Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (662)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mlčanie jahniat je kultový film, ktorý videl snáď každý fanúšik hororov a určite nielen tohto žánru. A nasadil latku pekne vysoko. Poznáte to, keď zimomriavky vám idú po chrbte a vy sa nemôžete odlepiť od stoličky aj keď ste hladný, alebo vás príroda volá na wc. Ale príbeh je taký pútavý, že odlepiť sa jednoducho nedá. Ja som to zažil pri viacerých filmoch. Po prvých 15-tich minútach som si povedal, že určite sa film ešte rozbehne. Je to taký ideálny čas na vykreslenie príbehu, čo sa deje a ako sa to približne bude vyvíjať. Ľudia, ktorí nevideli doteraz vôbec Hannibala, budú možno úplne mimo s deja a preto by si mali pozrieť skôr Mlčanie jahniat. Najlepšou scénou bol obed s Rayom Liottom. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Hannibala jsem viděl jako druhého, ale stejně poprvé až v roce 2006. A čekal jsem od něj hodně, i když jsem si nemysel, že uvidím druhá Jehňátka nebo Vetřelce, ale Ridley mě opět překvapil. Natočil sice pár filmů dnes již spoustou pokládaných za klasiky, jenže mně se od něj líbil jenom Vetřelec a Legenda. Hannibal mi přišel dost nudný, oproti atmosférickému dramatu Mlčení a zábavné kriminálce Drakovi. Julianne Moore jsem sice nikdy nemusel (Big Lebowski je zvláštní výjimka) a i zde mi zážitek ničí ještě víc už jen srovnáním s božskou Jodie Foster. A to je podle mě největší chyba, že tu Jodie není (asi to byla výmluva, když zde odmítla hrát kvůli pojídání lidského masa). S ní bych se smířil i s placatým a zdlouhavým scénářem a nezáživným dějem. Kdyby sehnali dobrýho scénáristu, mohl vzniknout kvalitní film. Takhle je z něj jen průměr slabej asi jako káva zdarma pro zákazníky. Co se týká brutality, asi jsem už trošku otupěl, protože mi právě přišlo, že se jí snažili vyhnout kvůli co největším masám diváků. Kromě toho sekání ruky na konci byl až neuvěřitelně beznásilný. A to sekání vypadalo spíš jak špatnej vtip. A ještě taková drobnost, nemyslím, že by u FBI povolili vlasy delší jak po ramena. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Scott bojující s nepříliš duchaplným scénářem uchopil dr.Lectera z jiného konce než Demme. Nelze mu upřít snahu o udržení nastavené úrovně, především v prostřední florentské části, kde si inspektor Pazzi nestihne užít svých zasloužených třicet stříbrných.. Sebeochutnávka Liotty mi přišla servírována s vtipem a noblesou, nicméně byla krapet samoúčelná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ale pane Lectere, to je ale hnus. Nemůžu přece čekat, že si autoři nedovolí víc než před skoro deseti lety co se natočil první díl? Ale tohle je opravdu masakr. Hannibal Lecter prostě jede, na filmovým plátně je to všecko jeho, všecko všecičko, možná malý kousek nechá té Moorové, ale jináč je všecičko jeho, a jestli se mu bude chtít, vycucne i jí a bude to taky jeho, protože to co tady předvádí, tak mi v Mlčení jehňátek přišlo ještě hezké a ohleduplné. Možná proto je to takový průměr, ono to šokuje ale ničím nepřekvapí, v něčem zápaďáci za louží udělali chybu, ale v čem? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dokonale ovládaný hlas, pozorný pohled bez mrknutí i kultivovaný projev zůstaly. Zrovna jako děsivě temné choutky. Jenže vyjma solidního Anthony Hopkinse už toho příliš nezbývá. Na Clarice Starling nemá potřebu uplatnit své stravovací návyky, protože „svět je daleko zajímavější, když je v něm ona.“ S ostatními už apetit klepe na vrata. Všichni odmítali, že by se mohli vrátit. Nakonec někteří neodolali. Thomas Harris napsal pět stovek stran románu, scénáře se ujalo duo uznávaných chlapíků Zaillian-Mamet, ale rafinovanost jedničky, která nechávala vyniknout psychologickému souboji mezi dvěma dokonale promyšlenými charaktery, je tatam. V tomhle kusu máme nejprve hrozbu v podobě suspendování (ostřílená agentka střílela a zřejmě bude muset být za obětního beránka), pak jistého milionáře, který právě se Starlingovou počítá v rámci své pomsty. A řadu dalších postav, které nikterak nezaujmou. Mnohé jsou hodně jednorozměrné, jiné mají alespoň nějaký záblesk divákova zájmu. Výsledek, nemít v čele nelidsky chladnokrevnou postavu, připomíná řadovou žánrovou detektivku, za kterou naštěstí stojí režisér s vytříbeným citem pro krásu obrazu. Ale jinak toho moc nabídnout nedokáže. Není to nějak o zklamání, je to prostě o jiném příběhu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Představitel titulní role Anthony Hopkins komentoval, že "mě sice moc baví Lectera hrát, ale ve skutečnosti s ním nic společného nemám. Nevyznám se ve vínech, nejsem gurmet a pekelně vařím. Nezvládnu ani vajíčko. A už vůbec nejsem sofistikovaný - k podobným lidem jsem dokonce hodně podezřívavý. Pár jsem jich už potkal, a můžu vám říct, že sofistikovaní lidé vás unudí k smrti." (NIRO)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama