Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ratner měl k dispozici ingredience potřebné k natočení výborného thrilleru, včetně víc než solidního scénáře i výtečných herců, ale jeho k uzoufání sterilní a nudná filmařina (všimněte si nekonečného počtu záběrů libivolného herce uprostřed obrazu mluvícího přímo na kameru) není schopná dodat potřebnou atmosféru a napětí. Takhle jsme skončili u lehounkého nadprůměru. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Červený drak bol síce natočený ako tretí v poradí, ale jedná sa prequel, ktorý priamo nadväzuje na najznámejší film o Hanibalovi Lecterovi, Mlčanie jahniat. Takže by ste si ho mali pozrieť v poradí ako prvý (respektíve druhý, ak chcete vidieť zrod Hanibala vo filme Hanibal Rising). Čo sa týka samotného filmu, tak ma to celkom bavilo. Ted Tally, scenárista Mlčania jahniat, napísal aj tento film a svojou detektívnou atmosférou si to je dosť podobné. Je tu zopár nudnejších časti, ale ako celok to ma dobrú atmosféru (leví podiel ma na tom aj hudba Dannyho Elfmana), dobrých hercov (obzvlášť ma bavil Hopkins a Norton), zaujímavý príbeh a zopár strhujúcejších pasáží s démonickým Ralphom Fiennesom. 75% - 4* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Jizvy nám připomínají, že minulost byla skutečná. Žijeme v primitivní době. Není ani barbarská, ani moudrá. Ještě před Clarice Starling se dr. Lecter „přátelil“ s jistým vyšetřovatelem Willem Grahamem, s kterým nejprve spolupracoval na nahánění jednoho masového vraha – a pak mu způsobil jednu nepěknou jizvu. Teď se Will se starým známým gurmánem setkává znovu. Při další naháněné. Půltucet výtečných herců, řada skvělých momentů, výborná Elfmanova hudba i Spinottiho kamera a velmi solidní závěr. Jenže ony momenty jsou následně popřené docela dost nezvládnutými scénami, absencí tempa a gradace a zmiňovaní vynikající herci se musejí popasovat s poměrně slabě načrtnutými postavami. Za tuhle „první“ kapitolu o Hannibalu Lecterovi se nicméně věčný rutinér a tvůrce ujetých komedií Brett Ratner rozhodně nemusí stydět, s ohledem na jeho průměrnou režijní filmografii je to důstojná záležitost, což je sama o sobě velká poklona!! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skvělá kriminálka, která bere dech. A někde mezi tou fibrilací si říkáte, proč je to najednou úplně mimo Lecterovskou škálu. Seriový vrah je tu sice naprosto fantastický, před rolí a výkonem Ralpha Fiennese klobouk dolů, ale Hopkins oproti Mlčení jehňátek byl jen jakýmsi záchytným bodem, možná jen Deus ex machinou a tady to právě začalo jaksi ubírat na síle. Ke konci už celá detektivka byla o tom, kdy už to konečně skončí. No, co budu povídat, dvě vraždy na film o Lecterovi a ještě jednom šášulovi je docela málo. A pozor, jen se o nich mluvilo, nic nebylo vidět. To je jak Hamlet bez Hamleta... zase se někam schoval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film, který navazuje na skvělé mlčení jehňátek a naštěstí ne na Hannibala i když ten se mi taky celkem líbil, ale nebylo to ono. Vynikající výkon předvedl zejména Ralph Fiennes, daleko za ním je Anthony Hopkins, který se snaží hrát něco podobného jako v mlčení jehňátek, ale nějak mu to nejde, ale i tak podal průměrný výkon a filmu to zas tak moc neubralo takže ***** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama