Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Supr seriál o dětech, který najdou kytky na lítání a pár dalších speciálních schopností. Třeba kytku inteligence, která udělá z místního blbečka malého génia. Nebýt hudby Michala Davida a obezity hlavního hrdiny, bylo by to za 5*. "A ode dneška mě všichni ve výzkumném ústavu budou oslovovat.... éééhm.... VELKOVEZÍRE!" :-))) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Z tohoto dílka na mne vane nostalgická a vlmi příjemná atmosféra již téměř zapomenutého dětství, nesmírně se těším, až budu moci Čestmíra sledovat se svým potomkem....Vůbec mi nevadí titulní píseň M. Davida, protože on k té době patřil (něco jiného je jeho současné vystupování). Létající Čestmír je rozhodně jeden z nejlepších dětských seriálů české provenience... ()

Reklama

Micione 

všechny recenze uživatele

... a vtom bác, přede mě spadnul modrý kámen, zvětšil se a vcucnul mě, no a najednou jsem byl na planetě květin... já jsem Ti jednou provždycky řekl, abys nechal takovýchto žvástů... Stará dobrá parta nenahraditelných umělců v čele s panem Menšíkem, Sovákem, Nárožným, Augustou, Filipovským , Kopřivou, Sobotou herečky jako např. paní Hadrbolcová , Bohdalová, Zázvorková, Janžurová, Rosůlková a další a další v seriálu plném hlášek a vtipných situací. Tento přístroj činí z lidského nosu orgán, který předčí čichový orgán cvičeného vlčáka... Jenomže vlčák takovouhle pitomost na čumáku nepotřebuje :-DD ()

Mahalo 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu jsem vyrůstal, bohužel však moje hlava nějak nezaznamenala zábavu a spíše jsem se u seriálu nudil, ze začátku jsem se smál, pak méně,méně a méně, a pak už jenom koukal na videu kdy to skončí, občas tam něco bylo vtipné a dávalo to občas smysl, ale bylo tam toho více nudného a nemělo to jiskru, když jsem slyšel písničku "Létající Čestmír" tak jsem měl chuť skočit z okna. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Je toho namícháno vskutku hodně! Ke konci už šílenství slušně graduje, když se byldlí za socialismu na stromě v parku. Exportně koprodukční peníze jsou vskutku vidět... :) Čmuchající pan Filipovský je taky drsný! Opět nádherně šílená role pana Nárožného, včetně jeho "syna"! Kytky jsem samozřejmě záviděl a zdálo se mi o nich po nocích! :) Jen pro náročného diváka, který může crazy styl páně Vorlíčka! A to, že nakonec pan Sovák... ale to až v seriálu! ;-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Park a v něm strom, na němž bydlí dočasně seriálová rodina, se nacházejí u zámku Štiřín. Filmování probíhalo také na Mělníku. (rakovnik)
  • Ústavom pre zdokonalenie človeka bol v skutočnosti Inštitút postgraduálneho vzdelávania v zdravotníctve. (Raccoon.city)
  • Petr Nárožný a Iva Janžurová si později zahráli manželský pár Kostečkových v seriálu Cirkus Humberto (od r. 1988). (Ganglion)

Reklama

Reklama