic moc a trochu se děsím čtyřky, ale i tak budu chlap a podívám se na ní. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě, Utahu, Arizoně, Itálii a v anglickém filmovém studiu Pinewood. (Terva)
  • Margot Kidder (Lois Laneová) je ve filmu méně než pět minut a její text měl dvanáct řádků. Po tom, co byl během natáčení Supermana 2 vyhozen Richard Donner, už se totiž Supermanské série nechtěla účastnit. (WolfR)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama