Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zamilovaný pár, bankovní úředník Sam a výtvarnice Molly, se přestěhuje do nového bytu. Jsou spolu opravdu šťastní, po cestě z divadla Mollly poví Samovi, že si ho chce vzít za manžela. Náhle je přepadne muž s pistolí, chce peníze a uhodí Molly. Sam se rozzuří a při rvačce ho muž zastřelí. Sam zemře, ale jeho duch zůstává na zemi, aby mohl být nablízku Molly. Ta je ze Samovy smrti na dně. Jednoho dne se do bytu dostane muž, který Sama zabil, a něco zde hledá. Sam ho chce zastavit, ale jako duch není schopen se ničeho dotknout. Muže sleduje, aby zjistil jeho jméno a bydliště. Při zpáteční cestě Sam naváže kontakt s černoškou Ody a neustálým otravným zpíváním ji donutí, aby šla k Molly domů a pověděla jí, co on řekne. Sam jí sdělí jméno a adresu muže, který ho zabil, a také, že to byla plánovaná vražda. Molly nejprve ničemu nevěří, ale pak je přesvědčena, že žena opravdu se Samem mluví. Když Molly poví vše Carlovi, Samovu nejlepšímu příteli a kolegovi, tak ten jede informaci do vrahova bytu ověřit. Sam jede s ním a zjistí, že Carl a vrah jménem Willie Lopez se znají, Carl objednal Samovu vraždu, protože potřebuje kódy do počítače, díky kterým může převést velké množství peněz. Molly jde na policii, ale nikdo jí neuvěří. Ukážou jí spis Ody, která byla několikrát zadržena za podvody. Večer k Molly do bytu přijde Carl, aby ji dokázal, že je přítel a ona se na něj může spolehnout... (TV Prima)

(více)

Recenze (602)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si Ducha jako lepší a hlavně zábavnější film. Jenže Demi je děsné dřevo, Patrick mi nikdy kdovíjak sympatický nebyl a zastaralá triková stránka se zbytečně předvádí. Ještěže je tam Whoopi, která i po třech dekádách snímku herecky jednoznačně vládne. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V Duchovi se sešli tři herci, ke kterým mé srdce sice neplane obzvláštní láskou, ale každý z nich se u mě navěky vykoupil jednou svou rolí. Patrick Swayze v Donnie Darkovi, Demi Moore epizodou Dead Right v seriálu Tales from the Crypt a Whoopi Goldberg právě zde. Čtvrtým kamínkem herecké mozaiky je pak jako vždy nepřehlédnutelný Vincent Schiavelli. On, a hlavně Whoopi, ve své mimořádně vtipné roli, zajišťují snímku jedinečnost a stvrzují jeho výsadní postavení mezi všemi filmy s podobnou tématikou. Duch se vyhýbá zaběhaným klišé primitivních dojáků už jen tím, že hlavní hrdina zemře hned na začátku. Jeho náhlý skon tak není nástrojem k citovému vydírání, ale základem pro další zajímavé dění. Výtky směrem ke klišovitému konci jsou potom už totálně mimo mísu. Pokud totiž heterosexuální romantická ghost story končí fyzickým milostným aktem mezi Demi Moore a Whoopi Goldberg, nelze o nějakém klišé hovořit ani omylem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu Bod zlomu, tak je tahle originální "duchařina" asi nejlepší film Patricka Swayzeho. Krom toho film při slabších chvilkách drží fakt výbornej soundtrack a hodně mladá a pěkná Demi Moore. Jedinej takovej kaz na tomhle filmu je trošku moc šaškoidní Whoopi Goldberg, ale jelikož to je i komedie, tak to ani moc nevadí ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na začátku 90. let povinnost pro každého ve třídě. Whoopi je rozhodně skvělá, zvláště scéna předávání peněz řádovým sestrám. Dodnes koukatelný film, jako jeden z mála s "božským" Patrickem. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které se promyšleně snaží hrát na divákovy city. To ždímání emocí mi bylo protivné už v době vzniku komedie a umocněné tím, že ústřední herecké trio moc nemusím... Celkový dojem: 50 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Duch zručně mixuje romantiku s nadpřirozenem, napětím a humorem do moc fajn dojáku.Swayze si tak připisuje po Hříšném tanci další romantickou pecku a Whoopi mačká svou vedlejší roli na max. A k tomu ta hudba. Tady se prostě všechno povedlo. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ano, tenhle film hraje na emoce diváka, ale u mě to zapůsobilo. On the other hand, mě nějak extra Goldbergová nezaujala, beru její roli opravdu jen jako určité odlehčení. Ano, milostná scéna u tvoření keramického čehosi byla opravdu jedna z těch lepších ve filmografii. No a 1 z hlavních důvodů, proč jsem ohodnotil film 4* a ne průměrem, je samozřejmě hudba-The Righteous Brothers-Unchained Melody. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch mála povedených romantických příběhů, kterému se podařilo zalíbil se mi. Je to sice neuvěřitelně kýčovitý příběh, přesto však dokáže zaujmout, okouzlit, dojmout a dokonce i vyvolat nefalšované napětí. Kromě herců v hlavních rolích - Patrick Swayze, Demi Morre a úžásná Whoopi Goldberg dokáže nejvíce zaujmout nenahraditelný Vincent Schiavelli, který mě, když se poprvé objevil na scéně, opravdu vystrašil. Jeho výkřik: "To je můj vlak!" nikdy nezapomenu... ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Přes celý ten přeslazený hepáč se vlastně jedná o takovou netradiční detektivku. Téma by se dalo pojmout i jinak, daleko temněji a akčněji, aby to bylo i pro kluky, ale i tato romantická verze se dá docela sledovat. Z Ducha se stal velmi slavný biják a to i přes veškeré Sweyzeho přehrávání a slzy jeho černovlasého kamaráda jménem Molly (nějaký Demi Moore). Když jsem to teď viděl v televizi a na chvíli u toho zavřel oči, měl jsem chvíli pocit, že film je věnován nějakým entomologům. Z obrazovky ke mě doléhalo jen samé: "Moli, moli, moli. Necháš moli na pokoji. Podívej, moli... atp." A to nemluvím o tom, že "duch" se po celou dobu představoval: "jsem Vít", ačkoliv se jmenoval Sam Wheat. Ale bylo to jen zdání, které mě klamalo. Halt je lepší se na film i dívat. No, uběhl nějaký čas, který potvrdil, že si zde Swayze roli ducha jen procvičoval. A tak nezbývá, než popřát, aby se vydal za světlem a nestrašil tu dlouho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od legendární hrnčířské scény s falickou symbolikou (kterou mi už navždy zkazil Frank Drebin) až po Páťovo kýčovité nanebevzetí (chyběl jen červeně svítící prst) se jedná o klasickou romantickou komedii, která se postupem času začne zpronevěřovat své vnitřní logice. Koho ale tohle zajímá, když uslzená Molly zrovna říká to jeho „ditto“... Omlouvám se, ukápla mi slza na mezerník.. No nic, když už se ukázalo, že existuje nebe, musí být i peklo a tím pro mě zůstává výkon Hopkirka Swayzeho. Nemám mu za zlé, že jako duch hází stín a šplouchá vodu z louží, to by nezvládl ani sir Hopkins, ale některé jeho obličejové grimasy působily dojmem, že mu Oda Mae Brownová vrazila do prdele svou věšteckou kouli.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Bruce Joel Rubin | Hudba: Maurice Jarre (score), Alex North (Unchained Melody) | Produkcia: Steven-Charles Jaffe, Bruce Joel Rubin, Howard W. Koch, Lisa Weinstein, Lauren Ray | Distribúcia: Paramount Pictures | Rozpočet: 21 miliónov $ | Tržby: 505,702,588 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Romantika ako bič. Veľmi sladká, veľmi trpká, ale aj veľmi vtipná, do toho ten správny kus fantasy nádielky, dokonalý Swayze a nezabudnuteľná Whoopi. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších a najpôsobivejších romantických filmov, ktorý, aby to nebolo až nehorázne gýčové, kontrastuje s komediálnymi prvkami a mrazivým detektívnym podtónom. Síce je Demi Moore mladučká a pôvabná a Patrik Swayze nadpriemerný, celkom ich predstihol výkon vedľajšej postavy, veštice Whoopi Goldberg, ktorá mi počas filmu niekoľkokrát spôsobila výbuch smiechu:). Veľmi mi imponuje symbolické zobrazenie ľudí, dostávajúcich sa do "neba" a tých zlých, ktorých sprevádzajú maximálne hrôzostrašní démoni. Najkrajšie sú pre mňa však posledné minúty nespadajúce do povrchnosti, ale obsiahnuté nevtieravou sentimentalitou. Žánrová lahôdka. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Velmi originální myšlenka a scénář (alespoň pro mne). Nezapomenutelný film na který jsem ochoten se dívat stále dokola a nikdy neomrzí. Zucker jako režisér parodii a komedií mne velmi překvapil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Swayze je typicky nudný a okoukaný. Jeho tři obličeje za celý film mě nechaly naprosto chladným. Whoopi Goldberg je však výborná a Demi Moore naprosto fantastická. Právě tady předvádí nejlepší herecký výkon své kariéry. Technicky neobyčejně vymazlený snímek, kde velká spousta vizuálních efektů kupodivu nepůsobí jako pěst na oko, ale příjemně zapadají a dotváří jemně nasládlý nádech celého filmu. Zaujme i kvalitní hudební složka s dokonale vkládanými hity světových interpretů. Zucker ví kdy zabrnkat na city, kdy ukázat nějakou tu krev a akci a především to dokáže brilantně zkloubit. Chytrý romantický film se věru zase tak často nevidí a Duch jím zcela jistě je. Kecy o kýči jsou naprosto mimo. Tohle se musí procítit. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Klasika autobusových zájezdů do ciziny. Hodněkrát nám tento film pouštěli. Poměrně dobrý film, který kombinuje všechny možné žánry: komedii, drama, romanci (tu asi nejvíc), akční krimi, sci-fi a chvílemi i mírně horor. Patrick Swayze má charisma, Demi Mooreová je pěkná a Whoopi Goldbergová jako spiritistka, no, neumím si nikoho jiného v té roli představit. Určitě bych tu jednu hvězdičku přidal, ale film se mi dost okoukal. Ale o jeho kvalitách v žádném případě nepochybuji. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tomto serveru strašně často slýchám slova jako "kult" či "klasika". U tohoto případu, se nezdráhám použít druhé označení. Opravdu tohle je již klasika a navíc dobře udělaná. Škoda, že se dneska netočí takové filmy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které jsem docenil až o mnoho let později.. Chytrá romantika? Ano, i ta se točí. Tvůrci holt tehdy moc dobře věděli, jak a kdy zabrnkat na city nejen divaččiny. Moc příjemné herecké výkony Whoopi Goldberg, Patricka Swayzeho i Demi Moore (ta má tedy v češtině hrozný dabing), scénář i hudba.. ()

Související novinky

Channing Tatum chystá remake Ducha

Channing Tatum chystá remake Ducha

18.01.2023

Channing Tatum (Loganovi parťáci, Pes) se za pár týdnů objeví ve třetím díle série Bez kalhot, jinak toho ale herec v plánu moc nemá. Snu na jeho srdcový projekt Gambit se už vzdal, jak ale nyní… (více)

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Spielberg chce Jacksonovy kosti

Spielberg chce Jacksonovy kosti

12.05.2007

Určitě si vzpomenete, jak Peter Jackson zářil, když z rukou Stevena Spielberga přebíral Oscara za nejlepší film (jen pro jistotu: za Pána prstenů: Návrat krále). Nedávno si potřásli pravicemi opět.… (více)

Reklama

Reklama