Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Originální na celém konceptu tohoto snímku není samozřejmě vůbec nic, jeden strávený den/noc, v policejním autě ve službě, při obsazení zkušený polda vs. bažant, takových podívaných tu bylo již dost a popravdě tato nepřináší ani nic inovativnějšího, nápaditějšího, či zajímavějšího, přesto všechno jde ve výsledku ale pořád o poměrně výraznou a působivou podívanou, která za sebou dokáže nechat diváka, spokojeného s přesvědčivými dialogy, syrovou atmosférou, působivě nekompromisním prostředím, s funkčním napětím, s mnoha velmi silnými scénami a emočně vypjatými emocemi a v neposlední řadě i s výraznými hereckými výkony. To vše je skutečně na vysoké úrovni a zpracováno stylem, že divák je na konci oné noci, respektive služby, prakticky vyčerpaný a znepokojený, jako ústřední policejní tandem, bohužel, výsledný dojem ale zásadně narušuje neustále kouskování a nedotažení určitých případů, scén a momentů, kdy jsem měl pocit, že toho ústřední noční hlídka tohoto filmu stihla za jednu směnu víc, než jiné hlídky za několik týdnů, což by tedy nebyl problém, ale ony jednotlivé incidenty a konflikty jsou tu jen nastřeleny a fofrem vyřešeny, takže se toho stane sice hodně, ale nic z toho nedokáže kvůli rychlému utnutí opravdu strhnout a posadit na zadek. Každopádně tento snímek v sobě nese i jisté poselství, sice jednoduché, přesto ale silné, no prdel to každopádně ale fakt není, za mě zkrátka povedená žánrovka, která i přes jisté nedostatky dokáže určitě zaujmout a rozhodně nenudit. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi důležitý film, protože takový už po Floydovi nikdo nikdy nenatočí (no možná s nebílými lidmi) a proto mírně nadhodnotím. Už teď je to relikvie. Dojde vám to při posledních větách, které Tomas Jane utrousí směrem k bažantovi, který si prožil pekelnou noc. Série policejních zásahů (brilantně i když nijak originálně vypointovaná) ukazuje odvrácenou stranu našeho světa. Ten není šedý, zůstal černobílý, jen se tvrdě pracuje, aby mluvit o tom bylo špatné a trestatelné. Četl jsi na škole 1984? ()

Reklama

Pete 

všechny recenze uživatele

Tak někde mezi Patrolou a Tlapkovou patrolou. Sledujeme jednu všední noc policejní hlídky, spoustu drobných incidentů a epizodek se spodinou společnosti, s kriminálníky, i s lidským odpadem z řad policie. Je to o něco zábavnější než pozorovat při práci uklízečku nebo popeláře, ale zas ne o moc, a všichni mě tu strašně s*ali. Já mám velký respekt k jejich práci, podobné filmy mám rád, Crown Víc je ale laciný, není vůbec ničím zajímavý, a hodně mě zklamal, proto ta přísnost. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Poctivý film. Zaslúži si byť v červených číslach a preto, ale nielen preto, mu udeľujem poctivých 5 policajných rajónov. "Letmý" pohľad do ulíc Mesta Anjelov, kde pod rúškom noci pulzuje kriminálne peklo na zemi. Skvele vystavaný scenár, surové, ale funkčné dialógy, dusivá atmosféra a suverénne herecké výkony. To všetko udrží divákovu pozornosť až do úplného záveru aj bez zbesilého strihu, neustálej akcie a bezduchých formalistických efektov. Svojou atmosférou odpudzujúcej "imperialistickej hniloby", mi to pripomenulo PEVNOSŤ APAČOV V BRONXE. (4.9.2020) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to komplikované.“ – „To znamená čo?“ – „Že to nie je jednoduché.“ Na Patrolu sa to nechytá, ale každý, kto má rád policajné drámy odohrávajúce sa behom jednej služby (Training Day, 21 Bridges), príde si relatívne na svoje. Najpozitívnejší dojem v dosť smrtiacej stopáži napokon zanechá masívny Thomas Jane, ktorý toho nakecá strašne veľa, ale iba málo k veci, no keď už povie niečo k veci, stojí to za to a treba si to vypočuť a nechať si to prejsť hlavou (najmä rôzne chuťovky ohľadom nevďačnej policajnej práce). Produkcia: Alec Baldwin. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Při pohledu zepředu je vidět, že má hlídkový vůz celou světelnou rampu osazenou pouze červenými zábleskovými majáky. Při pohledu zevnitř ven jsou však před vozem vidět na zdech a lidech červené a modré záblesky. (Churchill1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)

Reklama

Reklama