Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie úspešnej komédie sa vydarilo. Podľa mňa je ešte lepšia. Tento štýl humoru sa mi veľmi páčil, v komediálnom žánri je to originálny štýl humoru, ktorý si vždy rás pozriem. Tie hefty majú svoje čaro a nepôsobia opozerateľne, či ako vtipy na jednu sezónu. Táto séria je podľa mňa nedocenená, či vypovedá o cynickom svete. Najmä však nie je smutná, ale je to čisto komédia. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

- Hector Savage. Z Detroitu. Pamatuju se na tohohle pankáče. Bývalý boxer. Pravým jménem Joey Chicago. - Jo. Boxoval jako Kid Minneapolis. Jednou jsem ho viděl při zápase v Cincinnati. - Ne, to byl Kid New York, ve Philadelphii. Zabitý v Houstonu, udělaI to Tex Colorado-Arizonský zabiják. - Jo! Z Dakoty! Bylo to na severu nebo na jihu? - Jižní Dakota byl jeho brácha, z Virginie. - Ty se teda v boxu vyznáš! - Vím jenom, že nesmíš nikdy sázet na bělocha. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina mi pripadala strašne slabá a ani raz som sa nezasmial, ale potom sa film prekvapivo rozbehol a tvorcovia mali jeden skvelý nápad za druhým. Viackrát som sa pousmial a niekoľkokrát rozosmial aj na plnú hubu. Páčilo sa m, že osobná línia pekne nadväzuje na jednotku. O.J. už tu mal menej priestoru, ale tých pár scén v ktorých si zase neskutočne vytrpí, ma bavilo. Aj Nielsen mi už pripadal vtipnejší. Tentoraz sa už dočkáme aj doslovnej paródie nejakého filmu (Ghost). Okrem mena jedného z prasiatok (Puffy) ma najviac potešila scéna, ktorá paroduje prestrelky. Záber na strielajúceho Drebina, protizáber na strielajúceho zloducha. A tak stále dookola až ich ukážu v celku a vidíme, že sú od seba vzdialený asi meter. Dokonale to vystihuje mizerné prestrelky v rôznych videobéčkach, ha ha. Takže celkovo to je o trochu lepšie ako jednotka. Keby prvá tretina nebola na hovno, tak by som dal aj štvrtú hviezdu. Snáď sa toho dočkám v trojke. 7/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ráda bych vám představila nejstatečnějšího muže Ameriky !! Tento týden byl vyznamenán za zabití svého již tisícího překupníka drog !! Dámy a pánové, představuji vám Franka Drebina, poručíka kriminální policie.." - "Teda, po pravdě řečeno, ty poslední dva jsem náhodou přejel autem.. Naštěstí se ukázalo, že to byli překupníci drog.." ;) ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Frank Drebbin zasahuje podruhé. Já už ani nevím, jestli je ten film tak vtipný, nebo jsem ho prostě viděl tolikrát, že jsem k němu úplně nekritický. Každopádně to se nepodaří u každého filmu zhlédnutého po letech, u Bláznivé střely 2 ano. Pořád se u toho směju jak blázen a pořád považuju Leslieho Nielsena za geniálního komika. (9/10) ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci úvodních titulků herečka Zsa Zsa Gabor (hraje sama sebe) bouchne do policejního auta. Jde o odkaz na incident, kdy byla herečka v roce 1989 zatčena za útok na policejního důstojníka a řízení s prošlým průkazem. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama