Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

salalala 

všechny recenze uživatele

Ačkoli za jedničkou lehce zaostává, jde o výtečné pokračování, které má jen minimum chyb. David Zucker už se tentokrát nesnaží o nějaký celistvý příběh, ale vsadil spíš na sled různých epizod, které jsou ale ukrutně vtipné a nápadité (jednoznačně vede Nordbergův výlet do Detroitu, který je tak úžasně blbý, že je geniální), navíc je tu i víc hlášek (mezi nimi vyčnívá ta s kabátem a s voliči). Jednotlivé gagy mají různou úroveň, nikdy ale nejsou vysloveně trapné, jen má divák někdy pocit, že sem tvůrci zařadili úplně všechno, co je napadlo, protože chvílemi už je vše notně přestřelené. Body si ale Zucker získává i tím, že paroduje svůj vlastní počin, což je asi dodnes unikátní, a když to divák ví, nebo si to zpětně zjistí, je tenhle moment na úplně jiné úrovni. Záporák je tentokrát méně výrazný, na druhou stranu jakési ekologické poselství je nadčasové a i dnes silně aktuální. Leslie Nielsen je pořád fenomenální a role Drebina je jeho životní a nikdy ji nedokázal překonat, Priscilla Presley je stejně skvělá, trochu víc prostoru dostal i George Kennedy, který ho využil na maximum, své vtipné chvíle tu má i O. J. Simpson, u kterého mrzí, jak to s ním později dopadlo. The Naked Gun 2 1/2: The Smell of Fear je možná o chloupek horší než jeho předchůdce a to asi jen tím, že se jeho tvůrci přece jen už nedrželi při zemi a někdy to trochu přepískli, to ale nic nemění na tom, že jde o skvělou parodickou sérii, kterou už asi nikdy nikdo nepřekoná. 85 % ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná záležitost tria Z-A-Z. Srovnatelná s jedničkou, plná ujetých vtipů. Opravdu plná, ta kadence je neuvěřitelná, takže když se jeden fór zrovna nechytne, o 30 sekund později už je tam další. K tomu spousta takových skrytých drobností a vtípků, které člověk pochytí třeba až na druhé či třetí zkouknutí. Jednoznačně jedna z nejlegendárnějších komedií. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Zucker nám to podruhé parádně osladil. Znovu uvařil podle osvědčeného receptu s názvem "Potrápená bránice" a divákovi naservíroval nemilosrdnou porci kvalitní zábavy, která chutná stále stejně a její trvanlivost je nekonečná. Skutečně znamenitý pokrm, jehož sladěné ingredience jej řadí mezi komediální špičky. 100% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhá Bláznivá střela se veze na podobné a stále velice kvalitní vlně parodie a absurdity jako jednička a rozhodně na své "předchůdkyni" nic neztrácí. Druhé Frankovo dobrodružství nabízí opět bohatou nálož humorných momentů a gagů, které (opakovaně) polechtají bránici a vykouzlí nefalšovaný smích na tváři. Důstojné pokračování, jehož humorné kouzlo hravě odolává času. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, jak byla jednička úspěšná se dalo očekávat, že vznikne další díl. Nevím proč, ale uz to nebylo ono. Řekl bych, že v tomto díle se našlo méně vtipných scén ale za to zůstály stále skvělé hlášky. Leslie Nielsen opět předvádí výborný výkon. Ovšem velmi mně překvapil George Kennedy, který začal být také zábavný ( například v restaurci kde slintal a nebo když chtěl zbít padoucha atd. ). Scénář byl také poněkud slabší a ne tak dobrý jako v předchozím díle. Ale i tak jde o dobrou zábavu, která trošku kulhá za jedničkou. O něco málo horsí něž předchůdce ale stále je na co se koukat a stále je čemu se smát! ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama