Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na texaské střední škole ve městě Odessa začíná trénink hráčů amerického fotbalového týmu Permian Panthers. Obyvatelé městečka očekávají od mladých fotbalistů, že nadcházející sezónu vyhrají. Největší hvězdou týmu je Boobie Miles, který si ale hned v prvním utkání ošklivě zraní koleno. V dalším zápase to s týmem vypadá špatně a na trenéra se ze všech stran valí kritika. Krátce nato ale začnou chlapci vyhrávat. Miles doufá, že během tří týdnů znovu začne hrát. Jenže lékař v nemocnici mu oznámí, že má zpřetrhané vazy v koleni a v této sezóně si už nezahraje. Miles trenérovi zalže, že je v pořádku. Při následujícím zápase je ale sražen a ze hřiště odnesen na nosítkách. Všem je jasné, že tuto sezónu už nenastoupí. Hráči, kteří zatím stáli v pozadí, si při zápasech hodně věří a vyhrávají jeden zápas za druhým. Dostanou se až do finále, tam je ale čeká mimořádně těžký soupeř - tým Dallas Carter High School. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (148)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pokaždé když vidíte podobny film jelikože je sportovní vždycky jsi řeknete oni to stejně vyhrají ale někdy tomu tak prostě není, super zážitek. Při tomhle filmu americky fotbal je hodně tvrdý sport a pro výhru musíte ze sebe dostat prostě maximum. Já byl spokojeny i s herci a se vším co se okolo našeho fotbalu dělo. Ale prostě 80%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Americký fotbal moc nemusím a filmy o něm už vůbec ne. Je to pořád o tom samé a je to jedno klišé za druhým. Tenhle film tyto klišé taky obsahuje, ale Peter Berg je machr a natočil to opravdu nářezově. Videoklipově točené zápasy a do toho kytarový soundtrack a výtečný Thornton, tak to je moje. Ostatní herci taky hrajou dobře (dokonce i ten Lucas Black). No prostě parádně odvedená práce. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Chytlavá sportovní podívaná akčnějšího typu, v níž vše žije a dýchá jen pro americký fotbal. Emocionální tlaky jsou veliké, až do nich proniká patos, fotbal a člověk zde funguje jako jedno sepjetí a jen na něj si Světla páteční noci posvěcují. Ne, že by mi tato jednostrannost vysloveně vadila, ale přehnané prožitosti jsem úplně nevěřil a krom ní toho scénář příliš nenabízí. Co se týče zpracování zápasů, zbytečně se omezují na akční sestřihy ostrých srážek tělo na tělo, o všemožných taktikách se jen mluví, ale skutek sofistikovanosti z hřiště utek. Spokojenost ano, zážitek dobrý, ale nechám to těsně na těch třech... 7/10 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Berg natočil film, který zachycuje krutost středoškolského fotbalu, kde se dospívající hráči můžou dotknout nebe, na které už pak nikdy nedosáhnou. Zkusil přitom zkombinovat charakterovou studii a styl vyprávění / snímání, který známe od Michaela Baye a jeho blockbusterů. Neposedná, dynamická, perspektivy měnící kamera, koláže, výpustky... funguje to tak napůl, podobně jako post rockové pidlikání Explosions In The Sky, které jakoby patřilo k trochu jinému filmu. Hrdinové nepodrží míč dlouho na to, aby se na ně člověk skutečně pověsil, jejich osudy jsou skečovité až schematické a ani dramaticky to není nejlépe vystavěný film. Některá témata (třeba rasové pnutí mezi Panthery a Kovboji) jsou vysloveně underwritten. Z hlediska fotbalových scén ale patří k nejlepším / nejrealističtějším, jen by tam linebackeři a running backové nemuseli lítat jako supermani vzduchem. Je v tom něco chytlavě 90s, ale jako drama to prostě končí těsně před red zónou. A do end zóny tomu zbývá pěkný kus. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný sportovní film (příběh), který by se dal aplikovat na jakýkoliv tým na světě. Když jsem při koukání vzpomínal na film Vzpomínka na Titány , říkal jsem si, že to na co koukám je jedoduše málo, aby to mohlo vydat na celovečerní film. Ambiciózní (favorizovaný) středoškolský tým má za úkol vyhrát státní mistrovství v americkém fotbale a zraní se největší hvězda týmu, to je vše! Do toho plejáda nesympatických herců a zde absolutně necharismatický Billy Bob, který celý film působí spíše dojmem uklízeče záchodků než jako trenér s respektem, který má sloužit jako zdroj vzoru pro hráče a patosu pro diváka. V podstatě každý kdo hrál v životě týmový sport zažil se svým týmem větší příběh než ten, který prožívají hlavní hrdinové tohoto filmu. SPOILER: Skoro všechno vyhrát a pak prohrát až finále přece není tak drastické (emotivní). 60% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Model bot, které nosí hráči, se v době, kdy se film odehrává (rok 1988), ještě nevyráběl. (Dawid199)
  • Třicetiletý Derek Luke, ve filmu jako teenager, nikdy dříve americký fotbal nehrál. (Matty)
  • Don Billingsley, který doopravdy žil a hrál fotbal za Odessa Permian Panthers, musel s fotbalem zkončit kvůli zranění kolene. Ve filmu to byl Boobie Miles. (Dawid199)

Reklama

Reklama