Reklama

Reklama

Místo zločinu Ostrava

(seriál)
  • Slovensko Miesto zločinu Ostrava
Česko, 2020, 12 h 34 min (Minutáž: 54–62 min)

Kamera:

Asen Šopov

Hrají:

Pavla Beretová, Stanislav Majer, Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Lukáš Melník, Bořek Slezáček, Marek Taclík, Tomáš Bambušek, Roman Vojtek, Nela Boudová, Filip Čapka, Barbora Horčičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů – Ema (Pavla Beretová) a Honza (Stanislav Majer). Ona je přímočará, racionální a soutěživá, on je výbušný, náladový a bere si vše osobně. Ema se rozhodne zúčastnit výběrového řízení na šéfa mordparty a k velkému údivu svých budoucích kolegů výběrové řízení vyhraje. Jediný vážný kandidát Honza je totiž vyšetřován za postřelení pachatele. Obtížná role matky a práce v oddělení vražd Emě připraví těžký začátek. Honza je jedním z těch, kteří novou šéfovou berou od začátku s rezervou. Nevadí mu, že ho přeskočil někdo jiný, ale že je to někdo, kdo na tu práci podle něj nemá. Během dalších případů se z nich stane dvojice, která se profesionálně doplňuje a postupně v sobě nachází dokonce možná víc než kolegiální náklonnost... Jednotlivé díly jsou inspirovány případy, které policie vyšetřovala na Ostravsku v průběhu několika uplynulých let. (Česká televize)

(více)

Recenze (60)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

První díl jsem odpískal jako naprostou hovadinu, pak si ale jako kulisu pustil další a zjistil, že to je celkem snesitelné. Tedy na úroveň současné produkce detektivních seriálů ... Takže jsem dál sledoval jako oddychovku, bez velkých nároků a jako takové fungovalo. Pár případů dokonce i překvapilo vyústěním. Řemeslně dobře odvedená práce na všech úrovních, ale také nic, co by extrémně vybočovalo. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

O řád lepší nežli první plzeňský pokus, což je dáno především lepší propracovaností týmu, sympatičností hlavní hrdinky a úderností zápletek. Také dlouhodobější témata se vydařila, ale jinak vlastně není nic, čím by se série zapsala do podvědomí výrazněji, než ostatní podobné kriminalistické projekty České televize. ()

Reklama

Heyyy 

všechny recenze uživatele

Případy byly povětšinou pofidérní, někdy i hodně překombinovaný (ty díly kde byly dvě zdánlivě nesouvisející vraždy, co se pak vždy propletly), ale vyšetřovatelé mi byli sympatičtí, a jednotlivé díly odkazují na spoustu krásných míst v okolí Ostravy, pro mě neznámých... jako reklama na Moravskoslezský kraj super :) Jen je na prd, že každý třetí komentující u jednotlivých dílů bez upozornění propálí vraha, takže doporučuju nečíst komentáře bez předchozího zhlédnutí... ()

barabura 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne. Herecký výkony nula, realita nula, dialogy nesmyslný. Z herců jsem měla celou dobu pocit, jako by je to ani nebavilo hrát. Byli unuděný a bez života. Kříž byl fakt skoro jako neherec a Beretová se tvářila jako leklej kapr. Na tu její kapří tlamu, jsem byla alergická hned po prvním díle. A jako, aby postavy měly vždycky celej díl, kterej se odehrává během několika dní jedno oblečení??? Tak to sem v životě neviděla... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Většina dílů byla hodně dobrá, ale našlo se pár podprůměrných, které celý seriál pro mě stáhly dolů. Trochu mi bylo líto, že Karel Dobrý nehrál ve všech dílech a jeho postava zmizela víceméně bez vysvětlení. A taky bylo divné, že z hlavních postav pouze jedna pocházela z Ostravska... čekala bych více typického přízvuku. Ale jinak to byl celkově dobrý seriál. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (34)

  • Interiéry hotelu, v němž došlo k vraždě, se natáčely v Lannově vile v Praze 6. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Tehdejší generální konzul ČR v Tunisu Robert Kopecký si v této epizodě zahrál sám sebe. [Zdroj: moravskoslezsky.denik.cz] (me116)
  • Natáčelo se v Dolních Vítkovicích přímo v době konání festivalu Colours of Ostrava. Díky natáčení přímo na festivalu se tak o kulisu dílu postarala například známá kapela The Cure. Natáčení probíhalo také v bývalé čističce odpadních vod v Bubenči, tedy v místě, kde režisér Jan Hřebejk natáčel i první scény svého debutu Šakalí léta (1993). [Zdroj: fm.denik.cz] (me116)

Reklama

Reklama