Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (308)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Měřítka, která uplatňujeme při hodnocení filmu, máme každý rozdílná, a tak nelze nikomu vyčítat, když se nadchne pro to, co druhému nevoní. Pokud ale hongkongská Volavka sice jen těsně, ale přece jen poráží Scorseseho Skrytou identitu, není to právě doklad velké cinefilské erudice uživatelů CSFD. Volavka určitě není špatný film, je to profesionálně natočená gangsterka s velmi slušnými hereckými výkony a kdybych už dřív nezhlédl Scorseseho remake, vážně bych uvažoval o čtvrté hvězdičce. Skrytá identita ale Volavku drtivě převyšuje, je po všech stránkách propracovanější, s dobře a do hloubky prokreslenými charaktery a logicky funguje ve své zápletce nepoměrně lépe. Volavka je výrazně popkornovější, má dynamičtější střih a žene se k cíli nepoměrně svižnějším tempem. Aby ne, když se nezatěžuje s psychologií postav a nejde jí o nic jiného než přiměřenou porci zábavy. Zejména svým patetickým zakončením vychází Volavka přesně v duchu studiového systému vstříc očekávání diváků tam, kde je americká verze špinavější a syrovější. Tam, kde zloduch Ming slibuje své dívce nápravu a touží konat dobro, by jeho americký protějšek své lásce sice nerad ale bez zaváhání srazil vaz... Celkový dojem: 65 %. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Já prostě nevím co je na těch asiatech tak skvělého, že jsou ty jejich filmy tak vysoko hodnoceny. Samozejmně chápu nadšence do asijské tvorby. Ale nechápu uživatele, kteří hodnotí vysoko jen proto, že je to zrovna teď "in".... Z mého pohledu byl film suchý a bez emocí. Herecké výkony podprůměrné a hudba, která měla navozovat rádoby akční a nebo dojemné scény byla úplný propadák. Když si vzpomenu na Skrytou Identitu a herecké výkony Nicolsona, Wahlberga nebo Damona..... To byla pecka. A klidně si o mě říkejte, že jsem ujetej na americké filmy. Je mi to fuk, protože to není pravda. Jen mám prostě rád, když film funguje tak jak má. Za mě 40% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja až s úžasom sledujem, koľko tých mega super amerických filmov má svoju predlohu vo východnej Ázii. Až je to smiešne. Jeden z mojich obľúbených filmov The Departed je takmer dokonalou kópiou tejto Volavky. Keby Scorsese okopíroval len príbeh, ešte by sa to nejak dalo, ale pozrite si Volavku a tu sú tie isté scény, dokonca tie isté dialógy. Samozrejme herci z Hong Kongu nedosahujú kvalít Nicholsona alebo DiCapria, hoci sú naozaj dosť dobrí a dokonca rozoznateľní, ale toto je fakt veľká vykrádačka, za ktorú si Scorsese nezaslúži žiadne uznanie. Film Na druhej strane bude vždy super, ale on ako režisér neurobil vôbec nič. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si to musela pustit dvakrát, abych pochopila všechny souvislosti, ale tak moc mě to bavilo, že se přikláním k nejvyššímu hodnocení. Od samého počátku víme, kdo je čí agent a přesto je film napínavý, úžasné jsou jemné detaily, které se skládají do celkového obrazu a navíc mě neustále překvapovala jedna smrt za druhou. K tomu připočítám dobrý hudební motiv a charismatické hlavní hrdiny a skvělý akční thriller je tady. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Moderní, svižné (nikoli výbušné a samoúčelně efektní, protože zde jde především o postavy), napínavé, hrdinsky vznešené, okořeněné mannovským důrazem na řeč chladné a geometricky úhledné městské architektury a v neposlední řadě velmi, velmi důsledné (tudíž i náročnější na pozornost). Pokud jde o Skrytou identitu: Scorsese pouze očesal "přebytečný" patos, přidal údernost, surovost a vulgárnost, asijské stars zaměnil za americké (za Tonyho stejně nemůže nikdo alternovat!) a o něco lépe rozvinul jednotlivé charaktery. S ničím zásadním se ale oproti výtečnému originálu, jehož jedinou slabinou je střídmá délka, nevytáhl. Tenhle nelítostný souboj o vlastní identitu u mě Volavka vyhrává na plné čáře. Rád si ji ještě několikrát zopakuji. 4,5* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)
  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama