Reklama

Reklama

Dharma & Greg

(seriál)
USA, (1997–2002), 59 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Hrají:

Jenna Elfman, Thomas Gibson, Joel Murray, Mimi Kennedy, Alan Rachins, Mitchell Ryan, Susan Sullivan, Chris Durand, Ed Quinn, Hallee Hirsh, Yeardley Smith (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Dharma a Greg sú manželia, ale tak tiež sú presné protiklady. Dharma pochádza zo strelenej hipisáckej rodiny a Gregový rodičia sú zase konzervatívny snoby, ktorý neznesú akúkoľvek výstrednosť. Táto rozdieľnosť spôsobuje mnoho trapasov, ale nakoniec si tie protiklady vždy nájdu nejakú tú strednú cestu a problémy vyriešia. (ethos)

(více)

Recenze (64)

Renton 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím teď celý seriál, na to jsem viděl jen několik epizod, ale pokud jsou ui ty ostatní takhle zábavné, originální a (sice tu budu někoho opakovat) konfliktní nevidím problém v současných 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to další z řady sitcomů, ale manželství éterické bytůstky Jenny Elfman se synkem ze zazobané americké rodinky, "ztělesněním amerického snu", právníkem Thomasem Gibsonem, a konflikty nejen jejich názorů, ale hlavně jejich rodičů, pozvedají tenhle seriál nad průměr. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Okrem čara Jenny Elfmanovej sa môže tento sitkom pochváliť najmä rodičmi hrdinov - tými zazobanými od Grega a tými hipisákmi od Dharmy. Sympatickí herci toho dosť zachraňujú. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Vynikajúci sitcom plný elegantného a citlivého humoru, ktorý sa však na duhej strane nebojí brutálnym spôsobom zneužíť priepastné rozdiely medzi oboma hlavnými hrdinami a ich podarenými rodinkami. Polarita! Toť slovo dňa! Dharma a Greg sú jednoducho moji miláčikovia a v žiadnom prípade na nich nedám dopustiť, nech sa deje čo sa deje! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál, ktorý sa opäť radí medzi tie, ktoré som pravidelne sledoval v televízií v čase jeho vzniku. Veľmi dobre som sa bavil. Dharmu som miloval. Jenna Elfman je sexi a zreje ako víno. Vtípky sú na dobrej úrovni. Ale opäť nepochybujem, že ak sa na tento seriál pozrie niekto dnes prvý krát, tak nebude až tak nadšený. Mal by hodnotiť s vedomím, že je to seriál viac ako 20 rokov starý a nastavený na zábavnú vlnu tej doby. Na rozdiel od The Big Bang Theory je to ale viac než dobré. Holt dnešnej mládeži skôr vyhovuje humor trápnejší, vulgárnejší a blbší, ako práve v TBBT. Osobne ale musím napísať, že nemám rád seriály (alebo sitcomy), ktoré sa často odohrávajú v jednej izbe bytu a preto by som aj v tomto seriáli uvítal viac exteriérov alebo proste iných scenérií. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skutočne vtipný sitcom založený na kontrastoch vyššej vrstvy a voľnomyšlienkárskych hipíkov. Skvelý casting! ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Protiklady se jak známo přitahují, ale z hlediska zábavy by se z toho určitě dalo vytěžit daleko víc. V tomto provedení je to jenom další průměrný sitcom, který je zkouknutelný v jakoukoli denní i noční dobu, ale zabírání mozkového harddiscu nedoporučuju. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

V určitom období môjho života celkom vtipný seriál ku ktorému som zasadal vždy s radosťou. Dnes by to už také veselé asi nebolo. Ktovie. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Príjemný serál, ktorý patril k tým prvým, čo som sledoval. Nemá v sebe kultové ingrediencie a aj napriek redším scenárom dokáže pobaviť. Neskoršie HOVORME O SEXE sa mi páči viac... ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Oddychovka pri TV. Bohužiaľ postupom času úroveň klesá, ale tak už to vo väčšine seriálov býva. Skončiť v najlepšom dokážu len najlepší. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taký celkom fajn polositkom, poloseriál s peknou zábavou, ale ničím neoslňujúci. Niekedy naozaj zbytočný smiech v pozadí na nevtipných veciach. Obsadenie je celkom príjemné. 90. roky je z toho cítiť. Protikladnosť je asi hlavná vec, čo robí tento seriál vtipným. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Najviac sa bavím na Larryho paranoidných a konšpiračných rečiach . Český dabing sa na slovenský ani nechytá. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Sice tady nepadají smrtící hlášky jako třeba v TBBT, ale čím déle na to koukám, tím víc se mi to líbí, zvlášť když o vtipné situace, které ve mě vyvolávají srdečný smích rozhodně není nouze. Dharma je správné třeštidlo, Greg sympaťák a jejich vztah je tááák krásně romantický. Ale tím hlavním tahounem, co dodává sitcomu to pravé koření jsou rodiče obou z nich. Právě ty neustálé střety nekonformního hippísáckého světa na jedné straně a snobských boháčů na druhé, jsou pro mě neustálým zdrojem zábavy. Zejména Dharmin otec Larry a jeho paranoidní konspirační teorie nemají chybu. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

70% - Kdo chce tento sit com hodnotit, nesmí ho vidět v českém dabingu, který je naprosto otřesný a zabíjí 90% vtipných hlášek a dialogů. Pryč s českým dabingem. Alespoň by to lidem pomohlo s angličtinou tak jak to úspěšně pomáhá v skandinávských zemích. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Seriál jako takový je celkem pohotový a vtipný, jenže z nepochopitelných důvodů byl u nás vynechám smích což u sitcomu je něco hrozného. Už je to třetí případ u nás (co jsem si všimnul) u M.A.S.H. to nevadilo ba naopak, se smíchem to nikdo neznal a je to spíš i dost vážný někdy. Ale u takový Sabriny je to něco neskutečnýho, zvlášt, když první serie jsou normálně se smíchem a tady jen čekáš na smích a on nepřichází. Stejné je to i tady v tom případě, po vtipu nepřichází odezva a to sakra velká chyba. Jak řekli tvůrci Combacku smích jsme tam dali proto, že divákovi je hloupý smát se sám a mají sakra pravdu. Televize zamyslete se než začnete mrvit další sitcom. ()

Reklama

Reklama