Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Sepp37

Sepp37 (hodnocení, recenze)

Tereza Rambová otravuje skôr diváka než ostatné postavy. A Vetchý tu proste hrá nasraného Kozáka a vďaka tým poradám mi to už úplne splýva.
Aj napriek cliffhangeru nakonci nemám chuť pokračovať. Je druhá a tretia časť lepšia?

jenovef

jenovef (hodnocení, recenze)

Hola, neví někdo jméno herečky, která v prvním dílu vypovídá na PČR, coby "kamarádka ze školy" ? V titulkách, ani nikde na netu ji nevidim uvedenou (narozdíl od oběti, která tam je jen na fotce %) ) Díky !

Ivoman

Ivoman (hodnocení, recenze)

Takhle jestli to takhle chodí na kriminálce tak potěš nás všechny Pán Bůh a divím se, že vůbec objasní nějakou vraždu. Všichni jen řvou, mlátí dveřmi, nikdo nic nechce dělat a když začnou, tak na hovno. No super.

 

😀😀😀

Uživatel Ivoman smazal svůj příspěvek.

Uživatel OBU4JDLB smazal svůj příspěvek.

Uživatel guppy smazal svůj příspěvek.

Fiber

Fiber (hodnocení, recenze)

stepan.nytra

Podobnou "nemocí" trpěly i případy prvního oddělení. Jak byl mezi podezřelými někdo známý, bylo jasné, že je vrah. 

Uživatel Katka189 smazal svůj příspěvek.

callix

callix (hodnocení, recenze)

Šéfik

Z Novinek: Tvůrci také prozradili, že se nyní chystá další třídílná série Docenta. Momentálně je ve fázi dopisování scénářů. Měla by se pak začít natáčet na podzim.

na příspěvěk reagoval Šéfik

Šéfik

Šéfik (hodnocení, recenze)

callix

😉

 

Jinak mám pocit, že se už pracuje na 2. sérii. Nevím, jestli se už natáčí, ale měla by se minimálně psát. 

na příspěvěk reagoval callix

callix

callix (hodnocení, recenze)

Tak až příští rok :-(

V České televizi poběží příští rok minisérie Docent, kterou Jiří Strach točí. „Bude mít tři díly a scénář napsali nejlepší spisovatelé a scénáristé detektivek, bývalý šéf pražské mordparty Josef Mareš a novinář Jan Malinda. Hlavní role mají Ivan Trojan a Ondřej Vetchý, role jsou jim udělané na tělo. Tyhle dvě hvězdy spolu zatím nikdy nehrály,“ zdůrazňuje v Blízkých setkáních.

https://www.irozhlas.cz/kultura/film/strach-trojan-vetchy-andel-pane-bohdalova_2206041222_kac

na příspěvěk reagoval Tom_Lachtan

Uživatel callix smazal svůj příspěvek.

callix

callix (hodnocení, recenze)

Uprostřed natáčení je i třídílná minisérie Docent s ústřední postavou docenta Stehlíka v podání Ivana Trojana, jemuž zdatně sekundují Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Matěj Hádek a Marek Taclík. „Celá myšlenka příběhu, který budou diváci – věřím dychtivě – sledovat, je velmi precizně zpracovaná i originální a její hodnotu podporuje to, že se autorům do scénářů podařilo zahrnout opravdu vytříbený a místy i velmi vtipný tón dialogů,“ vysvětluje kreativní producentka Jiřina Budíková. Za scénářem stojí Josef Mareš s Janem Malindou, autoři podepsaní také pod novými epizodami Případů 1. oddělení. Návrat k legendě ale chtěl svůj čas. „Musíte to udělat s plným respektem a po důkladném zvážení, zda umíte navázat na to dobré a přinést i něco navíc. A my společně dospěli k tomu, že si na to troufneme,“ dodává kreativní producent Michal Reitler.

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama