Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (581)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé, ale doufal jsem trochu víc. Nevtáhlo mě to tak, jak jsem se těšil. Ano, Mayové byli nestandardně krvelační, přesto na mě však základy konfliktu působily poněkud uměle. Wakanda Forewer, mám však pocit, že to mohla být "víc Wakanda". Asi budu muset vidět znova. ■ P.S. The Woman King se mi paradoxně svojí kompaktností líbilo víc (a dahomejské amazonky byly inspirací pro Dora Milaje v Black Panterovi). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Velkolepé a pestré - na postavy, výpravu, kostýmy i výborné aranžmá soundtrackáře Göranssona. Ale taky neadekvátně dlouhé, s repetitivním dialogovým řešením stejných věcí, s mocným ale osobnostně měkkým záporákem, podmořským světem ani zdaleka ne tak propracovaným jako v Aquamanovi a vykrádáním nápadů z jiných Marvelovek, které se sem nehodí (např. Iron-Manovské kostýmy a létání v nich). Jednotka překvapila osobitou duší, působivou africkou mystikou etnických kořenů nového, skvěle fungujícího hnutí superhrdinů. Tohle je sice pořád důstojná, ale jenom na efekt zplácnutá marvelovská šablona. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Když běžně píšu „větší" recenzi, udělám na CSFD krátký výcuc toho nejzásadnějšího, co je k filmu důležité říct. Jenže u nového Panthera mám problém s tím, že to „důležité" prostě nejde jen tak zfouknout během pár řádků. A jelikož zdejší formát komentářů není úplně user friendly k delším textům, tak si >TADY< případně můžete počíst něco „trochu" delšího. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ryan Coogler dostal volné ruce a desítky milionů k tomu, aby natočil všeobjímající komiksárnu, v níž se bude řešit doslova a do písmene úplně všechno. Každý origin, každá ztráta, každá motivace, u všech hlavních postav, a pro jistotu několikrát za film. Nepřekvapivě snímku taková nálož témat láme záda, přitom v dílčích aspektech je to moc fajn až výborné (Riri Williams skvělá, Namor po delší době zase ikonickej záporák/antihrdina). Srovnávačkám s podobnými filmy se to bohužel nevyhne, a v konkurenci letošního Batmana pak Marvel zkrátka nenašel adekvátní odpověď, cením si ale těch ambic a líbí se mi, že opět došlo na rozšiřování světa zodpovědným a nikoli přepáleným způsobem. Druhá projekce bude. 7/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Marvel is not dead!!! Black Panther je povedený film, který nestaví jen na odkazu, ale dokáže si hrát s emocemi, které jsou ve filmu takřka všude. Film má poměrně delší rozjezd a někomu to může přijít až nepříjemně zdlouhavé. Mě osobně samotná stopáž nevadila a postavy tak dostaly tolik prostoru, kolik potřebovaly. Herecké výkony jsou taky hodně dobré a taková Bassett by si klidně mohla dojít pro Oscara. Představitelka Shuri se opravdu snaží a rve se srdcem za každou minutu na plátně. Namor, jenž si zde odbije svůj debut je výborně vykreslený i zahraný. Jeho postava mi přišla spíše sympatická než vyloženě záporná. Jeho důvody dávají smysl a bavilo mě na něj koukat. Jsem zvědav, jaká je jeho budoucnost v MCU. Stejně tak na postavu Riri, jejíž pokračování budeme sledovat v seriálu IRONHEART. Samotný snímek pak dobře funguje i jako Marvelovka se všemi jeho atrakcemi. Nechybí zde akce, které sice není moc. I tak si myslím, že své Highlighty si každý najde. Je celkem přehledná i svižně natočená. Za mě si odnesl největší palec hudební podkres celého snímku. Soundtrack je opravdu boží a hned letěl do playlistu. Pár výtek bych měl, ale jsou spíš menšího rázu. Např. Filmy by chtěl toho tolik říct, ale ne všechny linky se dočkají konce. Proto hodně příběhových oblouků pak vyjde vniveč. Zamrzí i pak klasicky CGI finále, ale to spíš z důvodu efektů. Natočeno je to hezky a patří k hodně intenzivní části filmu. Po bídném Thorovi a průměrném Strangeovi, je Black Panther příjemné osvěžení, které zasáhne dobrým příběhem, emoční jízdou, hereckými výkony a super záporákem. Nesnaží se zbytečně rvát do sebe camea a návaznosti na ostatní filmy. Jeho plus spočívá v zaměření se pouze na sebe ()

Galerie (64)

Zajímavosti (47)

  • Tenoch Huerta (Namor) neuměl plavat, když mu byla role nabídnuta. Když se ho režisér Ryan Coogler zeptal, jaké jsou jeho plavecké dovednosti, odpověděl, že se nikdy nepotopil pod vodu. V rámci příprav nakonec podstoupil několik lekcí plavání. (NiWi)
  • Když se Shuri (Letitia Wright) dostane z kopí, kterým měla propíchnuté břicho, na kopí není žádná krev. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama