Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

sheen 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se těšil, mám rád postavy Shazama a Black Adama. Průser to není, je to fajn oddechovka, která je naplněná akcí od začátku až po konec, mohlo to být možná kratší a samozřejmě potitulková scéna, která byla již dopředu jasná :) Potěšil Hodný, Ošklivý a Zlý a Morricone :) [Kino Veselí n. M] ()

TeeAge odpad!

všechny recenze uživatele

Mal som ťažké záchvaty smiechu, obzvlášť z neuveriteľného výkonu Aldisa Hodgea ako vtáčieho muža. V kombinácií s odvedenou prácou strihača filmu nepochybujem, že dostane predstaviteľ orlieho okatého muža zlatú malinu. Bol by som svojim nemiestnym, neprofesionálnym smiechom nepríjemne rušil ľudí v kine - na moje šťastie, tam skoro nikto nebol - okrem môjho brata, ktorý ma na tento opus vytiahol so sloganom: Neboj, pokial budeme mať šťastie, bude to také zlé, že sa po dlhej dobe náramne pobavíme. A mal pravdu. Ale čo je veľa, to je veľa: áčkový rozpočet, béčková hudba a vizuál, céčková réžia, déčkový herci, a éčkový scenár. Jednoducho lahoda za 200 mega. No nepodpor to, aby sa už konečne prestali natáčať digitálne sajrajty bez štipky vkusu a duše... ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Problém DC světa je, že jejich postavy buď neznám, nebo jsou mi ukradené. Nedokáže zaujmout natolik, abych si k postavě vytvořil vztah. Což jsem si k Dwaynovi vytvořil, ale zbytek osazenstva mi byl dost u prdele. Už je těch sci-fi komiksovek moc a nepřinášejí nic moc nového. Tady byly asi tři vtipný hlášky, zbytek bych oželel. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině v IMAXU ve 2D. Trailer mě nijak zvlášť nezaujal, tak se mi ani na film do kina nechtělo, ale ve finále jsem spokojený. Hlavní je, že to bylo neskutečně zábavné a to snad ve všech ohledech. Dějově to samozřejmě nebylo nic extra originálního, ale zase to bylo pěkně zahrané a i ve finále bude příběhově vše dávat smysl. To, že je to akcí přepálené, CGI a k tomu zpomalovačky? Zde mi to fakt nevadilo. Trochu jsem se cítil jak při sledování Muže z oceli, který byl samozřejmě o dost lepší, ale ten náboj akce tu byl jasně cítit. Akčních sekvencí zde bylo opravdu hromady, možná až moc. Trochu bych ji ubral (přeci jen ve finále už to bylo trochu moc), přidal bych stopáž tak o 20-30 min, aby měly prostor postavy ještě o něco víc a byla by to úplná pecka. Ale i tak si nemohu více stěžovat. Herecké obsazení je na tom výborně, takže mě bavila většina postav. Rock byl super jako vždy, jeho hlášky možná zněly trochu lacině, ale mě úsměv na rtech vykouzlily. Pierce Brosnan nám už trochu zestárl, ale zde mu role docela sedla. Zbytek herců ok. Hudba mi připomněl dost Zimmera … Takže bez nějakého většího okecávání  - je to solidní přírůstek do DC světa … Působí to možná trochu ujetě, je v tomto snímku narvaná hromady destruktivní akce, spousty hlášek, ale negativně to moc hodnotit nemohu. Bylo to prostě zábavné a na nic si to nehrálo. Nuda zde nehrozila. Ubrat akci a přidat něco navíc by neuškodilo, 5* tomu nedávám, ale mile rád to uvidím znova. PS: Po titulková scénka nebyla příběhově zásadní, ale potěšila. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Black Adam není dobrý film a není ani razantní změnou v komiksovém žánru nebo něčím ultimátním ze stáje DC. Tak proč jsem z kina odcházel uspokojenější, než po kojtusu se sousedem? Odpověď je velice jednoduchá. Tenhle film je totiž šíleně zábavnou atrakcí, která je jako stvořená pro návštěvu kina. Nečekejte hluboký příběh, veliké ambice nebo snad nějaké lomení filmových standardů. Ačkoliv se snímek prezentuje jako gamechanger, tak se opět jedná o rutinní komiksovou podívanou. Výhodou je však to, že tam kde ostatní filmy budují příběh a atmosféru a hrají si na bůhvíco, tady se jedná o ryze čistý popcorn, kde akce střídá akci, hlášky fungují na první dobrou a i když jsou vedlejší postavy spíš jen do počtu, každá z nich si ukrojí kousíček koláče slávy. Vizuálně je film nápaditý, kamera se snaží o nějaké zajímavé úhly a hudba dokáže vtáhnout do akce. Rock je ve své roli skvělý a krade si film pro sebe. Potěší i Pierce Brosnan jako Dr. Fate, jenž je takovou DC verzí Dr. Strange. Fungují i interakce mezi postavami a nějaká chemie mezi nim také panuje. Největším plusem je ale samotná postava Adama. V tomhle filmu je minimálně v první polovině hodně nekompromisní a celý jeho tón je někdy až brutální. Škoda, že sešlo z toho, že by film měl rating R, protože pro utržené končetiny a mrtvá těla by se zde nešlo daleko. I přes to se v rámci nějakých mantinelů dočkáme až brutálního zacházení s lidskými záporáky. Zapomeňte na Familly Friedly Marvel. Konečně jsme se dočkali něčeho temnějšího. (Rozhodně nesrovnávat s letošním Batmanem atd. To je úplně jiná liga samozřejmě, jelikož Batman mířil od začátku úplně jinam). Bohužel ale zamrzí až moc uspěchané finále a docela předvídatelný průběh celého filmu, včetně konce. Záporák je tady opravdu jen pro to, aby si měl Rock s kým vytřít zadek. Takže, pokud opravdu slevíte ze svých nároků na něco ambiciózního a půjdete do kina s tím, že vypnete mozek a užijete si skoro 2 hodiny nekompromisní akční jízdu, která dobře vypadá, budete z kina odcházet velice spokojeni. Pokud tak neučiníte, ušetřete si čas i peníze a do kina nelezte. Po titulkách je ještě jedná scéna, která je prostě boží. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Když se poprvé rozhodlo, že se film začne chystat, byla režie nabídnuta Jordanu Peelovi. Ten však odmítl s odůvodněním, že superhrdinské filmy moc nemusí a nerad by vzal šanci někomu, pro koho to bude vzrušující. (NiWi)
  • Na ulicích Kahndaqu lze zahlédnout i několik vozů bývalého východního bloku: Polski Fiat 125 a 126 nebo Wartburg 1.3. (Saur.us)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama