Reklama

Reklama

Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) tak dlouho utíkala před tichým vraždícím monstrem jménem Michael Myers, až se rozhodla změnit taktiku. Přestala utíkat, začala bojovat. Nalákala Michaela do dokonalé pasti. Ta sklapla, jenže… Příběh filmu Halloween zabíjí začíná v okamžiku, kdy předchozí film skončil. Těžce zraněná Laurie odjíždí v doprovodu dcery a vnučky do nemocnice a v protisměru se k jejímu hořícímu domu řítí hasiči. V jeho útrobách je v ohnivém pekle uvězněný zabiják, který ji pronásledoval celý život. Bohužel, nejen kočky mají sedm životů. Uběhne pár minut a Michael Myers už zase chodí ulicemi města, které se připravuje na halloweenskou noc, a úspěšně zvyšuje počet svých obětí. Zpráva o tom, že z její pasti unikl, se dostane i k Laurie, která si je jistá, že když Michaela porazila jednou, porazí ho i podruhé. Jen bude potřebovat pomoc. Bude ale nutné přesvědčit obyvatele městečka, aby se Myerse přestali bát. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (363)

kiddo odpad!

všechny recenze uživatele

Všechno, co člověk o nových Halloweenech potřebuje vědět, se dozví hned z úvodních titulků. V tom prvním máme shnilou hromadu beztvarého, do mrtě vydojeného bleh, z níž vypučí krásná sexy mňamka. No a než do té mimořádně mrdatelné mňamky stačíte zaklesnou zubama, tak vám ji v tom druhém sežehnou jak haldu odpadků. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Evil is not dying Tonight. Hmm no nejsem tak naštvaný jak ostatní, ale rozhodně jsem čekal více. Halloween z roku 2018 byl o level výše téměř ve všech ohledech. Když je Michael Myers na scéně, tak je film efektivní hororový Slasher s cool vraždy a obstojným Gore a je to podívaná na 4, avšak když na scéně není a to je bohužel většina času je to docela nuda za 2 hvězdy. Spousta nezajímavých divných postav řešící jakési městské trauma, které mne teda absolutně nezajímalo, raději bych sledoval mladé teenagery, kteří chodí od domu k domu a Myers je jednoho po druhém zabíjí než sledovat tuhle bandu dospělých lidí řešící nudné dospělé věci, ach jo Drama je už i ZDE! To že, Myers ožívá a přichází zpátky k životu víme už 40 let, takže je až s podivem, že se tomu dneska někdo diví, to je jak přijít do stripbaru a divit se, že tam jsou tyče a striptérky LoL. A nelogické chování postav, tak to k Slasherům patří odjakživa, Původní film ze 78 taky nebyl žádný hlubokomyslný příběhový Mindfuck s filosofickým přesahem a abstraktním myšlením, vždyť tam ženská řve ještě dřív, než Michael vytasí z kapsy nůž, takže Jokes on you Bitches. Já si naopak budu stěžovat na nedostatek vražd a Myerse, který všehovšudy svým řáděním stráví možná 30 minut a finále je teda vyloženě neuspokojivé bez atmosféry i napětí. Na atmosférické finále v baráku zminula vzpomínám doteď. Paradoxně nejlepší gore scéna filmu je od týpka, který sám skočí z okna hm a hasiči měli větší koule v Traileru. Malignant je teda zatím neohrožen v letošní příčce, tak snad Antlers, nebo Soho?!:) Příběh 2/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 2/5. 6/10. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejhorší sequel Terminátora je na světě. Slashery samozřejmě vždy koketovaly s jistou nadpřirozeností svého zla a pionýrem v tomto ohledu byl právě první Carpenterův Halloween. Ten ale využíval zdánlivou nepolapitelnost Myerse jako mysteriózní rámec, jemuž se chytře podřizoval styl, inscenace i chování zoufalých postav. V Halloween zabíjí je vše obráceno naruby - z tajemného zabijáka se stává čistá obdoba Terminátora, místo na atmosféru se vsází na brutalitu a příběh zranitelných puberťaček se definitivně překlenul v povstání celé komunity, zakončené twistem jako ze staré brakové sci-fi. Když se na to člověk nedívá jako na další Halloween, zůstane mu alespoň celkem svižná a krvavá vyvražďovačka, která se občas snaží stylisticky odkazovat ke klasikám, ale ani tehdy to není žádné terno. Laurie je tu zoufale do počtu a pokus o rozprostření pozornosti mezi tucet postav selhává na celé čáře. 45 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Před 3 lety jsem byl z předchozího Halloweenu od stejného režiséra takřka nekriticky nadšený, ale tohle pokračování už jsem vnímal dost rozporuplně. Má to sice stále výborný soundtrack a samotné Myersovo vražedné běsnění je pořád velmi zábavné, a párkrát jsem se u toho dokonce zasmál (o tom, že by mi ten film přišel byť v jediné scéně nějak strašidelný, nemůže být ani řeč), ale zde už mi skutečně silně vadilo, jak je to celé nevěrohodné, kdy jeden chlapík v klidu vyvražďuje koho si zamane, a nikdo mu v tom nedokáže zabránit - policajti jsou zde tak neuvěřitelně neschopní, že už to fakt nemá obdoby, Myers podle všeho nemůže být z tohoto světa, protože se jeví prostě nesmrtelný, a iritovalo mě tam i chování Laurie, která se krátce po náročné operaci bodného zranění břicha prochází po nemocnici, jakoby nic (poté, co si sama injekčně aplikovala anestetikum) - film, který se mi snaží podsouvat, že je něco takového reálné, skutečně uráží mou inteligenci, protože standardní 60 letí pacienti (tedy ve věku Jamie Lee Curtis) řekněme po vcelku banální operaci břišní kýly trpí několik dní silnými bolestmi a jsou rádi, když můžou po pár dnech odložit bažanta a dojít si sami na záchod, tak ať se mi tahle sračka nesnaží tvrdit, že po zašití nožem rozpáraného břicha se může 63 letá ženská promenádovat po špitále, jako by se nechumelilo! A taky mě asi rozladilo to stupidní finále - zatímco ještě na začátku jsem si říkal, že to vypadá velmi slibně, a těšil jsem se, že by to mohla být stejná pecka jako minule, mé nadšení postupně velmi silně uvadalo, a někde na bod mrazu kleslo v momentu, kdy jsou proti Myersovi zase jen 2 ženský, a člověk se musí ptát, kam zmizel celý ten lynčující dav, policejní četnictvo, jakož i jakékoli mužské postavy obecně. No a když jsem zde po zhlédnutí filmu zjistil, že příští rok půjde do kin další pokračování, tak už mám zcela jasno, že tahle série bude evidentně nekonečná, ale příště už beze mě. ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Michael Myers je opět nezastavitelná mašina na zabíjení a ten tu doslova chodí přes mrtvoly a přiznám se, že z Michaela šel po dlouhý době fakt strach. Samozřejmě jako správnej slasher dostal film rating R, takže o hektolitry krve a kreativní vraždy nebude nouze. Co musím hlavně ocenit, je utlumenej trapnej humor, kterej podle mě srážel předchozí film hodně dolů (ách, mám burákové máslo na svém penisu!). Ve filmu se objeví tuny eastr eggů a callbacků na předchozí filmy, kterých si všimnou jen ti nejvěrnější fanoušci Halloweenské série. No a nakonec musím vyzdvihnout do nebes i Carpenterovo nový soundtrack, který je podle mě ještě lepší, démoničtější a děsuplnější než jeho originál z roku 1978. Tenhle film prostě není lepší nebo horší než předchozí díl, ale je prostě jiný. Což je něco za co tvůrce musím opravdu pochválit, protože nemusíme vidět pořád tu stejnou zápletku dokola jak přes kopírák. Problém tohohle snímku je jenom to, že je prostřední částí nové trilogie a nejde se na něj moc koukat bez znalosti ostatních dílů, což třeba u předchozího z roku 2018 ještě jakž tak šlo. I tak vám ale radím, abyste se nenechali odradit negativními recenzemi nebo nízkým hodnocením a o filmu Halloween Kills si prostě udělali obrázek sami. Já rozhodně návštěvy kina nelitoval a osobně jsem po tomhle konci nahajpenej na završení týhle Halloweenský ságy víc než kdy dřív. Nejlepší bude, když u tohohle filmu jednoduše vypnete mozek, nacpete si pusu popcronem a budete si užívat tuhle slasherovou brutální zábavu. 7/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (17)

  • Postava Doktora Loomisa (Donald Pleasence) sa niekoľkokrát nanovo objaví vo flashbackoch a dokonca má tiež niekoľko riadkov dialógu. Zaujímavé je, že jeho vzhľad nebol dosiahnutý pomocou CGI ale prácou SFX make-upového tímu na inom hercovi. (Zupan_)

Související novinky

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

Novinka Ridleyho Scotta v kinech propadla

18.10.2021

Poslední souboj, nový film režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Vetřelec), měl minulý týden v zámoří premiéru a jestli se někdo těšil, že se v budoucnu dočká více podobných historických velkofilmů,… (více)

O čem bude pokračování Halloweenu?

O čem bude pokračování Halloweenu?

30.07.2020

Režisér David Gordon Green nedávno poskytl rozhovoru serveru Total Film, ve kterém odhalil pár detailů týkajících se chystaného pokračování Halloweenu s podtitulem Kills. První zásadní informací je,… (více)

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama