Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

Finskej 

všechny recenze uživatele

Parodie parodií, ve které čeští filmaři s přehledem předběhli svět. Ještě dneska mohou novodobí experimentátoři se vtipem závistivě slintat při sledování archivu. Jan Kačer v hlavní roli neodolatelného superagenta je těžká nálož, ovšem český Q v podání Pana Taua Otty Šimánka se svým opravdu zvláštním budíkem je vrchol :) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie na bondovky a špionážní filmy se skvělým obsazením (Sovák zkrátka uměl) a hlavně parádním scénářem. Hlavně kvůli tomu dávám plný počet, protože poslouchat takové skvělé hlášky a vypointované vtipy (scéna se svícnem) to zkrátka lahodí uchu a zároveň je vám smutno, že něco takové dneska už (asi) nikdo nenapíše. 90 %. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Vypadá neobyčejně bestiálně." "Neobyčejně pěkně bestiálně! "                                                                                                 V jednom blíže nejmenovaném evropském městě agentura nejmenované podmocnosti a zdánlivě obyčejný předmět denní potřeby s neobyčejně pěkně bestiální agentkou a jedním policejním ratlíkem. :o)                             (5.6.2014)                                                                                                                                                                                                                        Nový dodatek:                                                                                                                                                                                       Podívat se kdykoliv na agenta W4C je takovým malým pohlazením a rozvibrováním bránice. Dobré na tom je, že se člověk řehce, ať už bondovky nakoukané má nebo nikdy žádnou neviděl. To je i můj případ, když sjem viděla Foustku v akci poprvé, neměla jsme ani zdání o hereckcýh výkonec Seana Coneryho ani o tajných zbraních agenta 007. A v tom spočívá právě krása této parodie - je pěkná sama o sobě. Ale musím přiznat, že nedávné shlédnutí takřka všech bondovek tento zážitek jen a jen umocní. Ta krása spočívá právě v jemné ironii a zároveň eleganci, kdy tvůrci zapojí do akce hned všechny světové agenty a proti nim postaví prostého účetního, kterému vetknou do ruky příručku Agentem snadno a rychle. K tomu se přidají nezničitelné boty a všestranný budík, který upoutá svým robusním designem. Vorlíčkův humor je prováděný přesně bez hnutí tváře, je postavený nejen na absudních situacích a přesným hereckých provedením, ale i v drobných detailech. Nebojí se nadsázky a nadsazuje opravdu hodně, stejně jako kontrastů, které ovšem mnohem víc ocení informování diváci, kteří znají agentské filmy. Vyladění atmosféry je dokonalé, i k nenápadným vedlejším rolím si vybírá skvělé interperty, což se potvrzuje u barové zpěvačky v podání nedoceněné Judity Čeřovské. Divák se tak může kochat několikanásobně, jak absurdním příběhem, tak i jeho provedením s dobovými skvosty.                                                                                                                                                                                               (7.2.2019) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Pomyslná startovní čára jednoho z nedoceňovaných velikánů české pohádkové a komediální tvorby začíná na skvostných parodických námětech šedesátých let (KDO CHCE ZABÍT JESSIE, PANE, VY JSTE VDOVA). Speciálně v tomto filmu je cítit jemný čapkovský humor spojovaný s postavou komisaře Mejzlíka. Průměrný, zdánlivě zcela bezbranný muž právě jistotou své průměrné existence a na ní založených předvidatelných reakcí rozkládá armády nejlepších detektivů cizích zpravodajských ústředen. Vorlíčkovská pohádka má k tomuto způsobu vnímání skutečnosti blíž, než bychom si byli s to připustit. Z hereckých představitelů mimo samozřejmě řádícího Sováka je možné připomenout unylý ženský půvab Květy Fialové a dnes již takřka neznámého německočeského herce Valtra Tauba. Nenápadnost je patrně nejsilnějším rysem této nápadně dobré parodické komedie. Ani po letech neztrácí půvab svého nevadnoucího věhlasu. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Václav Vorlíček tentokrát vyměnil scénáristu Miloše Macourka za Oldřicha Daňka, který byl specialista nejvíce na historická témata, ale ten se rozhodně nebál pořádně zaexperimentovat. Vznikla tak ohromná parodie na špionážní filmy, které se jen tak něco nevyrovná. S jakou lehkostí a grácií je každá scéna natočena je grandiózní! To samé platí o hudbě, to je dokonalost sama a s dějem neuvěřitelně souzní. Tenhle film je totální klasika ve svém žánru, plná velikých hereckých es, včetně psího zástupce. Nic bych za to nedal, že se tento roztomilý psík objevil o rok později u pánů ze Čtyřky v Bartolomějské, konkrétně u inspektora Mrázka, jako chytrý pejsek Koki. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (23)

  • Medzi Jiřím Sovákom a Janom Kačerom vládla počas filmovania napätá atmosféra. Sovák sa totiž s dešpektom vyjadroval o komediálnych schopnostiach Kačera. (dyfur)
  • Cez prestávku nakrúcania veľkej bitky oslovil Jan Kačer (W4C) herečku Helenu Růžičkovou (barová dáma) a ponúkol jej osudovú šancu, úlohu hajtmanky v inscenácii Gogoľovho Revízora, ktorú režíroval v Činohernom klube. (Raccoon.city)
  • Prvý film legendárneho českého filmového pyrotechnika Jiřího Bergera, ktorý vôbec netušil že scény z filmu sa pri natáčaní opakujú. Pri výbuchu stĺpu, ktorý bol následne stiahnutý lankom, sa mal záber opakovať a on už nemal výbušniny. Našťastie od Ruzyne išla hradba hmly a režisér povedal, že záber natočia na druhý deň. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama