Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný ochránce Gotham City nemá chvíli klid. Sotva se vypořádal s ďábelským Tučňákem, už má proti sobě další nebezpečné muže. Bývalý okresní zástupce Harvey Dent si říká Dvě tváře, protože má polovinu obličeje znetvořenou kyselinou a také rozpolcenou osobnost. V jednom jsou ale obě jeho poloviny zajedno - Batman musí být zničen. Milionář Bruce Wayne, který se ukrývá pod maskou Batmana, zastaví výzkum mozkových vln, prováděný mladým vědcem Edwardem Nygmou, protože ho považuje za neetický. Nygma tajně dokončí svůj vynález, kterým dokáže z lidí vysávat jejich inteligenci. Stane se z něj Hádankář, který nenáviděného Waynea neustále provokuje důmyslnými rébusy. Situace se stane kritickou, když padouši spojí síly a odhalí, že Wayne je Batman. Ani on však nezůstane v boji osamocen. Přidá se k němu mladý akrobat Dick, který chce jako maskovaný mstitel Robin pomstít smrt své rodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (579)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Batman navždy, ale iba v podaní Nolana. Batman v podaní Shumachera už nikdy. Tu to bolo este fajn, aj kvôli obsadeniu, ale čo nasledovalo, všetci dobre vieme... Aspoň soundtrack bol vydarený. Schumacher sa snažil čerpať z Burtonovskej poetiky, ale zobrazil ju v sýtych farbách. Asi to nebol úplne najšťastnejší nápad. VIDENÉ ZNOVA 2/24: Opätovné pozretie naplnilo moje obavy, že BF je v skutočnosti veľký prúser a hodnotenie spojené s nostalgiou po starých dobrých deväťdesiatkách sa rozplynie ako para nad hrncom. BF je kolosálny omyl, kde nič nefunguje, avšak jednu hviezdu namiesto nesympatických objektívnych dvoch dávam vďaka tomu, že ide o plnohodnotnú previnilú zábavu vhodnú na alkoholové večierky typu Rebel Moon a nie o klasickú nudu, ktorú si spájam práve so štyridsiatimi percentami. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V době kdy jsem ještě zdaleka nebyl natolik vyzrálý filmový divák se mi tento díl docela dost líbil. V součastnosti shledávám Batmana navždy jako totální průser. Po výborném druhém díle přichází otočka o 180° a začnou se dít věci. Místo temné atmosféry, pochmurného Gothamu, všude blikají neony a celé se to nese v takovém tom bombastickém americkém stylu. Zastavil bych se krátce u herců. Dřeva: Chris O'Donnell, zbytečně otravná postava Nicole Kidman a nesympatický Batman Val Kilmera (jsem rád že již v dalších dílech se o něm neuvažovalo). Two-face taky není kdovíjak zázračný v podání Tommy Lee Jonese a tak jediná postava, která obstojí je skvělý Jim Carrey, který si z filmu udělal komedii sobě šitou na míru. Film mě moc nebavil a ta psychologická rovina, ve které se Batman obviňuje ze smrti svých rodičů nevypadá zrovna věrohodně. 40% ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna s Two-Facem hezky navnadí (let několikatunového trezoru na tak směšném lance velkoryse promíjím), pak je to však do Edwardovi proměny v Hádankáře trochu slabší. Tommy Lee Jones a Jim Carrey byli dobrá volba. Sedí k sobě skvěle a pěkně Batmanovi zatápí. Robin díky Bohu moc prostoru nemá, proto zůstávám na pěkných 70% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 7/10/// +akční úvod, Val Kilmer je simpaťák, dabing, hudba, Tommy Lee Jones, a vlastně o5 nové postavy, dále několik scének a občas i vtip -barevná přeslazenost, Jim Carrey je kripl, rozbředlost děje, tedy trošičku nudí./// Hele netvrdím, že Carrey to nezahrál dobře, ale myslím že už bylo dost vyšinutých bláznů. Za to T.L Jones mě byl simpatickej, trošku mi připoměl Jockera z jedničky. A vůbec, co dnes stojí za vyzdvihnutí je obsazení, i taková Drew potěší, i když nemá přiliš prostoru. Kilmer byl oproti Keatonovi velmi příjemným překvapením. Docela simpaták jak v civilu, tak i v kostýmu. Proti Robinovi nic nenamítám, navíc je to dobrá vložka do příběhu a do již tak velké sqadry herců. Hudba je hodně dobrá, akční scény jsou fain, snad už mi jen chybý pořádná dramatická scéna. Za to pochválit nemůžu barevnou škálu celého filmu, oproti Burtonovi je to rozdíl a po chvilce mě z toho pálili oči, rovněž je film dost natažený na 2 hoďky, ale i přesto se nejedná vůbec o špatný film, uvidím co nabýdne Batman a Robin./// Celkem 78%/// ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

„Filmový labužník zírá, divák jenom vejrá, jak nám zkonil netopejra,“ aneb Joel Schumacher nebyl stvořen pro Batmana tudíž nemohl Batmana stvořit. Po poutavých temných a zvláštně groteskních vyprávěních Tima Burtona přišli (v jeho samotné produkci) s „lacinou“ neonovou fraškou, netopýra udělali víc sexy, mocně vymodelovali latexovou prdelku (já si nemůžu pomoct, mě prostě necharismatický Val Kilmer nesednul), přihodili jeho dávného comicsového parťáka Robina a z padouchů udělali excentrické magory, kdy Jim Carey (nepřehlédnutelná hlavní postava filmu) předkládá svoje gumárenský post-grimasoidní „sežral sem vodpornéj citrón“ a Tommy Lee Jones ala Dvě tváře asi nechtěně parafrázuje Nicholsonova Jokera. Navíc prostor, který odvrácená strana mince dostala, koncentrace hollywoodských stár stejně četná, jako nášlapné miny na předměstí Bagdádu, udělali z hlavní postavy mnohdy pryžového komparsistu. Jeho boj se vzpomínkami tak vyznívá spíše comicsy, teda komicky. Ani pro mě nezajímavý hudební doprovod Elliota Goldenthala, ani slušný český dabing už na mém finálním hodnocení nic nezmění. Batman Forever zůstane v mé paměti jako modernistický paskvil, který ještě sám tvůrce dokázal „vyšperkovat“ v mnohem absurdnější blábol v jeho následném kýčovitém pokračování. Kdysi jsem dával za tři hvězdičky, po dalším shlédnutí ale jdu ještě níž. Sorry for Jim, nesorry for Joel! [4/10] ()

Galerie (149)

Zajímavosti (58)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. června 1995 v Los Angeles. (Varan)
  • V tomto filmu se na Batmanově (Val Kilmer) kostýmu poprvé objevují zvýrazněné bradavky. (korbitch22)

Reklama

Reklama