Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Lze tam najít lecos zábavného, ale dnes už je film mírně vyčpelý. Asi nejslabší Vorlíčkovina - alespoň pro mne. Ve své době to asi mohlo mít větší grády právě díky tomu, že to parodovalo tehdejší módu špionážních filmů s Bondem v čele a jeho různými klony např. s Jerry Cottonem v Zápaním Německu. U filmu je milé, že je doslova prošpikován tehdejší hereckou elitou, tehdy často na vrcholu sil i krásy (Fialová). Dávám za tři slánky. * * * ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zbytečně nekonzistentní parodie na špionážní filmy v éře, kdy se teprve dostávaly do kurzu, ale už bylo o čem mluvit a z čeho si utahovat. V tomto ohledu strefil Vorlíček hřebík na hlavičku, ale zejména v první polovině jsem se vyloženě nudil a otočil pocity směrem k lepšímu až s pár vtipnými momenty v druhé půlce filmu. Škoda, aspirace na kult po boku “Pane, vy jste vdova!” tu byla a ne malá. [viděno na Voyo 21.12.2023] ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Československou verzi tajného agenta 007 v podání charismatického Jana Kačera hodnotím velmi kladně. V jedné nejmenované zemi v nejmenovaném městě začíná dobrodružná řež o slánku v hodnotě miliardy korun, v níž je ukrytý mikrofilm s plánem na vojenské využití Venuše. Do vysoké hry světových mocností, podmocností, spřátelených i znepřátelených agentur vstupuje řadový účetní pan Foustka se svým neobyčejně bystrým pejskem a jasným úkolem:"Vy to budete jen pozorovat. A kdyby něco, tak mi zavoláte. A tady máte brožurku." Tahle černobílá parodie je zábavná, vtipná, nápaditá a v neposlední řadě velmi trefná. Moc pěkně natočeno, herecky výborné a hudba báječně zvolena, zejména píseň Judity Čeřovské je úžasná. ()

everlong 

všechny recenze uživatele

vynikající komedie s brilantním Sovákem (a jeho psem). Jako parodie je to téměř dokonalé, jen si myslím, že v té době u nás asi zas tak moc zahraničních špionážních filmů v kině neběželo, takže to asi tak nevyniklo. Co měl ale překvapilo je obsazení hlavní role agenta W4C....v parodii bych teda Jana Kačera nečekala..: ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi nikdy nepřirostl k srdci. Herecké výkony Sováka ani Kačera nic moc, příběh je takový nedotažený, špatně rozjetý a špatně gradovaný, nedorozumění příliš strojená, a vtipu mi přijde to rovněž moc nepobralo. Chtít parodovat špionážní film chce znát pravidla žánru, nikoliv jen vnější atributy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Dle původního záměru se měla na úvodu snímku odehrát honička na lyžích. Protože ale v době natáčení nebyl žádný sníh, stala se z honičky přestřelka na louce. (Terva)
  • Film mal rozpočet 3,5 milióna korún a len počas prvého roka premietania zarobil dvojnásobok. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama