Reklama

Reklama

Mandalorian

(seriál)
  • USA The Mandalorian (více)
Trailer 2
USA, (2019–2023), 16 h 29 min (Minutáž: 31–59 min)

Tvůrci:

Jon Favreau

Hrají:

Pedro Pascal, Gina Carano, Carl Weathers, Werner Herzog, Nick Nolte, Emily Swallow, Omid Abtahi, Taika Waititi, Giancarlo Esposito, John Beasley, Horatio Sanz (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál pojednává o dobrodružstvích osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, kteří se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. (ČSFD)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (480)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvej sérii dávam tesných 6,5/10. Hodnotenie som však navýšil vďaka solídnej záverečnej časti. V prípade niektorých epizód ale bola kvalita seriálu priemerná až podpriemerná, čomu sa azda tvorcovia pri druhej sérii vyvarujú. Ak sa poriadne pustia do mytológie sveta Mandalorianov a jednotlivé časti nebudú ako na jedno kopyto (diely týkajúce sa žoldnierskych misií sú fakt prevažne slabé – 4., 5. a 6., naozaj brrr), azda by The Mandalorian mohol stáť za to. Od tohto projektu som ale čakal určite viac. No, uvidíme čo príde nabudúce. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $100miliónov║ __1.séria__ Pri prvom diely som ešte ostával na pochybách či u Disney zas neurobili zbytočný prešľap. Ďalšie diely ale už dosť napravili chuť a dostalo sa to do slušných medzigalaktických grádov. Plus je že veľa vecí tu skutočne prepracujú, vyrobia, ako masky, kulisy, dobre vytipované prostredie,... aj herci újdu. Pre fanúšikov Star Wars výborná dobrodružná seriálová nádstavba, rozšírenie univerza. /85%/ __2.séria__ Aspoň niečo u Disney vyšlo k veľkému potešeniu. Celá plejáda známych režisérov a hercov tomu dáva riadnu exkluzivitu. Dobrodružné príbehy dobre sypú, technicky takmer dokonalé zvládnuté, akcia ma grády, aj keď likvidovanie StormTrooperov je dosť jednoduché ako by tam ani neboli, taká ľahšia prekážková dráha. Čiastočne to vynahradia s Darktroopermi. Záver z mega bonusom excelentný. Spokojnosť, seriál roka 2020! /90%/__ __ 3.séria - Technicky a kostýmovo zas vycibrené ale dejovo to začína troška pokrívkavať ako keby zas dochádzali dobré nápady. Záver série ale čo to zas zachraňuje. /75%/ ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V otázce Mandalorianů mám pár nejasností s ohledem na ten jejich způsob nosit neustále helmu, by mě zajímalo jak jsou na tom s kožníma nemocema ? Dále třeba čístění zubů, taky nic ? A to už vůbec nemluvím o líbání a jiných orálních krásách. No tak hlavně že co 5 minut minut vytahujou "Toť způsob náš". No, ale když pominu toto, tak mě z toho vychází docela dobrý seriál v rámci výpravy, ale i akční scén. Možná trošku přes čáru ty fantasy prvku s různejma obludama a první půle třetí série docela nudila, ale poslední díl zase luxus. Krásný závěrečný titulky s hudbou. ()

Jindros 

všechny recenze uživatele

Čím víc přímých konexí na Star wars filmy, tím je to horší. Žádné světelné meče, sílu, známé planety, provařenou techniku nebo dementní camea tenhle seriál nepotřebuje. Po druhé sérii dávám i tak nejvyšší hodnocení, ale do budoucna čekám, že tvůrci rozšlapou tenhle i další Star wars seriály do šedivého bahna. Moc rád bych se pletl. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Spaghetti westernem řízlá sci-fi ze světa Star Wars s epizodickými dobrodružstvími ve stylu zaklínačských povídek? Zní to dost nesourodě, ale je to ve výsledku perfektní. Mando je mega týpek a Baby Yoda snad nejroztomilejší seriálová postava ever. Kéž by podobně skvělé byly i poslední SW filmy. Pro fanoušky je toto naprostá lahůdka. ()

Galerie (352)

Zajímavosti (217)

  • Príšera, okolo ktorej sa prevažne točí táto epizóda, sa nazýva Krayt Dragon. Jedná sa síce o prvý výskyt živého jedinca tohto druhu v ságe Star Wars, ale kostru tohto druhu sme mohli vidieť už v Star Wars: Epizóda 4 - Nová nádej (1977), a to hneď zo začiatku, keď R2D2 a C3PO idú po púšti na Tatooine. (ČSFD)
  • Konfrontácia medzi Mandom a mužom známym ako Cobb Vanth bola silné inšpirovaná filmom Dobrý, zlý a škaredý (1966). Vidíme tu detailné zábery na oči, chvejúce sa prsty, siahajúce po zbrani a strnulé tváre, ktoré boli ikonické pre záverečný súboj vo vyššie zmienenom westerne. (ČSFD)
  • V epizóde sú zmienené aj najznámejšie osady na planéte Tatooine – Mos Eisley a Mos Espa. V Mos Eisley sa odohralo prvé stretnutie Obi-wana a Lukea s Hanom a Chewbaccom. Mos Espa sa zase objavila v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999). Väčšina epizódy sa odohráva v Mos Pelgo. Táto osada nám bola prvýkrát predstavená v hre „Star Wars: The Old Republic: Knights of the Eternal Throne“ a výskytom v tejto epizóde sa oficiálne zaradila do kánonu. (ČSFD)

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama