Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (570)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No, rozhodně se nejedná o revoluci v DC, jak proklamoval Rock. Je to plné nesmyslných zpomalovaček ala Snyder, plné digi výbuchů ala Snyder, plné drsných rádoby drsných hlášek ala Snyder, nabušené akce, co je tak to jediné, co udržuje pozornost a díky tomu film nenudí. Občas je tam ale humor, který film, který se tváří strašně vážně a drsně sráží. Rozhodně lepší než ty nesmysly, které DC vypotilo v minulosti, ale žádná sláva rozhodně. No a co se týká vizuálu, tady jsme se vrátili místy do Mumie s králem Škorpionem. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jsme vyděli Falcona, Ant-mana, Dr.Strangeho a Storm napřed proti a potom spolu s Black Adamem kteří  mají ve finále proti sobě vytuněnou mužskou Vandu, nebo možná mizernýho Thanose/Ultrona s jeho zombickou armádou. Každopádně "týmovku" nebo jak tomu říkat bych si představoval trochu jinak, napřed se polovinu filmu šťouchají s Adamem a když přijde hlavní záporák, tak je sfouknutej  za 5 minut.  Navíc opravdu nechápu proč z toho obrovského množství DC hrdinů  vytáhnou k Adamovy zrovna klony Marvelu které si divák hned spojí.... Přeci jich mají spousty tak proč nevytáhnout z klobouku nějaké, kteří by se s Marvelem hned nespojili... Ach jo.  Příběh jako takový mě nijak nerozhodil, zaprvé jsem toho od DC moc nečekal a za druhé to mělo logiku. Celé se to odehrávalo vlastně jen několik hodin/dnů po Adamově probuzení po 5000 letech takže se hlavně srovnával s tím co bylo než šel do hajan a v přítomnosti vlastně jen improvizoval. ALE... postava Adama mě opravdu bavila, a atmosféra se mi taky líbila. V tuhle chvíli to vidím na silnější 3* a 67% ale nadhodnotím za podtitulkovku. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velké osvěžení oproti ostatním Rockovým rolím, kde hraje furt stejné klaďáky se spoceným tričkem, V BA samozřejmě nehraje vyloženě záporáka (film o právoplatném záporákovi nikdy nebude, vždycky jsou to antihrdinové), ale je aspoň správně nekompromisní a tuhle polohu, kterou ztratil někdy kolem Rychle a zběsile 5-6, jsem měl vždycky raději. Jinak samozřejmě všichni chválí Pierce Brosnana a jo, i za mě si kudos zaslouží, víc mě ale překvapil představitel Hawkmana, u kterého jsem po šíleném výstupu v Legends of Tomorrow vůbec nic nečekal, a tady byla ta postava prostě super. Jinak ale sterilní nenáročná zábava od průměrného režiséra (nevím proč si Rock vždycky vybírá ty stejné, se kterýma se mu asi dobře pracuje, ale ambice tam nejsou), přičemž mě druhá půlka už moc nebavila a nadchla mě až potitulkovka. Doufám, že se DC Universe zase vzchopí a přinese zas nějakou opravdovou pecku. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zaslúžený prepadák. Toto nemohlo byť dobré v žiadnej fáze produkcie a len to zvýrazňuje totálne odtrhnutie časti Hollywoodu od reality. Už od prvých sekúnd je to také rýchle a skratkovité, že je jasné, že sa tu bude niekto snažiť vtrepať "epický" príbeh na 2-3 filmy do dvoch hodín: kopec ale fakt nerozvinutých postáv, kde každá má tak 7 minútový priestor (odkiaľ sa preboha vzala Justice Society?), množstvo tupých flashbackov, CGI big bad, smiešny žltý "arabský" filter a v neposlednom rade generický príbeh, ktorý musí priemernému návštevníkovi kina, ktorý videl len film Shazam a nepozná komiksy, prísť ako totálny výluh. Načo toto všetko? Jeden veľký egotrip The Rocka (napriek tomu, že trailer sa tvári, že titulný hrdina bude badass hláškar, Black Adam nie je vôbec vtipná postava). Black Adam nemal mať nikdy film, mal byť záporákom v dvojke Shazam. Dobre, že WB/DC poslali celý tento universe do koša a James Gunn začína odznova. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#11 DCEU. Black Adam je spin-off Shazama a to je to nejdůležitější, co je potřeba předem vědět. Není to DC pro dospěláky, je to jen další dílek mozaiky pro teeny. Film se bohužel připravoval příliš dlouho, takže dneska je jeho zapojení do rozvětveného DCEU už jen na škodu. Nač jsou nám všechna ta pomrkávání, camea a easter eggy, když se každou chvíli celý ten svět restartuje? Nač představovat další tým, Justice Society of America, když už je patrně v tomhle složení a s těmito herci znovu neuvidíme? Dwayne Johnson, Sarah Shahi a Pierce Brosnan nejsou samozřejmě prohrou, ale všechny ty sliby vedoucí nikam jsou problém. RIP Sups. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na zvláštní efektech spolupracovalo i pražské studio Universal Production Partners. (Saur.us)
  • V jednej scéne je možné vidieť obchod KFC (Kandaq Fried Chicken), čo je paródiou na sieť reštaurácií KFC (Kentucky Fried Chicken). (maramashi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama