Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (233)

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Je toho namícháno vskutku hodně! Ke konci už šílenství slušně graduje, když se byldlí za socialismu na stromě v parku. Exportně koprodukční peníze jsou vskutku vidět... :) Čmuchající pan Filipovský je taky drsný! Opět nádherně šílená role pana Nárožného, včetně jeho "syna"! Kytky jsem samozřejmě záviděl a zdálo se mi o nich po nocích! :) Jen pro náročného diváka, který může crazy styl páně Vorlíčka! A to, že nakonec pan Sovák... ale to až v seriálu! ;-) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Není to můj nejoblíbenější seriál a není nejlepší. Dívaje se na sofistikované filmové triky vyvstane na tváři úsměv, především létací scény jsou veselé a v té závěrečné si člověk může řádně vychutnat ta otáčející se křoví, nicméně to vlastně nevadí, protože vše vynahrazuje spíše dětsky zjednodušený příběh na poměrně obvyklé téma a pak především vynikající herecké výkony. Většina herců je dobrá, stejně jako si je pamatujeme z ostatních československých komedií, ale vynášet do nebe dnes budu Vladimíra Menšíka za neuvěřitelný výkon především jako Čestmíra zestárlého díky květině. Všimněte si těch drobných gest a výrazů, jak hopsá a artikuluje, jak se chová, dokonale navozuje pocit malého kluka v těle dospělého. Neuvěřitelné. Dávám sice jen tři hvězdičky, ale určitě jsou to tři lepší a možná by na místě byly čtyři. V každém případě to ale stojí za to i jen kvůli výkonu pana Menšíka a určitě seriál prohlašuji za nezávadný pro děti. ()

Reklama

Micione 

všechny recenze uživatele

... a vtom bác, přede mě spadnul modrý kámen, zvětšil se a vcucnul mě, no a najednou jsem byl na planetě květin... já jsem Ti jednou provždycky řekl, abys nechal takovýchto žvástů... Stará dobrá parta nenahraditelných umělců v čele s panem Menšíkem, Sovákem, Nárožným, Augustou, Filipovským , Kopřivou, Sobotou herečky jako např. paní Hadrbolcová , Bohdalová, Zázvorková, Janžurová, Rosůlková a další a další v seriálu plném hlášek a vtipných situací. Tento přístroj činí z lidského nosu orgán, který předčí čichový orgán cvičeného vlčáka... Jenomže vlčák takovouhle pitomost na čumáku nepotřebuje :-DD ()

Mahalo 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu jsem vyrůstal, bohužel však moje hlava nějak nezaznamenala zábavu a spíše jsem se u seriálu nudil, ze začátku jsem se smál, pak méně,méně a méně, a pak už jenom koukal na videu kdy to skončí, občas tam něco bylo vtipné a dávalo to občas smysl, ale bylo tam toho více nudného a nemělo to jiskru, když jsem slyšel písničku "Létající Čestmír" tak jsem měl chuť skočit z okna. ()

Wez 

všechny recenze uživatele

super seriál pro děti a mládež,ve své době opravdu skvost-děj mě sice nějak moc nenadchl,ale za to kreace našich předních herců a také různé zápletky to vše vyrovnali.Nejvíc exceloval asi Vladimír Menšík(ostatně jako vždy),ale také Tonda Kala,kterýho Oskar Blecha(nebo jak se jmenoval) mě dokázal rozesmát i v dospělém věku-jeho proměny z uřvanýho a rozmazlenýho,takřka debilního Velkýho Vezíra v užehlenýho génia jsou prostě nezapomenutelný!!!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (16)

  • Lietanie hercov bolo vytvorené pomocou oceľových drôtov uchytených v strope, na ktoré boli následne herci prichytení a museli tam zostať aj počas porúch techniky, nakoľko uchycovanie lán bolo časovo zdĺhavé. (Raccoon.city)
  • Keď Oskar Blecha (Antonín Kala) vyhadzoval von oknom Čestmírovho otca (Vladimír Menšík), herca zastúpil kaskadér a scéna bola natočená tak, že od momentu, keď skočil z postele na zem, bola pod kobercom trampolína, on sa od nej odrazil a v tej chvíli ho len Oskar chytal a vyhadzoval z okna von. Bolo to natáčané trikovou kamerou a skoordinovať skok bolo dosť náročné. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama