Reklama

Reklama

Crown Vic

  • USA Crown Vic
Trailer 1

Zkušený policista a jeho ambiciózní kolega, nováček v zácviku, vyjíždí na noční hlídku. Ještě netuší, že si následujících pár hodin do rozbřesku budou pamatovat až do konce svého života. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (95)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Parádní "sleduj mě a uč se" policejní krimi, kde naplno vyniká sex-appeal Los Angeles, veterán Thomas Jane a celkově temný, tvrdý pohled na téma předpisy X realita. Bavila mě jak konverzace, tak zásahy během noční hlídky, Souza za mě jasný příslib do budoucna. The Guardian ve verdiktu nepřekvapuje: "This witlessly macho crime drama is tedious enough but asking us to sympathise with trigger-happy lawmen is beyond the pale." ...bělošská mačo dvojka hlavních hrdinů, jediná význámnější ženská postava je feťačka, klasický stereotyp co černoch to potížista, nebezpečná republikánská verze zákona & pořádku, zkrátka toxický a samá špatná :) <3 ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Už z traileru jsem vycítil, že ten film oplývá víc než slušným potenciálem. Thomas Jane v roli zkušeného policisty musí zaučovat nováčka během jeho první noční šichty na špinavých ulicích L.A. ? Většina lidí má pravdu, dost to svým obsahem připomíná Training Day a Patrolu, i přesto si ale Crown Vic dokázal uchovat svou tvář a trochu se od těchto snímků odlišit. Velice mě překvapuje, že režisér a současně scénárista si se svou prvotinou poradil tak nesmírně elegantně, ty dialogy v autě mezi dvěma hlavními postavami působily tak přirozeně, že místy na mě film dýchal skoro až dokumentárním pojetím. Ať už šlo o příhody ze života nebo rady staršího směřované mladšímu, vše mělo náboj. Thomas Jane po delší pauze přímo herecky zazářil, tak civilní výkon se cení. Kameru musím pochválit, a to samozřejmě nejenom za oblétávání a natáčení Fordu Crown Victoria z každého možného úhlu (ikdyž tyto záběry asi neomrzí, to si přiznejme). Akce se dostavila až ke konci filmu na pár chvilek, ale přímo zničehonic. Krásně zakončený příběh, kdy si divák musí položit otázku, jestli tato nezáviděnihodná práce vůbec něco dokáže vyřešit permanentně. Za mě docela žánrový klenot. Za mě dávám 83 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vo filme sledujeme jednu noc policajnej hliadky, ktorú tvorí ostrieľaný mazák (Thomas Jane) a nováčik (David Krumholtz). Typ filmov sa dá natočiť buď spôsobom, že všetky drobné línie nakoniec zaklapnú do väčšieho celku, ktorý dá filmu nejakú pointu, alebo ako film ktorý má divákovi sprostredkovať atmosféru mesta, policajnej driny a toho aký má tá práca na policajtov nich vplyv. Keďže tento film rezignoval na nejakú komplexnejšiu zápletku a tvoria ho len nesúvisiace epizódky, tak sa Joel Souza pravdepodobne pokúsil o ten druhý prípad. Ale bohužiaľ nie je David Ayer a na vlastnú kožu nezažil veci o ktorých rozpráva a pravdepodobne to len odpozeral z iných filmov. Chýba tomu špinavosť a drsnosť. Nejaká tá šokujúca scéna. Keď už sa tu objaví nejaký pošahaný drsniak (napríklad jeden z policajtov), tak jeho kecy šustia papierom. Takže aj keď má film zvládnutú technickú stránku a Thomas Jane podáva solídny výkon (ten nováčik je niekde medzi nevýrazným a otravným maníkom), tak film veľmi rýchlo začne nudiť. Keby sa film skrátil o pol hodinu v ktoromkoľvek mieste, tak by ste si to ani nevšimli. Len by to bola kratšia nuda. Akákoľvek policajná epizóda Third Watch je oveľa pútavejšia. 5/10. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Ano, Patrola byla lepší, to je pravda. Nicméně tenhle film je výborná sonda do policejní práce při nočních jízdách velkoměstem. Rozhodně jim není co závidět, přece jenom v USA to celkově funguje a vypadá trochu jinak než tady u nás. Bohužel ale film nemá nějakej pořádnej děj, jsou to celkem náhodně poskládaný scény za sebe, prostě jednotlivý "zásahy". Co jsem ale vůbec nepobral, je dvojice policajtů, kde jeden je zfetovanej jako prase, nemají uniformy, nemají označený auto a v ulicích akorát mlátí lidi a užívají si to. To jsem absolutně nepochopil! No pak ty miniscény, kdy nováčkovi do práce neustále vypisuje a vyvolává žena a hrozně se diví, že jí nereaguje, když pracuje. Hmm... zajímavý. Ale jinak dobrá podívaná, kterou táhne svým ledovým klidem T. Jane. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa prípadov pre jednu policajnú posádku za noc, sk§r to mola byť kombinácia s viacerými posádkami. Výstižná charakteristika USA spoločnosti ešte pred Floydom, v 2020 bola kriminalita katastrofa. Kuriózne v 2021 je najväčšia kriminalita miest USA  v mrazivom Anchorage, Aliaska kde hnutie BLM nemá príliš vhodné klimatické podmienky. Čert sa v nich vyzná.... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Ústřední dvojice se do vysílačky ohlašuje volacím znakem 20-L-14. Písmeno L však používají pouze vozidla s jedním policistou, vozidla se dvěma policisty používají písmeno A. Správně by tedy mělo být 20-A-14. (Hal_Moore)
  • Název filmu je odvozen od názvu policejního vozu Ford Crown Victoria, který byl používán v různých verzích od roku 1992 do roku 2011 ve Spojených státech, Kanadě a Saudské Arábii. (MATADOR)
  • Celosvětová premiéra proběhla 26. dubna 2019 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (BMW12)

Reklama

Reklama