Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (308)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Výnimočne som rád, že som videl remake skôr, ako originál. Aj keď som Scorceseho výtvor musel vidieť opakovane, aby som sa vyznal vo všetkých spojitostiach a neplietol si Damona s Capriom. Originálna Volavka by bola pre mňa menej pochopiteľná aj keď v nej sú obaja hrdinovia odlíšiteľní ochlpením. Len zvyknúť si na ázijskú výstavbu príbehu, strih, výrazové prostriedky, hudbu a ostatné filmové ingrediencie je pre mňa ťažšie. Celkovo som bol s filmom spokojný, ale na jeho pokračovania ma nikto nenahovorí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Téma mužů zákona a mafiánů tajně se skrývajících mezi členy druhé strany se objevuje snad v každém druhém gangsterském filmu a o těch Hong-Kongských to platí dvojnásob, Volavka ho ale dotáhla ze všech nejdál... a k největší dokonalosti. Místy byla pro mě mírně nepřehledná (ano, pořád ještě mám občas problém zapamatovat si jednotlivé asijské oblčeje), protože vyžaduje naprostou pozornost a soustředěnost diváka, ale odměňuje se mu za to vrchovatě. I bez efektních akčních scén je film doslova strhující a ani při hlubším zamyšlení nad motivacemi a chováním postav nepůsobí hloupě nebo jednoduše, charaktery jsou plastické a propracované až na kost a, na rozdíl od ostatních žánrová pravidla ctících filmů, opravdu mají duši. ... Shame on you Scorsese, s takovouto předlohou jsi mohl předvést mnohem víc než jen průměrné krimi. 9/10 ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Moderní, svižné (nikoli výbušné a samoúčelně efektní, protože zde jde především o postavy), napínavé, hrdinsky vznešené, okořeněné mannovským důrazem na řeč chladné a geometricky úhledné městské architektury a v neposlední řadě velmi, velmi důsledné (tudíž i náročnější na pozornost). Pokud jde o Skrytou identitu: Scorsese pouze očesal "přebytečný" patos, přidal údernost, surovost a vulgárnost, asijské stars zaměnil za americké (za Tonyho stejně nemůže nikdo alternovat!) a o něco lépe rozvinul jednotlivé charaktery. S ničím zásadním se ale oproti výtečnému originálu, jehož jedinou slabinou je střídmá délka, nevytáhl. Tenhle nelítostný souboj o vlastní identitu u mě Volavka vyhrává na plné čáře. Rád si ji ještě několikrát zopakuji. 4,5* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Volavky je zaroven nejlepsi, ale presto si podle me tak vysoke hodnoceni nezaslouzi. Pribeh o dvouch spionech je urcite zajimavej, ale urcite sel zpracovat krapet lip. Misty je film precejen zbytecne jednoduchej. Herci se docela snazi, ale nic extra nepredvadi. To co tenhle film ale zveda z prumeru je zdarila rezie, takze i nudnejsi pasaze jsou natoceny docela stylove a svizne. A diky slusny delce film prakticky nenudi. Nastesti jsem necekal akci ve stylu Wooa, ale spis drama, coz bylo dobre, protoze v tehle kriminalce je akce pomalu, ale nevadi to. Kvalitni film a slusna zabava. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kto je dobrý? A kto zlý? Občas človek môže zabudnúť na to, kým pred rokmi bol. Je to normálne alebo ho tak inštinkty varujú, že zišiel z cesty a mal by sa vrátiť? Režisér chcel nakrútiť „svojho Wooa“, našťastie mal k dispozícii nielen talent pre dynamické tempo aj mimo akčných scén (ktorých je vlastne minimum, avšak vôbec to pri takom napínavom a inteligentnom deji a dobrých postavách neprekáža), ale i charizmatických hercov. Napätie sa dá sekať katanou bez toho, že by sa v prvej hodine odohrala jediná akčná scéna. Rovnako výnimočný, ale z úplne iných dôvodov, je i Scorseseho remake Na druhej strane, ktorým má diametrálne odlišnú atmosféru. Viac v mojej recenzii na CinemaView, kam už nepíšem: http://cinemaview.sk/clanok/1226265877/volavka ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)
  • Filmom sa silne inšpirovala videohra "Sleeping Dogs" z roku 2002. (Real Tom Hardy)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama