Reklama

Reklama

Přešlapy

(seriál)
Česko, (2009–2010), 32 h 33 min (Minutáž: 48–53 min)

Hrají:

Filip Blažek, Zuzana Norisová, David Novotný, Jitka Schneiderová, David Matásek, Soňa Norisová, Miroslav Šimůnek, Daniel Svoboda, Betka Stanková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nový třináctidílný seriál Televize Prima, který sleduje životní kotrmelce tří párů ve věku okolo 30 let. Jsou vzájemně propojeni láskou a přátelstvím. Adam a Radka se teprve poznali a jejich vztah začíná. Petr a Jana mají po svatbě a snaží se o první dítě. David s Karolínou už dítě mají a uvažují o dalším. Jsou to vaši sousedé nebo kolegové z práce – mají zaměstnání, koníčky, chodí se bavit i sportovat. Seriál je o tom, co všichni prožíváme. O tom, co řešíme, nebo o tom co budeme dělat, až dorazíme domů. Může to být rozhodování mezi mateřstvím a kariérou, můžete mít pocit, že vám manžel doma nepomáhá, řešit partnerské neshody, sexuální problémy, rodinné finance, žárlivost, nevěru. Že byste šli raději na pivo než hlídat… Nebo naopak, že byste raději hlídali, ale nemáte koho. Stejně jako v životě se i v seriálu vážnější soukromé tragédie dají přežít jen díky humoru. Důležité je, že ty nejhorší rány osudu berou naši hrdinové s nadhledem, takže pak máte i vy pocit, že je všechno o něco jednodušší. Život po třicítce přece občas každému připomíná komedii plnou omylů. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Přímo se nabízí spojení Přešlapy trochu přešláply. Pokud poplaveme v českých vodách, jedná se, ve srovnání s konkurencí, o dobrý, sledovatelný seriál. Možná by se slušelo zdůraznění pravý seriál, nikoli seriál á la telenovela. Co mě ale nejvíc mrzí je, že by to mohlo být ještě lepší, ještě vtipnější. Protože Přešlapy na to mají. A výrazně by jim pomohla kratší stopáž a svižnější děj. Navíc jednotlivé díly v kvalitě lehce kolísají. Zahraniční předlohu jsem neviděla, ale s českou verzí jsem spokojená . ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Víte co vám řeknu? Mně se tenhle seriál zkrátka líbí (a to ani nejsem v požadovaném věku okolo třiceti let). Možná je to tím, že neznám originální britskou verzi "Šest v tom", možná, ale řešit to fakt nehodlám. Pro mne je důležité, že v záplavě všech těch českých novodobých seriálů (namátkou Ordinace, VKV, RP, Cesty domů, Ulice,...) se na ně Přešlapy dívají z výšky několika pater a mají něco, co těm ostatním chybí - jakýsi pokus o realitu, absence oblíbené berličky "každý s každým a hlavně několikrát", divát si může říct: "jo, to se mi taky stalo" a také osobitý styl, při kterém začnete sympatizovat s hlavními postavami (které naoplátku nejsou trapné). Třeba budu vybočovat z řady, ale já se každý týden na pondělí večer (kdy Přešlapy teď v říjnu 2010 dávají) těším. Můžu se totiž podívat na nový díl seriálu, který alespoň za něco stojí a nepřipadám si u něj jak totální blbec (nebo jak u telenovely, nehodící se škrtněte). ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Je legrace číst tady recenze na seriál,jak je to hloupý,trapný apod.Panebože,koho zajímá nějakej originál anglickej suchopárnej.Je naopak super zasadit to všechno do našich reálií,koukat na naše herce,i když to není první liga.A myslim že je příjemný na rozdíl od všech těch kravskejch seriálů,kde se herci romanticky rozplývaj,pitvořej,a mluvěj jak z učebnice,že tady se mluví nějak jinak,normálně.Já už jedu šestej díl a super.80% ()

BoredSeal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu příklad absolutně dezertu bez chuti, mdlý děj, dialogy, nezajímavých výkonů, noční můra každého diváka. Přesně proto jsem dal Ordinaci pár hvězdiček, protože v té aspoň někteří herci hrajou a někdo píše scénář, abych mohl škatulku odpad šetřit pro takovéhle hrůzy. Produkt opravdu iritující svou neschopností, mdlostí, pravé české budižkničemu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Bída s nouzí. Původní seriál Šest v tom (Cold Feet) neznám, ale tohle je zcela mimo mísu. Holt anglické reálie jsou na 100 % někde úplně jinde než ty české (minimálně v možnostech lidí v Anglii, příjmech, bydlení apod.). Takže mi nepřišlo, že to osciluje s problémy mými nebo mých známých 30+ v Česku. Navíc to není vtipné. Podobně Prima zprasila Ošklivku Katku, když se bála z toho udělat český seriál, a ne latinsko-americko-počeštěného kočkopsa. Jednu hvězdu dávám za Zuzku Norisovou, stačí, když se usměje a vypadá zlatě, ale to je na celý seriál sakra málo. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (5)

  • Po 29 letech se ve filmu objevila dětská hvězda Michal Dymek, známý z filmu Páni kluci (1975). (M.B)
  • Natáčení se spravedlivou měrou rozdělilo mezi ateliér a přirozené prostředí. (Bart)
  • V Přešlapech se setkají Soňa a Zuzana Norisovy, které si spolu zahrají teprve podruhé. Nebudou hrát sestry, ale kamarádky. (Bart)

Reklama

Reklama