Reklama

Reklama

VOD (1)

Basketbalový skaut, kterému se smůla lepí na paty (Adam Sandler), objeví hráče s jedinečným talentem a taky komplikovanou minulostí. Nemá sice souhlas klubu, ale rozhodne se svoji hvězdu dostat do Států na vlastní pěst. A všemu navzdory oba nakonec dostanou poslední šanci ukázat, že koše pro ně nevisí příliš vysoko ani v NBA. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (269)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Snímek celkem hezky ukazuje, jaká je to řehole. Pro všechny co závidí sportovcům jejich prachy, že je to srandička, stačí trocha talentu a je to. Sandler je dobrej herec a mam ho rád. Vážná role mu sedí a to je dobře. Ne, že by mě komedie s ním nebavily, ale proč si ho zbytečně zaškatulkovat. Jen mi přijde na basket trochu malý. Film se dále snaží ukázat, kolik lidí se na tom všem podílí a kdo vlastně tahá za nitky. Bez servítek ukazuje nahou pravdu, že rozhodují vždy privilegovaní sráči, co klub zdědili po tatíkovi a ničemu nerozumí. Bože, jak já nesnáším tuhle nabubřelost, když si někdo myslí, že je něco víc. Čekal jsem nějaký klišé a dočkal se. Ale nebylo ho tam zase tolik. Od snímku jsem toho moc nečekal a příjemně mě překvapil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nemôžu ťa zabiť, ak si už mŕtvy. Civilný Sandler znova ukazuje, že nie je len tvorcom blbých komédií. Jeho Stanley je životom skúšaný snílek, ktorý túži robiť veci poriadne. Samozrejme, že film buduje tradičnú šablónu nádeje a vykúpenia, ale Zagar v rámci réžie baví drobnými detailmi, ktoré to posúvajú niekam inam. Či už sa jedná o montáž tréningu, ktorá je celá robená veľmi hravo a s veľmi pekným prechodom, tak aj v rámci finále, ktoré má omnoho väčší presah a nepôsobí, ako päsť na oko. V zmysle, že finále nie je trápne, cukrové ani emočne zdierajúce. Je krásne zmotivované a fungujúce v rámci tak krásne budovaného vzťahu medzi ústrednými postavami. Pri takýchto filmoch to zaváži. Pretože to ukazuje obrovský priestor pre hravosť a pre snahu byť v rámci žánru iní. Dá sa to. A vďaka tomu ten film funguje. Doslova z neho cítiť, aká to bola pre všetkých zúčastnených srdcová záležitosť. Poctivá šablóna bez jediného zlého miesta. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Sandler ve vážnějších rolích je stejně dobrý jako ten “komediální” Sandler a zde tomu není jinak. Jinak je to ale takový klasický sportovní film ve stylu from zero to hero, který výrazněji nenadchne, ale ani neznudí. Čtvrtou hvězdu ubírám za chybění finálního battlu, který by krásně završil celý film, takhle to může trochu působit, jakoby tvůrci moc nevěděli, jak celou záležitost uzavřít - a to je celkem škoda. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že u nás basket až tak silnou základnu nemá, ale to podle mě nebrání tomu, aby se pro tento film nadchlo velké množství lidí. Zaujalo mě to, bavilo mě to a to přitom basketu rozumím fakt málo :D Sandler - ok, Hernangomez - fajn se na něj dívat, nejvíc mě bavila Latifah :D Film má za mě skvělou hudbu! Tou mě to vtáhlo úplně nejvíc. A jsem ráda, že je tam ukázáno trošku více útrap, které hlavního hrdinu potrápily... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo Adama Sandlera trochu sleduje, moc dobře ví, že má rád sport a hlavně, že miluje basketbal. BB také pravidelně zařazuje do svých filmů, ať už jde o Trestnou lavici, Drahokam či Machry. Není se tedy čemu divit, že se konečně pustil do celovečeráku totálně věnovanému právě tomuto sportu. A já jakožto fanoušek a hráč-amatér chrochtám blahem! Sportovních filmů jsou kvanta a jisté šablonovitosti se už jde málokdy vyhnout. Jenže tím mi došly výtky. Film od srdce, ze kterého je cítit láska k basketu. Zároveň jde o nejlepší Sandlerův film za posledních 10 let, nejen film samotný, ale hlavně jeho herecky bezchybný koncert. Předem je ale nutno upozornit, že nejde o komedii! Množství basketbalistů a celkově lidí z jeho prostředí je naprosto šílený. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení začalo ve Filadelfii v říjnu 2020. Natáčelo se i na Croatesville Area High School v Pensylvánii. (Cever)
  • Na konci filmu nastupuje Bo (Juancho Hernangomez) za Boston Celtics s číslem 22 na počest Stanleyho (Adam Sandler). Toto číslo bylo ale v roce 1963 vyřazeno, neboť patřilo legendárnímu Edu Macauleyovi. Mezi lety 2021–2022 byl Juancho skutečně hráčem Bostonu, oblékal ale dres číslo 41. (ArsenalEagle)
  • Ve filmu si zahrály více než 2 desítky v té době aktivních nebo bývalých profesionálních NBA basketbalistů, kteří většinou ztvárnili sami sebe. Výjimkami ale byli například Juancho Hernangómez (Bo), Kenny Smith (Leon) nebo Anthony Edwards (Kermit Wilts), tedy právě ti, kteří dostali nejvíce prostoru. Kromě toho se zde objevilo i několik legend streetballu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama